Tuesday, July 7, 2020

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει κάθε δικαίωμα να είναι υπερήφανος εξαιτίας των δημοσιευμάτων των Τουρκικών ΜΜΕ, για την δήλωσή του ότι οι Τούρκοι μπλοφάρουν όταν δηλώνουν ότι θα μετατρέψουν την Αγία Σοφία σε τέμενος.
Όταν οι Τούρκοι εξανίστανται με τις δηλώσεις ή ενέργειες κάποιου αυτό, εξ ορισμού, σημαίνει ότι κάνει πολύ καλή δουλειά.
Εύγε, λοιπόν, στον Μακαριώτατο κ. Ιερώνυμο επειδή κατόρθωσε να κάνει τους Τούρκους να σκυλιάσουν.
Χωρίς ίχνος αμφιβολίας η συγκεκριμένη σας δήλωση θα καταχωρηθεί στον κατάλογο των θετικών ενεργειών και δηλώσεων της Αρχιεπισκοπίας σας Μακαριώτατε.!
Αν θα τολμήσουν, όμως, τελικά οι Τούρκοι να μαγαρίσουν το παλλάδιο της Ορθοδοξίας, την Αγία Σοφία, είναι άγνωστο, όχι μόνον επειδή οι Τούρκοι είναι απρόβλεπτοι, αλλά και επειδή ο σουλτάνος είναι παρανοϊκός.
Πολύ φοβούμαι ότι ο στόχος των Τούρκων είναι να μας προκαλέσουν, σε όλους τους τομείς με την διεκδίκηση των πιο ακραίων απαιτήσεων που καταπατούν τα εθνικά δίκαια του Ελληνισμού. 
Για ποιο λόγο; Για να μας σύρουν σε συνομιλίες, με μοναδική ατζέντα, τις ακραίες και θρασείς Τουρκικές διεκδικήσεις σε βάρος μας, ώστε να πετύχουν την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαμφισβήτηση των εθνικών μας δικαίων.
Αλλοίμονον αν ο Ελληνισμός δεχτεί την παραπομπή σε συνομιλίες των εθνικών κυριαρχικών του δικαιωμάτων ή αν προθυμοποιηθεί να συνυπογράψει συνυποσχετικό με την Τουρκία για προσφυγή στην Χάγη για να θέσει υπό την ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου τον ακρωτηριασμό της εθνικής μας κυριαρχίας.

No comments:

Post a Comment