Thursday, July 25, 2019

ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ Ο ΣΕΒ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟΣ


ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ Ο ΣΕΒ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στον “Ορθόδοξο Τύπο” ,τις ακόλουθες δηλώσεις του Σεβ. Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου:

«Πηγαίνω κάποιες φορὲς στὸ Δημοτικὸ Θέατρο ἢ σὲ κάποιες ἐκδηλώσεις. Μιλοῦν ὅλοι οἱ ἄνθρωποι ἐκεῖ, ὁ Δήμαρχος θὰ πεῖ τὰ τῆς πόλεως, οἱ πολιτευτές μας τὰ τῆς Πολιτείας τὰ δικά τους κ.λπ. καὶ κάποια στιγμὴ ἢ στὴν ἀρχὴ ἢ στὸ τέλος λένε «παρακαλοῦμε καὶ ἡ Ἐκκλησία νὰ μᾶς πεῖ τὴ γνώμη της, ὁ Μητροπολίτης». Ἐκείνη τὴν ὥρα δὲν δείχνω τὸ θυμό μου ποὺ μὲ πιάνει, ἀλλὰ σᾶς τὸ λέω ὅτι τὸν ἔχω. Ἐκκλησία δὲν εἶμαι ἐγώ. Ἀλίμονο ἂν ἡ Ἐκκλησία εἶχε ἐμένα ὡς μαντρόσκυλο. Ἐγὼ θὰ πῶ αὐτὸ ποὺ λέει ἡ Ἐκκλησία, δηλ. τὸ πλήρωμα τῶν πιστῶν. Θὰ ἀφουγκραστῶ τοὺς χριστιανοὺς τί λένε, ποιὸ θεωροῦν σωστό. Ἀκόμα καὶ ἂν αὐτὸ ποὺ οἱ χριστιανοὶ μας θεωροῦν σωστό, ἀκόμα καὶ ἂν εἶναι ἀντίθετο μὲ τὸ Εὐαγγέλιο, ἐγὼ θὰ ὑπερασπιστῶ αὐτὸ ποὺ λένε οἱ χριστιανοί μας, γιατί οἱ Χριστιανοὶ μας ἔφτιαξαν τὸ Εὐαγγέλιο, δὲν ἔφτιαξε τὸ Εὐαγγέλιο τὴν Ἐκκλησία».

Ώστε; 

Ακόμη και αν το ποίμνιό του πρεσβεύει διαφορετικά από ότι διδάσκει το Ευαγγέλιο ο Σεβ. Αλεξανδρουπόλεως υιοθετεί τις θέσεις του ποιμνίου του και όχι την διδασκαλία του Ευαγγελίου;!!!

Έλεος! Τι άλλο θα ακούσουμε πια;

1.) Αντί να νουθετήσει το ποίμνιό του να βαδίζει σύμφωνα με το Ευαγγέλιο ομολογεί δημόσια ότι θα αρνηθεί το Ευαγγέλιο και θα υιοθετήσει τις πλανεμένες θέσεις του ποιμνίου του.!!! Χάνεις κυριολεκτικά τα λογικά σου.!!!

2.) Ταυτόχρονα διαβεβαιώνει ότι ο επίσκοπος δεν είναι το μαντρόσκυλο της Εκκλησίας. Αλλά τότε ποιος είναι; Ο νεωκόρος του καθεδρικού ναού της Μητροπόλεως του; Διερωτήθηκε ποτέ ο Σεβασμιώτατος για ποιο λόγο ο Κύριος όρισε τους μεν επισκόπους και τους άλλους κληρικούς ποιμένες της Εκκλησίας και τον λαό όρισε ως ποίμνιο; Αν δεν είναι δουλειά του ποιμένα να ποιμαίνει και να καθοδηγεί το ποίμνιό του τότε ποιος θα το καθοδηγεί; Ο λύκος;

3.) Και ως να μην έφταναν αυτά διαβεβαιώνει ότι οι χριστιανοί έφτιαξαν το Ευαγγέλιο και όχι το Ευαγγέλιο την Εκκλησία.

