Friday, October 30, 2015

ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ “ΚΑΤΑΝΥΞΙΣ” ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΠΤΕΣ



ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ “ΚΑΤΑΝΥΞΙΣ” ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΠΤΕΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Βρισκόμαστε πραγματικά μπροστά σε απίστευτες καταστάσεις. Οι Οικουμενιστές δεν συγκρατούνται πια με τίποτε. Ενώ διέψευδαν ότι συμφώνησαν για κοινό εορτασμό του Πάσχα αποδεικνύεται τώρα ότι εψεύδοντο ασύστολα. 

Όντως! Παπικοί, Ορθόδοξοι (Πατριάρχης Βαρθολομαίος) και Κόπτες συμφώνησαν στον καθορισμό της δεύτερης Κυριακής του Απριλίου σαν ημερομηνίας κοινού εορτασμού του Πάσχα.

Μια τέτοια απόφαση χρειάζεται πανορθόδοξη συμφωνία η οποία κάθε άλλο παρά εξασφαλίστηκε. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν το Οικουμενικό Πατριαρχείο προχωρήσει μονομερώς ή με τη συνδρομή άλλων νεωτεριστικών Ορθοδόξων Εκκλησιών, για την επιβολή της.

Εις ουδέν απολύτως θα βοηθήσει ο κοινός εορτασμός του Πάσχα. Αντιβαίνει προς τις διατάξεις της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου και αποβλέπει στην εμπέδωση του λαικού Οικουμενισμού.

Δυστυχώς οι Οικουμενιστές είναι ασυγκράτητοι στις επιδιώξεις τους. Σκανδαλίζουν αφόρητα και συστηματικά τους πιστούς και ανοίγουν κυριολεκτικά τους ασκούς του Αιόλου.

Τώρα που διαπιστώνουν ότι η ένωση μέσω των διαλόγων είναι αδύνατη έχουν εναποθέσει όλες τις ελπίδες τους στο λαικό Οικουμενισμό. Στην εκ των κάτω ένωση που θα επιτευχθεί σταδιακά με κοινές ποιμαντικές παραστάσεις και συμπροσευχές ώστε να καλλιεργηθεί η συνείδηση ότι όλοι ανήκουμε στην ίδια διηρημένη Εκκλησία.

Η πρόταση αυτή δεν είναι νέα. Προτάθηκε αρχικά από τον Μεγάλο Αποστάτη της πίστης μας Πατριάρχη Αθηναγόρα και επαναλήφθηκε από τον Πατριάρχη Δημήτριο. Ο σημερινός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σπεύδει άκριτα για την επιβολή της.

Δεν θα τους αφήσει ο Θεός.

No comments:

Post a Comment