Monday, July 8, 2019

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ


ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======

Οι εκλογές τέλειωσαν.

Το αποτέλεσμά τους έχει θετικές και αρνητικές παραμέτρους.

Α.) Ας αρχίσουμε από τις θετικές.

1.) H Νέα Δημοκρατία έχει εντολή να κυβερνήσει αυτοδύναμα την χώρα με ορίζοντα τετραετίας.

2.) Επομένως υπάρχουν όλες οι προυποθέσεις να υπάρξει σταθερότητα για την επόμενη τετραετία.

3.) Ο ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνθηκε από την εξουσία. Είναι, εξ αντικειμένου, η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε και πιθανόν θα γνωρίσει η πατρίδα μας.

4.) Η Χρυσή Αυγή βρέθηκε εκτός βουλής. Πέραν της όποιας εγκληματικής της δράσης η παρουσία της βοηθούσε αφάνταστα τον ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί στο προσκήνιο την αντιδεξιά μανία που επικράτησε στην Ελλάδα από τα μέσα της δεκαετίας του 1960.

Β.) Ας έλθουμε τώρα στις αρνητικές παραμέτρους των εκλογών.

1.) Το φίδι του ΣΥΡΙΖΑ πληγώθηκε, αλλά εξακολουθεί να είναι επικίνδυνο. Πληγώθηκε, αλλά η λαική ψήφος δεν του έλιωσε το κεφάλι. Έτσι, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, μπορεί να επανέλθει στην εξουσία σε 4 χρόνια.

2.) Το κόμμα του Βαρουφάκη κατόρθωσε να μπεί στην Βουλή. 

Βεβαίως είναι καλό το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ένα κόμμα στα αριστερά του στην Βουλή. 

Πλην, όμως, αυτό ουδόλως μειώνει το αίσχος ότι ένας πολιτικός που χρέωσε την Ελλάδα με επιπλέον 86 δισεκατομμύρια ευρώ, αντί να οδηγηθεί στο Γουδί επί εσχάτη προδοσία, θα βρίσκεται στα βουλευτικά έδρανα.

3.) Δόξα σοι ο Θεός! Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Τέρενς Κουίκ και πολλά άλλα υποκείμενα του ιδίου φυράματος μένουν εκτός Βουλής.

4.) Η ψήφος των συνειδητών χριστιανών κατευθύνθηκε εν μέρει στην Νέα Δημοκρατία, που παραδοσιακά ψήφιζε πάντοτε. 

Πλην, όμως, μια άλλη μερίδα συνειδητών χριστιανών χαράμισαν την ψήφο τους σε κόμματα διαμαρτυρίας που δεν είχαν καμιά δυνατότητα να εκλέξουν βουλευτή.

Το εγκληματικό λάθος, που έγινε με τον Καμμένο πριν 4 χρόνια, επαναλήφθηκε με την πριμοδότηση του Βελόπουλου και άλλων κομμάτων που ευτυχώς έμειναν εκτός Βουλής.

Θα συνεχίσουμε, συν Θεώ, αύριο, για να αναφερθούμε στις προσδοκίες μας από τον νέο πρωθυπουργό και την Νέα Δημοκρατία.

2 comments:

  1. Μην ανησυχείτε τόσο πολύ για το μέλλον. Από το 31,5% που έφερε το Σύριζα ένα σημαντικό ποσοστό, ίσως 5% ή και 6%, οφείλεται στην κινδυνολογία ψεμμάτων, που διέρρεε το Σύριζα για τον Μητσοτάκη, ότι δήθεν θα κάνει κακό σε πολλούς στο μέλλον. Εάν ο νέος Πρωθυπουργός μας κυβερνήσει συνετά δεν έχει να φοβηθεί κανένα, μόνο ο ίδιος μπορεί να καταστρέψει τον εαυτό του , το κόμμα του και την Ελλάδα, αλλά δεν νομίζω ότι έχει έλλειμα εξυπνάδας και εμπειρίας για να κάνει τέτοια λάθη. Όσο για το Σύριζα, μακρυά από την εξουσία, κάθε μέρα δεν θα δυναμώνει, αλλά θα εξαϋλώνεται, εκτός εάν η ΝΔ κάνει χοντρά λάθη και δώσει την ευκαιρία στους ωλετήρες της Πατρίδος και του πολιτισμού μας να "σηκώσουν ξανά κεφάλι" .

    ReplyDelete
  2. Τό σχετικά καλό ποσοστό του Βελόπουλου δείχνει μία δυναμική , όχι ασφαλώς στο πρόσωπο του Βελόπουλου , αλλά στον προσανατολισμό που προβάλλει , δικαίως ή αδίκως . Ο καθείς μπορεί νά επικαλείται την πατρίδα, την ορθοδοξία και τα άλλα παραδοσιακά ιδανικά , εκτός φυσικά απο τις ιδιόχειρες " επιστολές του Χριστού " ! Άν υπήρχε λίγο genius στο εκλεγέν κόμμα της Ν.Δ. θά έπρεπε νά αναλύσει αυτό το όχι ευκαταφρόνητο ποσοστό του Βελόπουλου και νά αξιοποιήσει τα διδάγματα . Τό δίδαγμα είναι οτι πρέπει νά οικειοποιηθεί πρόσωπα που μπορούν νά εκφράσουν αυτές τις αξίες και πολύ περισσότερο αυτές οι αξίες νά γίνουν σεβαστές απο αυτή την παράταξη που θέλει νά εκφράσει τον παραδοσιακό Ελληνα . Κάποιο ποσοστό μετακινείται πότε στη " Χρυσή Αυγή " , πότε στον Βελόπουλο , πότε σε κάποιο άλλο κόμμα άν του δημιουργήσει εμπιστοσύνη . Χριστιανικά κόμματα δεν μπορεί νά υπάρξουν , όμως μπορεί νά υπάρξουν χριστιανοί πολιτικοί .

    ReplyDelete