Thursday, December 12, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ π. ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ π. ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα την καθαίρεση από πρωτοβάθμιο δικαστήριο του π. Ιγνάτιου Σταυρόπουλου. 

Ο Πανοσιολογιότατος είναι μεν άγνωστος στον γράφοντα, αλλά από τις πληροφορίες που διάβασα στο διαδίχτυο φαίνεται άνθρωπος λιπαράς θύραθεν και θεολογικής παιδείας και ως μοναχός είναι άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στο Χριστό.

Αυτό που με θλίβει είναι ότι όταν δεν έχουμε να κάνουμε με αιρέσεις και όταν δεν έχουμε να κάνουμε με διαβεβλημένα πρόσωπα -τα οποία επ’ ουδενί λόγω δεν θα έπρεπε να στέκουν μπροστά στο άγιο θυσιαστήριο- τα πράγματα δεν θα έπρεπε να έχουν οδηγηθεί εδώ που οδηγήθηκαν. 

Οι διοικητικές και προσωπικές διαφορές μπορούν -και πρέπει- να διευθετούνται με πνεύμα καλής θέλησης.

Ολη την προηγούμενη περίοδο βομβαρδιζόμουν από ηλεκτρονικά μηνύματα που με πληροφορούσαν ότι η τάδε μήνυση έγινε, ή άλλη θα γίνει, τα τάδε λείψανα λείπουν, η τάδε δωρεά δεν εξετελέσθη κοκ..

Παρακάλεσα τότε τους πατέρες της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου να ζητήσουν ακρόαση από τον Σεβασμιότατο και να προσπαθήσουν να τα βρουν.

Δεν ξέρω αν έκαναν κάποια κίνηση έκτοτε.

Αν δεν έκαναν δεν είναι αργά να κάνουν.

Ας ζητήσουν να τον συναντήσουν και ας βρουν τρόπο να λύσουν όλα αυτά τα προβλήματα που σκανδαλίζουν τον κόσμο, τα οποία δεν επιτρέπουν στο μοναστήρι να λειτουργήσει κανονικά και που δυσφημούν τον Σεβασμιότατο και τη Μητρόπολη Ναυπάκτου.

Δεν κάνει ούτε η αδελφότητα να διαλυθεί, ούτε κληρικοί χωρίς κώλυμα ιερωσύνης και με ορθόδοξη ομολογία πίστεως να καθαιρούνται, ούτε ένας επίσκοπος με σπάνια θεολογική παιδεία, ακατηγόρητο βίο και ορθόδοξο φρόνημα να βρίσκονται στα εκκλησιαστικά και κοσμικά δικαστήρια και να οδηγούνται σε ακραίες καταστάσεις που -ο Θεός να βάλει το χέρι Του- μπορούν να καταλήξουν ακόμη και σε σχίσμα.

Ποιος εκτός από τον διάβολο κερδίζει κάτι από την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί;

20 comments:

  1. ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΝΑ ΚΑΘΑΙΡΟΥΝΤΕ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ , ΑΠΟ ΛΟΓΙΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

    ReplyDelete
  2. ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΛΥΠΗΡΟΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΕΔΩ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ.

    ReplyDelete
  3. Κε Τελεβάντο, άδικα κόπτεσθε υπέρ του συγκεκριμένου πρώην ιερέα. Λυπηρό, αλλά αληθινό: Δημιούργησε και συντηρεί ΣΧΙΣΜΑ εντός της μητρόπολης Ναυπάκτου. Ήρθε σε επαφή με παραεκκλησιαστικούς παλιοημερολογίτες της ομάδας του Σαραντόπουλου, μέσω του φίλου του κου Νικηφόρου Νάσσου «κληρικού» της εν λόγω παλιοημερολογίτικης ομάδας, οργάνωσε προσωπολατρικά μερίδα ανθρώπων της Ναυπάκτου υπέρ του, χρησιμοποίησε ιδιοκτήτη ραδιοσταθμού στο Ρίο για να προπαγανδίζει τις θέσεις του, στράφηκε κατά της ηθικής του προσώπου του (άμεμπτου) μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεου κλπ. Περιττό να σχολιάσει κανείς ότι όλα αυτά δεν είναι συμπεριφορές ιερέα ή ηγουμένου. Περιττό να αναφερθεί κανείς και σε όσα η αποδεικτική διαδικασία των δικαστηρίων έφερε στο φως (οικονομικά σκάνδαλα κλπ). Η Εκκλησία πολλάκις προειδιοποίησε τον κο Σταυρόπουλο και την παρέα του, οπότε εύλογο ήταν κάποτε να ληφθεί η επώδυνη απόφαση της καθαίρεσης.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΠΟΛΥ ΧΟΛΗ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΜΙΧΑΛΗ...ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ... ΕΥΚΟΛΗ Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ... ΑΛΛΑ Η ΕΠΩΝΥΜΗ ΜΟΝΟ ΓΙΝΕΤΕ ΠΙΣΤΕΥΤΗ... ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΡΥΒΕΣΘΕ;;; ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ... ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΤΟ ΞΥΚΕΙΟ;;;; ΤΟ ΑΜΕΜΠΤΟΣ ΠΩΣ ΤΟ ... ΟΡΚΙΖΕΣΤΕ;;;; ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙΤΕ;;; ΚΑΝΤΕ ΛΙΓΟ ΚΡΑΤΕΙ.... ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ... ΑΜΕΜΠΤΟΙ!!!!
      ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΚΥΡΙΕ...

