Sunday, October 4, 2015

ΑΣΤΟΧΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΣΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗ



ΑΣΤΟΧΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΣΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ), το μεγαλύτερο κόμμα της Κύπρου, στις τάξεις του οποίου ανήκει ο γνωστός οικουμενιστής και νεωτεριστής θεολόγος κ. Ανδρέας Πιτσιλλίδης, εξέδωσε την ακόλουθη απαράδεκτη ανακοίνωση αναφορικά με τον αφορισμό του νεωτεριστή και οικουμενιστή θεολόγου:

“Ο Δημοκρατικός Συναγερμός σέβεται απόλυτα την Εκκλησία και δεν εννοεί σε καμία περίπτωση να παρέμβει στην εσωτερική λειτουργία και τους θεσμούς της.

Ταυτόχρονα όμως θεωρούμε αυτονόητη την ανάγκη σεβασμού στην ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης.

Όπως επίσης θα πρέπει να τυγχάνει σεβασμού και η ακαδημαϊκή ανεξαρτησία σε επιστημονικό πεδίο και το δικαίωμα προβληματισμού, στοχασμού και έκφρασης. Ακόμα και αν καταφανείς διαφωνίες αφορούν σε καίρια ζητήματα, δεν πρέπει να νοείται ως λύση η λογοκρισία.”

Καταρχήν να σημειώσουμε τη φανερή αντίφαση της ανακοίνωσης. Από τη μια λέγει ότι ο ΔΗΣΥ δεν θέλει να επέμβει σε θέματα που αρμοδιότητα έχει η Ιερά Σύνοδος και στη συνέχεια επεμβαίνει κατάφωρα και μάλιστα με άστοχες παρατηρήσεις, οι οποίες σε τίποτε άλλο δεν συντελούν εκτός από το να χαλυβδώνουν το πείσμα του κ. Πιτσιλλίδη για να παραμείνει αμετανόητος στις κακοδοξίες του.

Ο κ. Πιτσιλλίδης καταδικάστηκε για σωρεία κακοδοξιών που εξέφρασε που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τη διδασκαλία της Εκκλησίας. Οι περί επιστημονικής άποψης και Ακαδημαικής ελευθερίας αναφορές της ανακοίνωσης είναι εκτός θέματος. Κανένας επιστήμονας και κανένας Ακαδημαικός δεν έχει το δικαίωμα να εκφράζει κακοδοξίες και να συγχύζει το λαό του Θεού.

Ο ΔΗΣΥ να κάνει τη δουλειά του. Δεν έχουμε απολύτως καμία ανάγκη από τις υποδείξεις του όταν συζητούμε θέματα πίστεως.

Το χειρότερο! Η στάση του ΔΗΣΥ δείχνει ότι ο κ. Πιτσιλλίδης κάθε άλλο παρά έχει διάθεση να καταθέσει τα όπλα και να αρνηθεί τις κακοδοξίες του. Αυτό είναι πολύ λυπηρό και προδικάζει μη επιθυμητές εξελίξεις.

Ο κ. Πιτσιλλίδης πρέπει να ενθαρρυνθεί από όλους να επιδείξει μετάνοια για τις κακοδοξίες που διατύπωσε και όχι να υποκινείται υπογείως να προχωρήσει σε ανταρσία προς την Σύνοδο.

No comments:

Post a Comment