Wednesday, July 8, 2020

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΘ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. Γ. ΚΑΛΑΝΤΖΗ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΘ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. Γ. ΚΑΛΑΝΤΖΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ορθή και γενναία η Ανακοίνωση της ΠΕΘ (Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων), που παραθέσαμε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, για τον εξαιρετικά προβληματικό Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλαντζή, ο οποίος πρωτοστάτησε μαζί με τον κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου στην απο-ορθοδοξοποίηση του μαθήματος των θρησκευτικών.

Δυστυχώς ο κ. Καλαντζής παραμένει για χρόνια Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας σε όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων.

Ως αποτέλεσμα ήταν και είναι σε θέση να επηρεάζει άκρως αρνητικά πολλά θέματα που αφορούν 
1.) τις Θεολογικές Σχολές (πρωτοστάτησε στην δημιουργία του Ισλαμικού Τμήματος στην Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης), 
2.) το μάθημα των θρησκευτικών (αυτός βασικά είναι υπεύθυνος για την μη εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Επικρατείας για τον ορθόδοξο χαρακτήρα που πρέπει να έχει το μάθημα των θρησκευτικών, αλλά και 
3.) την Ιεραρχία της Εκκλησίας τη Ελλάδος (αφού συνέτεινε, όσο κανείς άλλος, ώστε η κυβέρνηση να πάρει την απόφαση να κλείσει τους ναούς, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοιού).

Ο κ. πρωθυπουργός θα ευεργετήσει εαυτόν, την Νέα Δημοκρατία, την κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας, την Εκκλησία και το έθνος αν απομακρύνει πάραυτα και αμελλητί τον επικίνδυνο κ. Γ. Καλαντζή από το Υπουργείο Παιδείας.

Συγχαίρουμε συναδελφικά την ΠΕΘ για την γενναία της Ανακοίνωση που έρχεται να επιστεγάσει πλειάδα παραμβάσεων του κ. Ρεράκη και του κ. Τσαγκάρη που τοποθετούνται γενναία και ορθόδοξα για διάφορα θέματα της Παιδείας και της Θεολογίας.

No comments:

Post a Comment