      Delete
    2. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΙΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΙΖΕΤΕ.

      ΑΣ ΠΑΝΕ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ.

      Delete
  4. ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΥΗΣΑΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΟΥΛΩΘΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΜΕ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ.

    ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗΣ ΣΕ ΣΧΙΣΜΑ.

    ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΟΒΗΘΕΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ;

    ReplyDelete
  5. Αγαπητοί ως Ναυπάκτιος μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο π.Ιγνάτιος σε καμμία περίπτωση δεν έχει οργανώσει προσωπολατρικά ομάδες κλπ. Οι Ναυπάκτιοι εκτιμούν απεριόριστα τους πατέρες του Μοναστηριού, γνωρίζουν τις αδικίες που υφίστανται, τις συκοφαντίες, το βρώμικο πόλεμο από το μητροπολίτη. Δεν είναι τυχαίο ότι ο σεβασμιώτατος δικαιώνεται από εκκλησιαστικούς παράγοντες-δικαστήρια, αλλά σε όλα τα πολιτικά δικαστήρια χάνει τις υποθέσεις. Η αποδεικτική σειρά των δικαστηρίων δεν έχει φέρει στην επιφάνεια κανένα σκάνδαλο. Αντίθετα τα όσα υφίσταται το μοναστήρι οφείλονται σε ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ παραγόντων (Υπουργείο ΠΑιδέιας, υπουργείο ανάπτυξης, πολεοδομία) οι οποίες στη συνέχεια καταπίπτουν δικαστικά. (βλέπε υπόθεση ΦΠΑ, πολεοδομία, αρχαιολογία)
    Οι Ναυπάκτιοι τα γνωρίζουμε αυτά εσείς όχι. Πολλοί φοβούνται το μητροπολίτη λόγω εξουσίας (σημεία των καιρών)
    Οι περισσότεροι ομως στηρίζουμε τους Πατέρες και το μοναστήρι. Δεν σας κάνει εντύπωση που συνεχίζουμε να το στηρίζουμε παρότι δεν έχουμε κάτι να κερδίσουμε αντίθετα χάνουμε κιόλας;
    Πιστεύουμε όμως και στην Πρόνοια του Θεού. Και για τον επίσκοπο και για τους πατέρες.

    Άγγελος

    ReplyDelete
  6. Συναντήσεις με τον κανονικό Μητροπολίτη Ναυπάκτου κο Ιερόθεο έγιναν πολλές. Μιλήστε επί του θέματος με τον ίδιο. Συναντήσεις με τον κο Νάσσο των παλιοημερολογιτών του Σαραντόπουλου επίσης πολλές και ελπίζω πως δεν αναμένονται (δυσμενείς) εξελίξεις. ΣΧΙΣΜΑ υπάρχει ήδη, αφού ο κος Σταυρόπουλος ήδη συγκεντρώνει πιστούς δίχα της κανονικής τοπικής Εκκλησίας, δίχα του επιχωρίου μητροπολίτη και δίχα των κανονικών ιερέων της μητροπόλεως. Οι υποστηρικτές του μιλούσαν προ μηνών για «νέα Εσφιγμένου». Πρόκειται για τον ορισμό της παρασυναγωγής και του σχίσματος. Ήδη από τον καιρό που ο τότε ιερέας π. Ιγνάτιος Σταυρόπουλος είχε λάβει το επιτίμιο της προσωρινής παύσης ιερουργίας, αυτός προέβαινε σε παράτυπες ιερουργίες. Πλέον είναι καθηρημένος, πρώην ιερέας. Βεβαίως αξίζει να προσπαθήσουμε, αλλά ποιες οι ελπίδες όταν ο κος Σταυρόπουλος και οι υποστηρικτές του καταφέρονται με βαρύτατους/απρεπείς χαρακτηρισμούς κατά του τοπικού ιεράρχη και ενώ αποδεικνύονται ασύλληπτα αντιεκκλησιαστικές, παράνομες και παραβατικές οι συμπεριφορές τους; Περισσότερα στην ιστοσελίδα της μητρόπολης Ναυπάκτου. Αξίζει επίσης να ακούσετε ομιλίες των ρασοφόρων υποστηρικτών του στο συνεδριακό κέντρο του ραδιοσταθμού που ίδρυσαν (χωρίς έγκριση της τοπικής μητρόπολης): είναι ενδεικτικές του πολέμου και της στάσης τους κατά της Εκκλησίας.