Τέτοια θεολογική ασυναρτησία δεν θα έγραφε όχι θεολόγος Ιεράρχης, αλλά ούτε κατηχητόπουλο του μέσου κατηχητικού. 

Σεβασμιώτατε! Μην μαστιγώνετε ανελέητα την λογική μας. Το Ευαγγέλιο δεν το έφτιαξαν οι χριστιανοί, αλλά το Άγιο Πνεύμα που φώτισε τους Αγίους Ευαγγελιστές να καταγράψουν τα απαραίτητα για την σωτηρία μας, όπως φώτισε τους Αγίους Προφήτες να καταθέσουν τις θεωτικές εμπειρίες τους στην Παλαιά Διαθήκη.

Αν στην Ιεραρχία υπήρχε ακμαίο εκκλησιαστικό φρόνημα, με τέτοιες χονδροειδείς κακοδοξίες, ο Σεβ. Αλεξανδρουπόλεως θα έπρεπε να κληθεί σε απολογία από Συνοδικό δικαστήριο για να καθαιρεθεί.

Το ίδιο φυσικά θα έπρεπε να γίνει με τον Σεβ. Μεσσηνίας κ. Σαββάτο, ο οποίος σε συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, διαίρεσε την Εκκλησία.

Δυστυχώς όμως! Με τον Λιάπη ως Αρχιεπίσκοπο τίποτα γενναίο και τίποτα σύμφωνο με τους Ιερούς Κανόνες δεν θα γίνει στην Εκκλησία της Ελλάδος.

1 comment:

  1. Μα κ.Παναγιώτη, τουλάχιστον έκανε δήλωση στην κάμερα (Στο βίντεο με το κερασμένο καφεδάκι στους μαθητές) ότι μπορεί και να "είμαστε" επαγγελματίες κληρικοί, βιοποριστικά.. Έχει μια δόση ειλικρίνειας αυτό, για να αναγνωρίζουμε πάντα την βαθύτερη και ωμή αλήθεια. Εξηγεί και μερικές αντιλήψεις από τα παραπάνω στο κείμενο σας. Γιατί να κοπιάσει να μάθει άλλωστε βαθύτερη θεολογία, αφού δεν πιστεύει προφανώς στις βαθύτερες όλων κολάσεις που έχουν αναγγελθεί για τους ανάξιους κληρικούς. Ούτε τον ελέγχει η σύνοδος για τις εκτροπές. Μήπως θα λάβει περισσότερα χρήματα εάν το κάνει; Αντίθετα, μπορεί να χάνει τα τυχερά σε θυρανοιξια αλλόθρησκων ναών και γενικά να μπει στο γνωστό μάτι της παγκόσμιας εξουσίας..

    Ο Πατριάρχης του όμως, δήλωσε πρόσφατα ότι "ο κάθε Επίσκοπος, θεολογικώς έχει την αυτήν πληρότητα των χαρισμάτων του Αγίου Πνεύματος". [1]
    Γιατί να απολογηθεί ο ενθρονισμένος της πόλης με το όνομα του Ένδοξου Αλέξανδρου; Αφού βλέπει και το Πατριάρχη όχι μόνο να μην έχει πει λέξη για τους σκανδαλισμούς του. Και πως να πει αφού ο ίδιος ο Πατριάρχης αμετανόητα υποστηρίζει[1] επιδεικτικά την παπικού τύπου "αποφασίζω ως Πατριαρχείο και διαταζουμε" τακτική για την Ουκρανία ως μόνος ( αφού χειραγωγεί την σύνοδο του και την Ελλ. Εκκλησία με την δαιμονική στήριξη της επίγειας εξουσίας) αγιοπνευματικός αρμόδιος εκ των κανόνων, ερμηνευομένων βέβαια κατά το δικό του δοκούν και αποκρύβοντας μύριους άλλους.

    [1]
    https://www.pentapostagma.gr/2019/07/οικουμενικός-πατριάρχης-kάθε-τόπος-έ

    ReplyDelete