Sunday, March 6, 2016

26 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΙΕΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΔΑΝΙΗΛ


26 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΙΕΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΔΑΝΙΗΛ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η “Ρομφαία”, με σχετικό ρεπορτάζ της, μας πληροφορεί ότι ο Μακαριότατος Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ γιόρτασε τα 26 χρόνια της αρχιερατείας του στο Βουκουρέστι.

Οι ταπεινές ευχές μας τον συνοδεύουν για να συνεχίσει καρποφόρα την πατριαρχεία του και να τον αξιώσει ο Χριστός να παραστεί στο Κριτήριό Του άξιος Πρωθιεράρχης των ομόδοξων αδελφών μας των Ρουμάνων.

Από τον Μακαριότατο Ρουμανίας αναμένουμε πολλά πλην όμως τα δεδομένα που έχουμε υπόψη μας κάθε άλλο παρά μας κάνουν να ευελπιστούμε.

Τον Ιούνιο θα συγκληθεί στην Κρήτη η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας έχει δυστυχώς πολύ λερωμένη τη φωλιά της σε θέματα οικουμενισμού. 

Πώς να την καλέσουμε να απορρίψει το αιρετικό κείμενο της ε΄ Προσυνοδικής Διάσκεψης που αφορά την Ορθοδοξία και τους ετερόδοξους αφού γνωρίζουμε ότι επικύρωσε την προδοτική συμφωνία του Μπαλαμάντ που αναγνωρίζει την κακοδοξία της διηρημένης Εκκλησίας; 

Πώς να την καλέσουμε να απορρίψει το αιρετικό κείμενο αφού το Πατριαρχείο Ρουμανίας συναγελάζεται με τους αιρετικούς στο ΠΣΕ,  αναγνωρίζει το βάπτισμά τους και συμπροσεύχεται πολλές φορές μαζί τους με τη συμμετοχή του ιδίου του Μακαριότατου Ρουμανίας;

Ο Θεός ας λαλήσει αγαθά στην καρδίαν του Μακαριότατου και των άλλων ιεραρχών της Εκκλησίας της Ρουμανίας ώστε στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο να δώσουν ορθόδοξη ομολογία πίστεως.

No comments:

Post a Comment