Sunday, October 18, 2015

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”:

“Απαισιόδοξος σε σχέση με τις εξελίξεις στο κυπριακό παρουσιάστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Σε δηλώσεις του σήμερα και σχολιάζοντας τον αγωγό νερού Τουρκίας-κατεχομένων, είπε ότι το «νερό το χρειάζεται ο άνθρωπος, αλλά εύχομαι σε κάποια στιγμή το συγκεκριμένο να μην γίνει φαρμάκι».

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι αν και από τη φύση του είναι αισιόδοξος, στο κυπριακό είναι απαισιόδοξος, επαναλαμβάνοντας τη φράση που είπε και στο παρελθόν ότι «οι Τούρκοι τα θέλουν όλα».

Δήλωσε προβληματισμένος από τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, αλλά και εκπροσώπων των τουρκοκυπρίων περί πραγματικοτήτων στην Κύπρος, λέγοντας ότι αυτές οι πραγματικότητες δεν είναι τίποτε άλλο από τις περιουσίες, τα σπίτια και τους τάφους των προγόνων μας, τα οποία οι Τούρκοι θεωρούν δικά τους.

«Όσο τις θεωρούν πραγματικότητες, λύση δεν υπάρχει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Είπε επίσης ότι η δική μας πλευρά επένδυσε πάρα πολλά στον Ακκιντζί, με αποτέλεσμα αυτό να δημιουργεί κινδύνους κατά την άποψη του καθώς θεωρεί πως σε ένα ενδεχόμενο ναυάγιο, ΕΕ, ΟΗΕ και ισχυρές δυνάμεις, θα φορτώσουν την ευθύνη στην πλευρά μας η οποία χαρακτήρισε διαλλακτικό τον τουρκοκύπριο ηγέτη.

Είπε ότι υπερβάλαμε αυτά που θα μπορούσε να κάνει ο Ακκιντζί, λέγοντας ότι η πράξεις αποδεικνύουν πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς την Άγκυρα. Αν και άρχισε ως ανεξάρτητος από τον Ερτογάν, στην πορεία τόνισε ταυτίστηκε μαζί του.

«Εγώ δεν πίστευα ποτέ μου ότι θα έκανε κάτι ερήμην του κυρίου Ερντογάν. Και ορίστε. Κακώς επαληθεύτηκα. Οι τούρκοι το μόνο που δεν μας ζήτησαν είναι τα έξοδα της εισβολής. Πολύ φοβούμαι ότι ήρθε η ώρα να τα ζητήσουν και εκείνα», κατέληξε.”

Nαι Μακαριότατε! Από το Α μέχρι το Ω είναι ορθές οι επισημάνσεις σας. Μόνο που θα έπρεπε να τις δημοσιοποιήσετε πολύ νωρίτερα όταν κάποιοι από μας προειδοποιούσαμε ότι οι Τούρκοι δεν άλλαξαν σε τίποτε και τα θέλουν όλα δικά τους. Τότε που γίνονταν οι περίπατοι στη Λήδρας και ανέβαιναν οι θεατρικές παραστάσεις που έδιναν πόντους μετριοπάθειας στην Τουρκική πλευρά και μας άφησαν εκτεθειμένους.

Αλλά έστω και τώρα. Είναι διατεθειμένη η πολιτική ηγεσία να ανακρούσει πρύμναν και να αποδεσμευθεί από τις επανοπροσεγγιστικές γελοιότητες και να καταγγείλει την Τουρκική πλευρά ότι ζητά νομιμοποίηση των πραγματικοτήτων της κατοχής ή θα συνεχίσουμε θα παραμείνουμε στο ίδιο θέατρο θεατές του δήθεν μετριοπαθούς Ακκιντζί που θέλει δίκαιη λύση του Κυπριακού;

No comments:

Post a Comment