    ReplyDelete
  7. Ακόμη μια συνάντηση δεν βλάπτει προπαντός αφού υπάρχουν σχισματικές τάσεις.

    Αλλά έχετε δίκαιο να λέτε ότι η συνάντηση δεν θα είναι αποδοτική αν υβρίζεται σκαιώς ο Σεβασμιότατος και αν έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις που θα οδηγήσουν σε σχίσμα.

    Γι' αυτό παρεκάλεσα τους π. Ιγνάτιο και τον πρώην Ηγούμενο να αναλάβουν πρωτοβουλία και να προσέλθουν στη συνάντηση με πνεύμα συνδιαλλαγής.

    Φοβούμαι τα σχίσματα αγαπητέ Μιχάλη. Φοβούμαι τα σχίσματα.

    Αναλογιστείτε με ποιο τρόπο έγινε το σχίσμα του Κυπριανού και τι είδους θεομπαιξίες για ευωδίες και λοιπές αηδίες επιστρατεύθηκαν στη συνέχεια για να παγιωθεί.

    Θερμή μου παράκληση, λοιπόν, στο Σεβασμιότατο είναι να δεχτεί του πατέρες της Μονής σε ακρόαση και οι πατέρες να πάνε να συναντήσουν τον Σεβασμιότατο χωρίς να τον διασύρουν δημόσια και χωρίς να συνομιλούν με σχισματικούς. Μια συνομιλία με πνεύμα συνδιαλλαγής μπορεί να φέρει πολύ θετικά αποτελέσματα.

    ReplyDelete
  8. Ομοίως, αγαπητέ κε Τελεβάντε, φοβούμαι τα σχίσματα! Η έννοια της αποφυγής του σχίσματος ειλικρινά έχει ευρύτατες προεκτάσεις, ακόμη και σε προσωπικό/οικογενειακό επίπεδο. Οφείλουμε να απέχουμε από σχίσματα, ιδίως από τα εκκλησιαστικά! Ελπίζω να γίνει έστω και μία ακόμη, εποικοδομητική συνάντηση. Εάν αναφέρεστε στον καθηρημένο κο Κουτσούμπα, προαπελθόντα ήδη, θα σας παρακαλούσα να γράψετε περισσότερα για τον τρόπο δημιουργίας του δικού του σχίσματος. Ο συγκεκριμένος επιχείρησε να απαγάγει την αγία Σοφία της Κλεισούρας και να την εμφανίσει ως «παλιοημερολογίτισσα αγία», όπως έχει γραφεί. Ενδιαφέρον έχει ότι η παράταξή του έγινε γνωστή ως «Κυπριανίτες» σε παλιοημερολογίτικους κύκλους, αλλά αυτοί ληταν που τους μετονόμασαν ατύπως (συγχωρήστε με) σε «Κοπριανίτες»! Είναι αυτοί που σήμερα παζαρεύουν το πώς θα τους απορροφήσουν στην παράταξή τους! Επίσης, παρακαλώ γράψτε περισσότερα για τη γνωριμία του κου Πανώτη με τον αρχισχισματικό Καβουρίδη. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και προτίθεμαι να επανέλθω, εάν έχω κάτι να συνεισφέρω σε παρόμοια θέματα.

