Sunday, October 4, 2015

ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΩΡΑΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΤΟΥ «Π.Σ.Ε.».



ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΩΡΑΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΤΟΥ «Π.Σ.Ε.».

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Στη Σύναξη των αρχιερέων του Θρόνου Κωνσταντινουπόλεως 28.8.-2.9, ε.έ.  ο μητροπολίτης Σασίμων Γεννάδιος ανέλαβε το άχαρο έργο της προβολής και ωραιοποιήσεως-καλλωπισμού του κακόφημου «ΠΣΕ». Όσα φτιασίδια κι αν του βάλουν δεν γίνεται τίποτε, σαν Μέδουσα και Μέγαιρα θα είναι. 

Θυμήθηκε ο Σεβασμιότατος τον πρωτοποριακό ρόλο του Θρόνου Κωνσταντινουπόλεως στο «ΠΣΕ». Θυμήθηκε πως, μαζί με τις Εκκλησίες Ελλάδος και Κύπρου, είναι ιδρυτικά μέλη του «ΠΣΕ». Μας πληροφόρησε ότι ο Παπισμός ΔΕΝ είναι μεν μέλος του «ΠΣΕ», αλλά συμμετέχει παρά ταύτα σαν Μέλος στις επιτροπές «Πίστις και Τάξις» (που ασχολείται με θεολογικά θέματα) και «Ευαγγελισμός και Ιεραποστολή». 

Μας θύμισε επίσης το μινιμαλιστικό ρόλο της πίστεως των μελών του ΠΣΕ: «Αναγνώριση του Χριστού ως Θεού και Σωτήρος και ομολογία της Αγίας Τριαδος». Ολ’ αυτά φαίνονται ωραία από μακριά. Τι σημαίνουν όμως στην πραγματικότητα; 

Επιστρέφουμε στις αρχές του Δ΄αιώνα, αμέσως μετά την Α΄ Οικουμενική Συνόδο. Για το Άγιο Πνεύμα ΔΕΝ λέμε κουβέντα γιατί θα μιλήσουμε αναγκαστικά για το Φιλιόκβε, που είναι άρθρο πίστεως των Προτεσταντών (όπως και των πνευματικών τους προγόνων, των Παπικών). ΔΕΝ λέμε κουβέντα επίσης για το Νεστόριο και τους Νεστοριανούς, μήτε μιλάμε για τις δύο εν Χριστώ φύσεις και την ένωσή  τους διότι αυτό είναι κόκκινο πανί για τους Μονοφυσίτες (Προχαλκηδόνιες Εκκλησίες τους βάπτισε ο Σεβασμιότατος για να τους ευτρεπίσει). Καμία νύξη για τη διάκριση ουσίας και ενεργειών του Θεού. Θα δυσαρεστήσουμε τον Πάπα και τους οπαδούς του, που είναι κανονικά μέλη του «Πίστις και τάξις». 

Θρηνεί και οδύρεται ο Σεβασμιότατος διότι η μεν Εκκλησία της Γεωργίας εγκατέλειψε την «συναγωγήν  των πονηρευομένων», ήγουν το «ΠΣΕ», το 1997 και η Εκκλησία Βουλγαρίας τον επόμενο χρόνο. Αυτό χαλάει τη μανέστρα των οικουμενιστών διότι ΔΕΝ υφίσταται πλήρης συμμετοχή των Ορθοδόξων Εκκλησιών στο «ΠΣΕ». Ούτε λέξη για το Πόρτο Αλέγκρε και την προδοσία της πίστεως εκ μέρους των Ορθοδόξων αντιπροσώπων. Ούτε και για το Πουσάν της Κορέας. Κανονική προπόνηση για την Πανορθόδοξη Σύνοδο του 2016. Για την επιβολή στους απανταχού Ορθοδόξους του οικουμενιστικού αιρετικού μοντέλου ως «Ορθοδόξου».

No comments:

Post a Comment