Monday, July 29, 2019

ΠΕΝΤΕ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΜΕ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ


ΠΕΝΤΕ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΜΕ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά:

“Ετελέσθη λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμωνος, και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Άρτης κ.κ. Καλλινίκου, ο οποίος χοροστάτησε και του Όρθρου, Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου, Τσερνιβέσκι κ.κ. Γερμανού, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου και του επιχώριου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς πλαισίωναν πολλοί Ιερείς και Διάκονοι, μεταξύ αυτών ο Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Γέροντας π. Βαρθολομαίος, οι Πρωτοσύγκελλοι των Ιερών Μητροπόλεων Θεσσαλονίκης, Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιάκωβος Αθανασίου, Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, Πανοσ. Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας και Λαγκαδά Πανοσ. Αρχιμ. π. Ευσέβιος Σπουργίτης.”

Πέντε αρχιερείς και πλειάδα πρεσβυτέρων των Μητροπόλεων Άρτης, Βερροίας, Λαγκαδά, Τρίκκης και Θεσσαλονίκης, συλλειτούργησαν με τον επίσκοπο Τσερνιβέρκσι κ. Γερμανό της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Κατά τα άλλα η Εκκλησία της Ελλάδος δεν αναγνώρισε την Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας.!!!

Αν μάλιστα προσθέσεις σε αυτό τον κατάλογο το συλλείτουργο στην Ζάκυνθο και στην Φλώρινα και τις μεμονωμένες ενέργειες πολλών άλλων επισκόπων αντιλαμβάνεσαι ότι η άποψη ότι δήθεν η Εκκλησία της Ελλάδος δεν αναγνώρισε την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας συνιστά καθαρό εμπαιγμό και ανελέητο μαστίγωμα της λογικής μας.

Άραγε για ποιο λόγο οι 80 Ιεράρχες μας δεν συνέρχονται σε Σύνοδο της Ιεραρχίας για να αναλύσουν διεξοδικά το Ουκρανικό και να λάβουν αποφάσεις δεσμευτικές για όλους, για να μην παρουσιάζεται το σημερινό αλαλούμ που δεν περιποιεί τιμή στην Εκκλησία της Ελλάδος;

5 comments:

  1. Ο πρώτος απο αυτούς που αναγνώρισαν την ψευδοεκκλησία της Ουκρανίας μετέστη εις τά άνω ! Θεός σχωρέστον ! Γλύτωσε απο τον χλευασμό της ιστορίας !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έχασε χρόνο μετανοίας ομως..Ελπίζουμε να γλυτώσει και από την μέγιστη χλεύη των αμετανόητων αμαρτωλών από τους πάντες, όπως περιγράφουν οι άγιοι.

      Είχε μιλήσει , επανειλημμένως και εναντίων της Αγίας ανυπακοής και κάτι λύει ο π.Νικόλαος στην κατάνυξη περί αυτού. Επικίνδυνο αυτό σε εποχές που πλησιάζουμε τα έσχατα.

      Delete
  2. Διότι υπάρχει μέγιστη υπόγεια διπλωματική και εκβιαστική πίεση και γίνονται πράξεις μαριονέτας με ισχυρές δόσεις υποκρισίας. Οπότε ακολουθούν το σχέδιο "βάτραχος με σταδιακό βρασμό", για να προλάβουν τους αντιδρώντες από το λαό. Διότι εάν κάποιος/οι, αγωνιστες Ιεράρχες θελήσουν να αντισταθούν, κανονικά και όχι θεατρινίστικα προς απορρόφηση κραδασμών, τότε θα διωχθούν. Έβαλαν λοιπον μια ημερομηνία μελλοντική, για να έχουν τον καιρό οι πρωτεργάτες να δουλέψουν στα σκοτάδια και τα παρασκήνια, με τοπικούς και υπερατλαντικους βραχίονες όπου χρειάζεται, μέχρι να πείσουν, με κάθε μέσο και απειλή, την ασφαλή πλειοψηφία τους. Αν όχι, θα δοθεί με κάθε επισημότητα μια αναβολή κτλ. Μιλάμε για απόφαση γεωστρατηγικής σημασίας Η.Π.Α , με υποστήριξη από εκκοσμικευμένους ομογενείς της μη ασκητικής φιλοσοφίας GOD BLESS. Κάθε σενάριο συνωμοσίας σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί και να φαντάζει λίγο εμπρός στην πραγματικότητα...Δεν μπορεί να αφεθούν άλλωστε οι Ρωσοι να πάρουν τα ηνία.. Ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί και πριν από αυτό, τα σημεία προόδου ολοφάνερα. Θα φοβηθούν, έστω για λίγο, άραγε, τον άξαφνο θάνατο ενός υποστηρικτικού πρωτεργάτη, που μάλιστα καταφερόταν με μένος έναντι της Αγίας Ανυπακοής ( και των γνωστών κανόνων) θεωρούντας επισκόπους ως αλάνθαστους και μόνη εκκλησία που οφείλουμε ανά πάσα περίσταση τυφλή υπακοή;
    Αυτός ο κόσμος είναι γεμάτος ευκαιρίες για αγώνες και διωγμούς φίλτατε, ώστε όλοι μας να λάβουμε αιώνια και εκθετικά, αναλόγως των πράξεων και επιλογών μας, ακόμα και στους λογισμούς. Άλλωστε καθημερινά ξεδιπλώνονται οι συνθήκες που μας φέρνουν όλο και πιο κοντά στην αποκαλυπτική εποχή, όπως μας προειδοποίησαν από καιρό οι φωτισμένοι αγωνιστες με τα ράσα. Αυτοί οι άξιοι, αυθεντικοί αγωνιστες του πνεύματος, που δεν είχαν απαραίτητα ορατούς επίγειους θρόνους, αλλά ένοιωθαν και έβλεπαν τον θρόνο του Χριστού, χωρίς να το ξεχνούν στιγμή..Αλοιμονο σε αυτούς που θα Τον δουν με φόβο και τρόμο, επειδή δεν το έφερναν στο νου τους εν ζωή..

    ReplyDelete
  3. Απο οτι φαινεται το συστημα αναγνωρισης της νεας Ουκρανικης Εκκλησιας αλλαξε μορφη. Σε καποιο επομενο πανηγυρι σε καποιο αλλο μερος της Ελλαδος το επομενο συλλειτουργο με καποιο Ουκρανο Αρχιερεα θα εχει πανω απο 10 Ελληνες Αρχιερεις

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η αναγνώριση έρχεται απο την πίσω πόρτα , απο την κερκόπορτα . Πολλοί οι πρόθυμοι νά την ανοίξουν . Καί τί άλλο θα περίμενε κανείς απο το επίπεδο των επισκόπων . Θα περίμενε κανείς αντίσταση ; Όχι ! " Ουδένα δέδοικα ως τους επισκόπους πλήν ολίγων " . Σημασία έχει τί θα πούνε αυτοί οι ολίγοι . Ενδεχομένως νά μήν είναι και τόσον ολίγοι . Όσοι μπλεχτούνε μέσα στο δίχτυ της de facto αναγνώρισης πρέπει νά μας το δικαιολογήσουν γιατί το κάνουν . Ορισμένοι πολύ έπαιξαν μέ τα αστεία . Τώρσ όμως τα πράγματα δεν αδτειεύοντσι .

      Delete