    ReplyDelete
  9. Δυστυχώς αγαπητοί συνεχίζετε να αναπαράγετε ανακρίβειες και ψεύδη εναντίον των μοναχών και της Μονής, ψεύδη στα οποία στηρίχτηκε και διέδωσε κατάκορον ο μητροπολίτης για να πολεμήσει και να διαλύσει τη μονή.
    Αλήθεια το συνεδριακό κέντρο έγινε χωρίς την έγκριση της μητρόπολης? τότε γιατί διοργανώθηκαν εκεί συνέδρια της μητρόπολης με συμμετοχη μάλιστα και του κ Ιεροθέου? Πότε "ανακαλύφθηκε" ότι ήταν χωρίς έγκριση?
    Στο ραδιοφωνικό σταθμό δεν έχει μιλήσει άραγες ο σεβασμιώτατος-άλλωστε ιδρύθηκε με την έγκριση προηγούμενου μητροπολίτη?
    Στο μουσείο της Μονής δεν παρευρέθηκε στα εγκαίνια ο κ.Ιερόθεος? Και μετά έκανε έτρεχε τη Μονή με καταγγελία στον εισαγγελέα να διερευνήσει "πότε ξεκίνησε τη λειτουργία του το μουσείο" (τάχα δεν ήξερε..)
    7 χρόνια δεν διατυμπάνιζε ότι η Μονή δεν έχει διοίκηση (αφού δεν ενέκρινε τις εκλογές ηγουμνοσυμβουλίου) με σκοπό να πετύχει τη διάλυση της Μονής? και όταν το πέτυχε και ήρθε η ΔΟΥ ψάχνοντας τον νόμιμο εκπρόσωπο (Ιούνιος'13) δεν ντράπηκε να δηλώσει εγγράφως στο δικαστήριο ότι η Μονή είχε διοίκηση και νόμιμο εκπρόσωπο?
    Να σας θυμίσω ότι έσυρε στα εκκλησιαστικά διακστήρια το γέροντα της Μονής Σπυρίδωνα με την κατηγορία του αιρετικού? και ο μεγας αυτός θεολόγος έφαγε χυλόπιτα?

    Ενδεχομένως είναι πολλά επεισόδια που δεν ξέρετε...(προφανώς δεν είστε από Ναύπακτο)
    Αλλά σε κάθε περίπτωση δεν γίνεται να εξισώνουμε το θύτη με το θύμα...Δεν γίνεται σε κάθε μητροπολίτη που απευθυνόμαστε η απ΄ντηση να είναι "ε...ναι φταίνε και οι δυο, να κατσουν να τα βρουνε" και στο τέλος ο ένας να καταστρέφεται (ο αδύναμος φυσικά...)

    ReplyDelete
  10. Αγαπητέ Νκάνγκελε, Καθόλου δεν μελέτησα τις λεπτομερειες της διαφορας. Ουτε γνωριζα αυτα που ο Μιχαλης και εσεις αναφερεστε και ουτε και θα μοω σητ διαδικασια να υπεισελθω σε λεπτομερειες επειδη δεν βλεπω σε τι θα με βοηθησουν ή πως θα μπορουσα εγω να βοηθησω. αυτο που βλεπω ομως ειναι τοι υπαρχιε ενα σοβαρο ζητημα που οδηγησε σε διαλυση μονης σε καθαιρεση κληρικου αξιολογης παιδειας και οτι υπαρχει οχι απλα πανελληνιος αλλα πανορθοδοξος σκανδαλισμος για το θεμα. Γι αυτο και πειδη προπαντος σ αυτες τις περιπτωσεις φοβουμαι τη δημιουργια σχισματων παρακαλεσα μακρια απο τα δικαστηρια νακαατβλθει προσπαθεια ναλυθει το προβλημα.

    ReplyDelete
  11. Αξιότιμε κύριε Τελεβάντο,

    Χρόνια Πολλά, σας εύχομαι, θεία φώτιση, υγεία και θεού ευλογία. Ως Ναυπακτίας, ως αδελφός των μοναχών [κοντά τους από το 1968] έχω το δικαίωμα να θεωρούμαι ότι γνωρίζω όλα ανεξαιρέτως τα θέματα από πρώτο χέρι και εκ του σύνεγγυς.
    Δεν θέλω όμως από εδώ να προσθέσω ακόμη «μια γνώμη» που δεν θα ωφελήσει, σε δημόσια λογομαχία.
    Αν και από τις μέχρι τώρα αναρτήσεις σας – και δεν είναι και λίγες – συστηματικά εξυμνείτε και δοξολογείτε τον σεβασμιότατο μας, -δικαίωμά σας - και αυτό θεωρείτε «πεποίθησή σας» που αντανακλά τον άξονα αντιμετώπισης ενός διμερούς θέματος, μάλλον μεροληπτικά, εν τούτοις το θεωρώ «αγαθό» προβληματισμό σας. Αν πράγματι ενδιαφέρεσθε και θέλετε να βοηθήσετε, σας καλώ να μας επισκεφτείτε και να συζητήσουμε το θέμα, την Κυριακή πρωί, 12/1/2014 στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας μας [τριών συλλόγων φίλων της Ιεράς Μονής] στην εν λόγω Μονή. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πλήθος κόσμου που θα παρευρεθεί, να συνομιλήσετε με δεκάδες φίλους, να σας λυθούν οι απορίες και να διοργανώσουμε μαζί σύντομα, αν δεχθεί και ο σεβασμιότατος, μια δημόσια ανοικτή συγκέντρωση όπου να ακουστούν όλες οι γνώμες και οι αλήθειες, μάλιστα με ειδικό μηχάνημα προβολής, διατίθεμαι δημόσια να παρουσιάσω και κάθε ντοκουμέντο σε κάθε χριστιανό να μάθει και να δει την αλήθεια.
    Με υπόληψη
    Γιάννης Ν. Πορφύρης
    Μαθηματικός Δημοσιογράφος
    Πρόεδρος Αιτ/νων Αχαϊας «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»
    jporfyr@gmail.com

