Tuesday, March 1, 2016

ΓΙΑΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;


ΓΙΑΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Θρησκευτικά”:

“Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου που συνεδρίασε την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου μελέτησε τα θέματα της Μεγάλης Συνόδου. Στην ίδια συνεδρία αποφασίστηκε η συνέχιση της συζήτησης επί των κειμένων αυτών να πραγματοποιηθεί της Δευτέρα 7 Μαρτίου.”

Μας προβληματίζει η ημερομηνία που η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου θα μελετήσει τα θέματα που αφορούν την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Γιατί τόση βιασύνη να ληφθεί απόφαση; Γιατί δεν αναμένουν οι ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου την Εκκλησία της Ελλάδας να συσκεφθεί για το θέμα, να πάρει τις αποφάσεις της και μετά να αποφασίσει;

Ως γνωστόν η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος θα συνεδριάσει από 8-10 Μαρτίου και μεταξύ άλλων θεμάτων θα επιληφθεί των θεμάτων που αφορούν την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι συμπτωματική η ημερομηνία. Ότι δεν ετέθη επί σκοπού για να προλάβει τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Πάντως, αν η κυρίαρχη τάση στην Εκκλησία της Κύπρου είναι να κύψει τον αυχένα στον οικουμενισμό, η σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου στις 7 Μαρτίου εξυπηρετείται θαυμάσια με αυτή την ημερομηνία. Οι ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου θα δικαιολογούν την τυχόν οικουμενιστική τους προσχώρηση με το άλλοθι της αγνοίας των αποφάσεων της Εκκλησίας της Ελλάδας η οποία -από ότι φημολογείται- θα τηρήσει ορθόδοξη στάση.

Ας ελπίσουμε ότι οι υποψίες μας είναι αβάσιμες και ότι η Εκκλησία της Κύπρου θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα ατιμάσει την λαμπρά της παράδοση στην Ιστορία των Οικουμενικών Συνόδων.

No comments:

Post a Comment