Monday, March 28, 2016

Ο ΠΑΚΤΩΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΡΕΥΣΕΙ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟ


Ο ΠΑΚΤΩΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΡΕΥΣΕΙ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====


Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται για την Πανορθόδοξη Σύνοδο περιλαμβάνουν, εκτός από την κριτική των κειμένων που αποδέχθηκαν οι Προκαθήμενοι τον Ιανουάριο κι άλλες πτυχές του θέματος. Ενδιαφέροντα είναι τα δημοσιεύματα του «Ρομφαία» για το προϋπολογισμό, ήγουν τα έξοδα. Μιλάμε για πολλά εκατομμύρια ευρώ, το σύνολον 70. Αυτά περιλαμβάνουν τα αεροπορικά εισιτήρια των εκατοντάδων ατόμων που θα περευρεθούν στη Σύνοδο, των παρατηρητών του «Π.Σ.Ε.»,των Παπικών, των Αγγλικανών και των λοιπών ετεροδόξων πάσης φύσεως που θα παρευρεθούν (διότι αυτή είναι η «παράδοση» του …Βατικανού!). Μιλάμε για περίοδο αιχμής (θερινή) και ακριβά εισιτήρια. Έπειτα η μετακίνηση, διαμονή και διατροφή των πιο πάνω σε ξενοδοχεία των 4 και 5 αστέρων σε περίοδο αιχμής ανεβάζει κατακόρυφα τα έξοδα. Αφήνουμε τα υπόλοιπα έξοδα, τους μεταφραστές, τον τεχνικό εξοπλισμό κ.ά. Ήδη η δυσφορία των διαφόρων Εκκλησιών δεν κρύβεται. Είναι πολλά τα λεφτά… 

Η Εκκλησία της Ελλάδος σκέφτεται να μη συνεισφέρει στο δίσκο που περιφέρεται, αλλά να καλύψει από μονή της τα έξοδα των αντιπροσώπων της. Το ίδιο και η Ρωσική Εκκλησία. Η πάλαι ποτέ ευκατάστατη Εκκλησία της Κύπρου δυσκολεύεται τα μέγιστα. Ψάχνουν για χορηγούς και η ανταπόκριση δεν είναι η αναμενόμενη. 

Δεν μας φτάνει το ότι οι οικουμενιστές πάνε να καινοτομησουν περί την πίστιν, θα έχουμε και την αδυσώπητη κριτική των θύραθεν που δεν θα μας αφήσουν, και με το δίκιο τους, σε χλωρό κλαρί. 

Αξίζουν όλ’ αυτά τα έξοδα, σε εποχή εξώφθαλμης οικονομικής ανέχειας, για να διακυρήξουμε ότι οι αιρετικοί ΔΕΝ είναι αιρετικοι αλλά Εκκλησίες (μέσω της βαπτισματικής θεολογιας), για να αναγνωρίσουμε τα μυστήρια τους εις πείσμα των αποφάσεων Οικουμενικών Συνόδων και να δημιουργήσουμε, ως μη όφειλε, σχίσματα και έριδες μεταξύ μας; Αυτοί είναι δυστυχώς οι πικροί καρποί της απεμπολήσεως κι απολακτίσεως της διδασκαλίας της Εκκλησίας.

1 comment:

  1. Πολύ σωστά! Αλλά γιατί αυτή η ορθή επισήμανση δεν αποστέλλεται εκεί που πρέπει; Εμείς, εννοώ το κοινό, νιώθουμε σαν τους αστροναύτες που δεν μπόρεσαν να τους επαναφέρουν και τους ξέχασαν εκεί να γυρίζουν αιωνίως μακριά από την πατρίδα τους.

    ReplyDelete