    ReplyDelete
  12. Ευχαριστώ για τις ευγενείς εόρτιες ευχές σας.

    Διαμένω μόνιμα στις ΗΠΑ και έτσι δεν έχω τη δυνατότητα να παρεβρεθώ στη συνάντηση που με προσκαλείτε.

    Σας διαβεβαιώ όμως ότι με στενοχώρούν αφάνταστα όσα συμβαίνουν αναφορικά με τη Μονή και προσεύχομαι ο Χριστός να δώσει λύση στο πρόβλημα.

    ReplyDelete
  13. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΥΡΙΕ Τελεβαντος!
    Μην παρασύρεσθε από τα όμορφα θεολογικά λόγια κάποιου!!!!
    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ!!!!
    Εξετάσθε ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΕΣ!!! Εχετε δει την ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΚΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ του πατέρα Ιγνατίου;;;; Και μάλιστα ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ;;;; τΙ ΣΑς ΛΈΕΙ ΑΥΤΌ;;;;
    ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΊΧΑΤΕ ΔΕΙ ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΤΟ ΕΔΏ:

    http://syletpatr.blogspot.gr/2013/02/blog-post_6.html

    με ντοκουμεντα!!! Αυτό τα λέει όλα!!!
    Ευχαριστώ
    Καλή πρωτοχρονιά
    Δ.Α.

    ReplyDelete
  14. ΔΕΝ ΠΑΡΑΣΥΡΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ.

    ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΌ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ.

    ΑΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΤΑΛΛΑΓΉΣ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΔΕΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΟΛΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ.

    ReplyDelete
  15. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΥΡΙΕ Τελεβάντος,
    Μακάρι να εγίνετο το θαύμα.... Αυτό δεν είναι θαύμα... Είναι καθήκον ... Εδώ ο πατέρας [Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΜΑΣ] έσφαξε κατασυκοφάντησε σε 100 και πλέον δελτία τύπου και εφημερίδες.. τα παιδιά του.... ¨ολους τους μοναχούς, τους εξαθλίωσε, τους έχει χρόνια νηστικούς ... χωρίς μισθό...αυτό τι λέει;;; ΑΓΑΠΗ;;;; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ... Οταν σε κάθε απλή συνηθισμένη λειτουργία, γεμίζει το μοναστήρι... από πιστούς...όταν τις μεγάλες γιορτές ΠΑΡΑ ΤΑ ΟΣΑ ΦΟΒΕΡΙΖΕΙ ο δεσπότης για ... ακοινωνησίες και τέτοια φαιδρά...ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ... τότε;;; Ολοι αυτοί είναι ....λάθος και ο σεβασμιότατος σωστός;;; Δείτε το απλά και χωρίς συμπάθεια στην κοσμική εξουσία.... Εδώ τα αξιώματα είναι ... ΚΟΣΜΙΚΑ!!!!!!
    Σας ευχαριστώ θερμά...
    Κι εγώ Αμερικάνα είμαι ομογενής....αλλά δεν σκύβω στην εξουσία... δεν με εκθαμβώνει... Προσεύχομαι για το σεβασμιότατο... έχει τεράστια ευθύνη!!!
    Λ.Ζ.

    ReplyDelete
  16. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΥΡΙΑ. ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ.

    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ.

    ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗΣ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΕ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.

    ΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΜΕ ΠΝΕΥΜΑ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΘΑ ΔΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΣΟΒΗΘΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

    ReplyDelete
  17. ΑΚΗ ΡΗΓΑ

    ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΣΑΙ ΜΕ ΚΟΣΜΙΟ ΤΡΟΠΟ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ.

    ReplyDelete
  18. http://romfea.gr/arthra-apopseis/23674-2014-04-15-19-37-03

    ReplyDelete