Wednesday, March 9, 2016

Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΝΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟΝ


Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΝΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟΝ

Του κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Σε άρθρο του με τον τίτλο «Η επανάπλευση της εν Χριστώ αδελφότητος και ο «αντισυνοδικός οίστρος», ο Ελλογιμώτατος κ. Αριστείδης Πανώτης προβαίνει στα αποκαλυπτήρια του ακραιφνούς οικουμενιστικού του φρονήματος. Λέγει πολλά. Από το σχοινοτενές οικουμενιστικό του κελαήδημα λίγα θα σχολιάσουμε. 

Αναφέρεται εν πρώτοις σε «ομολογιακό φαρισαϊσμό». Εννοεί ότι κάτι τέτοιο συνεπάγεται η θέση μας ότι είμαστε οι Ορθόδοξοι η Μία Εκκλησία του Συμβόλου της Πίστεως. Αυτός και συν αυτώ αλλά φρονούν. Βλέπει «σύνολο Εκκλησιών» στις οποίες συγκαταριθμεί, μαζί την Ορθόδοξη Εκκλησία, το πολυποίκιλο πλήθος των αιρέσεων με πρώτο τον Παπισμό, όλους συλλήβδην τους Προτεστάντες αλλά και τους Μονοφυσίτες. Δεν κρύβεται καθόλου αλλά τουναντίον διακηρύττει, οικουμενιστικώ τω τρόπω, ότι «οι καιροί επιβάλλουν να ξεχάσουμε τους κατ’ αλλήλων ομολογιακούς παιάνες». Οι Αγγλικανοί κι οι λοιποί Προτεστάντες χειροκροτούν όρθιοι τον κύριο αυτό, που διακηρύττει ανερυθριάστως τη θεωρία των κλάδων (Branch theory). Τα μέλη της Εκκλησίας τον μυκτηρίζουν. 

Στη συνέχεια ο κ. Πανώτης κάνει τον αναγνώστη να αναρωτιέται: Ποια είναι «η σφραγίδα που όλοι φέρουμε»; Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι μιλάει διαπρυσίως για την κακόδοξη «Βαπτισματική θεολογία», που διαδίδει ότι όσοι έχουν βαπτισθεί στο όνομα της Αγίας Τριάδος είναι μέλη της Εκκλησίας!!! Με αυτή την πονηρή θεωρία οι Παπικοί (που ραντίζονται με λίγες σταγόνες νερό και πιστεύουν κακοφρόνως στην Αγία Τριάδα -παράβαλε Φιλιόκβε) είναι μέλη της Εκκλησίας! Το αυτό κι οι Προτεστάντες όλων των αποχρώσεων (που άλλοτε ραντίζονται κι άλλοτε βαπτίζονται) με τους «γάμους» ομοφυλόφυλων, τη γυναικεία τους «ιερωσύνη» κι όλες τις τις παλιές τους κακοδοξίες, μεταξύ των οποίων και το παπικό Φιλιόκβε) πάλι είναι μέλη της Εκκλησίας!!! Το αυτό κι οι Μονοφυσίτες, μαζί με τις από του 451 μ.Χ. κακοδοξίες τους για το Β΄ πρόσωπο της Αγίας Τριάδος. Τοιουτοτρόπως, με αυτή την οβιδιακή μεταμόρφωση, ΟΛΟΙ οι κακόφρονες έγιναν μέλη της Εκκλησίας. 

Αυτά φρονούσαν οι Οικουμενικές Σύνοδοι κύριε Πανώτη; Για τον κ. Πανώτη και τους συν αυτώ το «εις Κύριος, μία πίστις, εν βάπτισμα» του Απ. Παύλου είναι ξεπερασμένο. Το μένος του κατά των πολεμούντων τις έωλες απόψεις του είναι τόσο, που παρεκτρέπεται. Σημειώνει ανερυθριαστως ότι όσοι πολεμούν την Πανορθόδοξη Σύνοδο είναι «όργανα του πρώτου εναντιολόγου». Για όσους δεν κατάλαβαν καλά, κατά τον κύριο Πανώτη, όποιος πολεμά τα όσα απαράδεκτα αποφασίστηκαν στη Σύναξη των Προκαθημένων τον Ιανουάριο του 2016 είναι σατανοκίνητος!!! 

Κλείνω με ένα οικουμενιστικό «μαργαριτάρι» πρώτου μεγέθους. Αποφαίνεται ο Μέγας Ιερομνήμων κ. Πανώτης: «Η Ορθόδοξη Εκκλησία βρίσκεται εγγύτερα στην αλήθεια της Μίας Εκκλησίας, χωρίς να υποτιμά  τις πλησίον της άλλες εκφράσεις των ιστορικών μορφών της Εκκλησίας». Άνευ αντιλογίας «ευχών χρεία» κύριε Πανώτη. 

No comments:

Post a Comment