Wednesday, July 31, 2019

ΝΕΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ π. ΛΙΒΥΟΥ


ΝΕΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ π. ΛΙΒΥΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Έγραψε ο γνωστός Νεορθόδοξος κληρικός π. Λίβυος:

“Δεν έχει καμία σχέση η δικαιοσύνη του Θεού με αυτή των ανθρώπων. Οπότε ματαίως προσπαθούμε να μεταφέρουμε τα δικά μας δεδομένα σε εκείνα του Θεού. Ο Θεός δεν θα βάλει ποτέ το φράκο του δικαστή, ούτε θα πάρει θέση σε υψηλά έδρανα απόδοσης δικαιοσύνης, πολλώ δε μάλλον δεν θα γίνει εκείνος που θα ζητήσει την διαπόμπευση, τιμωρία και εξόντωση μας. 

Ο Θεός δεν θα γίνει ούτε θύελλα, ούτε σεισμός ή φωτιά ώστε να κάψει τους αμαρτωλούς. Σε αύρα λεπτή και δροσερή, ήσυχη και διακριτική μεταμορφώνεται, ώστε να δροσίζει τις αγωνίες και καημούς των ανθρώπων. Δρόσος είναι ποτέ φωτιά.”

Αυτά που λέγει ο π. Λίβυος δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με το Ευαγγέλιο.

Η Αγία Γραφή μας αποκαλύπτει ότι ο Θεός εμφανίζεται μεν και “ως αύρα λεπτή”, αλλά και “διά λαίλαπος νεφών”, “εν ήχω φερομένης βιαίας πνοής”, “φωναίς και αστραπαίς και νεφέλη γνοφώδει”, “φωνή σάλπιγγος ηχούσης μέγα” και “καπνώ ωσεί καπνώ καμίνου”.

Απλά, π. Λίβυε, -αν αυτό είναι το όνομά σας- αυτά που λέτε δείχνουν πόσο πολύ έχετε βουλιάξει στον βάλτο της Νεορθοδοξίας και της "παρισινής θεολογίας", οι οποίες συνειδητά διαστρέφουν την αλήθεια ότι ο Θεός είναι μεν αγάπη, αλλά είναι και Δικαιοσύνη, όπως θα διαπιστώσετε αν μελετήσετε το 25ον κεφάλαιο του Ματθαίου.

Για τις πληγές του Φαραώ δεν ακούσατε τίποτα, πάτερ μου;

Ούτε για την καταστροφή των Σοδόμων και των Γομόρων;

Ούτε για την σφαγή των ιερέων της αισχύνης του Βάαλ, από τον Προφήτη Ηλία;

Διαβάσατε ποτέ το βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης "Ιησούς του Ναυή";

Στην παρούσα ζωή ο Θεός έρχεται ως "συμβατική επιφορά" για να μας συνεφέρει από την ζωή της αμαρτίας, ενώ στην άλλη ζωή θα στείλει “στο πυρ το εξώτερον τω ητοιμασμένω τω διαβόλω και τοις αγγέλοις αυτού” όλους όσους βαδίζουν συνειδητά και αμετανόητα την οδό της απωλείας.

Σε απλά ελληνικά π. Λίβυε: Αφήστε τον Γιανναρά, τον Φάρο, τον Θερμό και το υπόλοιπο Νεορθόδοξο συνάφι και ανοίξτε το Ευαγγέλιο και τους Αγίους Πατέρες για να μάθετε ποια είναι η διδασκαλία της Εκκλησίας. 

Πλανάτε τον κόσμο, πάτερ μου, και οδηγείτε τον εαυτό σας και το ποίμνιό σας στην οδό της απώλειας. 

3 comments:

  1. Σε απλά ελληνικά π. Λίβυε: Αφήστε τον Γιανναρά, τον Φάρο, τον Θερμό και το υπόλοιπο Νεορθόδοξο συνάφι και ανοίξτε το Ευαγγέλιο και τους Αγίους Πατέρες για να μάθετε ποια είναι η διδασκαλία της Εκκλησίας.
    Κι όπως συμπλήρωσε ένας συνεργάτης της σελίδας μας:
    Θα μπορούσαμε ακόμη να προσθέσουμε στα παραπάνω "αφήστε π. Χαράλαμπε-Λίβυε και τον «ψυχολόγο» Νικήτα Καυκιό, που σχεδόν μας τον καθιερώσατε με μεγάλη ζημιά για τους πιστούς και την Εκκλησία".
    Το πρόβλημα δεν είναι μόνο Νεοπατερικό, είναι και προβολή εξωχριστιανικών αιρετικών προτύπων.
    https://www.youtube.com/watch?v=0USf2BbO_I4
    Σχολιασμός στο παραπάνω video υπάρχει στο περιοδικό «Διάλογος», της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων (Π.Ε.Γ.) http://www.ppu.gr/old/pdf/Dialogos_81.pdf

    ReplyDelete
  2. Ο Νικήτας Καυκιός προβάλλεται συνεχώς από τα εκκλησιαστικά ΜΜΕ και αυξάνει την επιρροή του σε ορθόδοξους πιστούς και ειδικά σε νεαρές κοπέλες... υπάρχουν καταγγελίες ότι εφαρμόζει "ψυχολογία" δικής του επινόησης στολισμένη με εκκλησιαστικά και παρασύρει πολλές...

    ReplyDelete