Wednesday, July 17, 2019

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση παραθέσαμε, από το ιστολόγιο “Θρησκευτικά”, πολύ αξιόλογο άρθρο του κ. Ιωάννη Τάτση, ο οποίος βρίσκεται, από δεκαετίας τουλάχιστον, στην εμπροσθοφυλακή των αγώνων της Εκκλησίας για την διατήρηση του ορθόδοξου κατηχητικού Ομολογιακού μαθήματος των θρησκευτικών, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει.

Οι θέσεις του άρθρου του κ. Τάτση πρέπει να υιοθετηθούν, με την διαδικασία του κατεπείγοντος, από την ΠΕΘ και τα συνεργαζόμενα σωματεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Λάρισσας, Πατρών κτλ., για να δοθεί στην κυβέρνηση η αληθινή εικόνα του τι επιδιώκει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον διάλογο για το μάθημα των θρησκευτικών.

Ως γνωστόν οι θέσεις και οι τακτικές του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για το μάθημα των θρησκευτικών -και όχι μόνον- βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με την βούληση της Ιεραρχίας και της ολότητας των συνειδητών χριστιανών.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι παραδοσιακοί χριστιανοί χαρακτηρίζουν σκωπτικά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ως ΣΥΡΙΖΩΝΥΜΟ.

Γι' αυτό, τα δεκάδες ορθόδοξα σωματεία και η κατεξοχήν αρμόδια ΠΕΘ, ας δώσουν την αληθινή εικόνα των πραγμάτων στον κ. Πρωθυπουργό και στην Υπουργό Παιδείας.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε ήδη πολύ σημαντικά δείγματα σπουδαίας γραφής από την ημέρα της ορκωμοσίας του πριν λίγες μέρες. 

Σωρεία ενεργειών και δηλώσεων του κ. Μητσοτάκη προσωπικά δείχνουν ότι θα σεβαστεί την Ορθόδοξη Εκκλησία και την πίστη μας, θα ανορθώσει την οικονομία και θα εμπεδώσει τον νόμο και την ασφάλεια στην χώρα.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι δεν θα επιβάλει ουδετερόθρησκο Σύνταγμα και ότι δεν θα απολύσει τους κληρικούς μας από το δημόσιο, όπως προέβλεπε η συμφωνία που εξύφανε στο παρασκήνιο ο Αρχιεπίσκοπος της αισχύνης Ιερώνυμος με τον προδότη, εθνομηδενιστή, άθεο και Εκκλησιομάχο Τσίπρα.

Η Υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας για το μάθημα των θρησκευτικών. 

Παράλληλα ο Υπουργός Δημόσιας τάξης κινείται γοργά για να καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο και το κράτος εν κράτει των Αναρχικών στα Εξάρχεια.

Γι’ αυτό καθηκόντως εκφράζουμε την πιο ειλικρινή χαρά μας και την ολόθυμη υποστήριξή μας στον κ. Πρωθυπουργό.

Στο συγκεκριμένο, όμως, θέμα ο κ. Μητσοτάκης και η Υπουργός Παιδείας πρέπει να ενημερωθούν από εκπρόσωπους μαζικών φορέων και της ΠΕΘ για τον καταχθόνιο ρόλο του Ιερώνυμου, του συνωμότη του Τσίπρα.

Όπως πολύ ορθά τονίζει στο άρθρο του ο κ. Τάτσης, ο Μακαριώτατος είναι καταχθόνιο και αφερέγγυο πρόσωπο, που προσπαθεί να παγιδεύσει την κυβέρνηση για να επιβάλει το μάθημα των θρησκευτικών όπως το εκπόνησαν οι εκ των απορρήτων του Οικουμενιστές αριστεροί θεολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνειδητοποιούμε φυσικά ότι ένας πρωθυπουργός δεν είναι εύκολο να έλθει σε ευθεία αντίθεση με την βούληση του εκάστοτε Αρχιεπισκόπου έστω και αν αυτός δεν εκπροσωπεί ούτε εξ αποστάσεως τις θέσεις της Ιεραρχίας και του πληρώματος της Εκκλησίας.

Γι’ αυτό παράλληλα με την ενημέρωση του κ. Πρωθυπουργού και της Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως πρέπει να εξαπολυθεί δριμεία δημόσια μαζική επίθεση εναντίον του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για να εξαναγκαστεί να χωθεί στο καβούκι του.

No comments:

Post a Comment