Thursday, March 3, 2016

ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ


ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Δεν προφταίνουμε να μελετούμε τη μία μετά την άλλη καταπληκτική εργασία εναντίον των κειμένων της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Η πιο πρόσφατη, η πιο πλήρης και η πιο αναλυτική είναι η εργασία του π. Θεόδωρου Ζήση ο οποίος ανατέμνει όλα τα θέματα που αφορούν την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο με τη διακρίνουσα αυτόν σαφήνεια και θεολογική επάρκεια.

Οι εργασίες που δημοσιεύθηκαν τον τελευταίο καιρό δίνουν τη δυνατότητα στους ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Κύπρου, καθώς επίσης στους ιεράρχες των άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, να εμπλουτίσουν το οπλοστάσιό τους με ισχυρότατα επιχειρήματα που καταρρίπτουν τις σαθρές θέσεις που προάγουν τα περισσότερα κείμενα που η Σύναξη των Προκαθημένων προώθησε προς την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Αναπολόγητοι πραγματικά θα αποδειχθούν στην πράξη όσοι ιεράρχες αγνοήσουν το θεολογικό οπλοστάσιο των εργασιών αυτών που καθαιρεί τα οχυρώματα του εχθρού και αφήνει μετέωρες τις θέσεις των Οικουμενιστών.

Οι προσευχές και οι ελπίδες μας είναι ότι οι Εκκλησίες της Κύπρου και της Ελλάδος αλλά και της Βουλγαρίας, και ίσως και άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, θα μελετήσουν τα σπουδαία αυτά κείμενα και θα καταλήξουν στις κατά Θεόν αποφάσεις για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο και θα ακυρώσουν τα σχέδια των Οικουμενιστών.

Αλίμονον αν η Ορθοδοξία συνέλθει σε Πανορθόδοξη Σύνοδο ύστερα από αιώνες για να θεσμοθετήσει αιρέσεις γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα να παραμείνει στην Ιστορία της Εκκλησίας ως μια ληστρική σύνοδος.

No comments:

Post a Comment