Sunday, March 6, 2016

ΚΑΜΙΑ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΗ κ. ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ


ΚΑΜΙΑ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΗ κ. ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”:

"Στο ένθετο περιοδικό ΒΗΜΑgazino μίλησε ο κ. Σταύρος Ζουμπουλάκης.

Μεταξύ των ερωτήσεων που απαντά ο κ. Ζουμπουλάκης, είναι στο αν πρέπει να ανεγερθεί Τζαμί στην Αθήνα.

"Φυσικά. Σήμερα στην Ευρώπη έχουμε γίνει λίγο σοφότεροι επί του θέματος. Για παράδειγμα, δεν πρέπει να αφήσουμε σαουδαραβικά κεφάλαια να χρηματοδοτήσουν κολοσσιαία τζαμιά για λόγους συμβολικής κυριαρχίας. Πρέπει να τα χρηματοδοτήσουμε μόνοι μας. Βασικό στοιχείο είναι και η εκπαίδευση των ιμάμηδων. Από τον Σεπτέμβριο στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου θα λειτουργήσει Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών και αυτό είναι σημαντικό”.

"Η Ορθόδοξη Εκκλησία δίνει χαμένες μάχες. Δεν κατανοεί ότι ζούμε σε μια μεταχριστιανική κοινωνία. Αν το πεις αυτό σε έναν ορθόδοξο Επίσκοπο εξαγριώνεται. -Το 97% της Ελλάδας είναι Ορθόδοξοι- λέει. Το ποσοστό των ανθρώπων που εκκλησιάζονται τακτικά δεν ξεπερνά το 2,5% με 3%. Η Εκκλησία δεν μπορεί να ζητάει διαρκώς προνομιακή μεταχείριση από το κράτος."

Γνωστός και μη εξαιρετέος ο κ. Ζουμπουλάκης. Μεταπατερικός, Οικουμενιστής, Αγουριδικός, Νεοβαρλααμίτης, Νεονικολαίτης και νεωτεριστής.

Καμία προνομιακή μεταχείριση δεν είναι η ταφή των χριστιανών. Αναφαίρετο συνταγματικό τους δικαίωμα είναι.

Αυτό δα έλειπε η Εκκλησία να σταματήσει να προβάλλει τις αρχές του Ευαγγελίου επειδή ζούμε στη μεταχριστιανική κοινωνία.

Όσο για το τζαμί καλά κάνει να ακούσει τι λέγει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το θέμα ο οποίος στην αρχή είχε ταχθεί υπέρ της ανέγερσής του και τώρα άλλαξε στάση άρδην επειδή αντελήφθηκε ότι θα γίνει κέντρο τζιχαντιστών.

Όσο για το Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών ας μη βιάζεται να πανηγυρίσει ο κ. Ζουμπουλάκης επειδή η σύστασή του θα προσβληθεί στα δικαστήρια ως αντισυνταγματική.

Όσο για τις χαμένες μάχες της Εκκλησίας για τις οποίες μιλά ο κ. Ζουμπουλάκης καλά κάνει να θυμάται τη ρήση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Κοτσώνη: Καμία μάχη που δίνεται για τον Χριστό δεν είναι χαμένη.

No comments:

Post a Comment