Monday, July 29, 2019

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΙΟΥ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η πρώτη φάση των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Μητροπολίτη Κιτίου ολοκληρώθηκε.

Ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Αρσινόης κ. Νεκτάριος συγκέντρωσε το 70% των ψήφων των πιστών της Μητροπόλεως και θεωρείται -κατ’ άνθρωπον- βέβαιο ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου, που θα συνέλθει αύριο για να αξιολογήσει τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης της εκλογικής διαδικασίας, θα εκλέξει με ευρεία πλειοψηφία τον Θεοφιλέστατο Αρσινόης ως τον επόμενο Μητροπολίτη Κιτίου.

Ο Θεοφιλέστατος Αρσινόης είναι κληρικός χαμηλών τόνων, σεμνός και ταπεινός ιεράρχης, αφιλάργυρος και αδιάβλητος και προπαντός παραδοσιακός κληρικός και λίαν αγαπητός στο ποίμνιο (κλήρο και λαό) της Μητροπόλεως Κιτίου, αφού για χρόνια υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως.

Η εκλογή του Θεοφιλέστατου Αρσινόης θα δημιουργήσει αναπόφευκτα κενό στην επισκοπή Αρσινόης.

Ο οικείος Ιεράρχης Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος θα πρέπει να εισηγηθεί στην Ιερά Σύνοδο την εκλογή κληρικού που να έχει τα απολύτως απαραίτητα προσόντα, τουτέστιν να είναι αδιάβλητος, αφιλάργυρος, παραδοσιακός, εχθρός των νεωτερισμών και του Οικουμενισμού.

Θα απογοητευτούμε οικτρά αν ο νέος επίσκοπος Αρσινόης δεν πληρεί τα απολύτως απαραίτητα προσόντα. 

Ελπίζουμε ότι ο Μακαριώτατος Κύπρου, ο Πανιερώτατος Πάφου και οι λοιποί Ιεράρχες, που συγκροτούν την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου, θα πράξουν -ως έχουν χρέος- το καθήκον τους έναντι του Θεού και του ποιμνίου τους.

No comments:

Post a Comment