Saturday, December 21, 2013

Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΟΥΣ



Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΟΥΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Διαβάσαμε ρεπορτάζ του κ. Ανδρέα Λουδάρου στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Δόγμα”, που αφορά την εκλογή νέου Μητροπολίτη Κίτρους και τους επικρατέστερους -για την ώρα- υποψηφίους για τον Θρόνο.

Από τους τρεις υποψηφίους, που αναφέρει το ρεπορτάζ -όλοι παντελώς άγνωστοι στον γράφοντα-, στάθηκα με πολλή σκεπτικισμό στο όνομα του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιου Σωτηριάδη.

Αναφέρει σχετικά ο κ. Λουδάρος:

Πρόκειται για έναν από τους πλέον κοσμογυρισμένους κληρικούς της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τους τελευταίους μήνες κατέχει την νευραλγική θέση του γραμματέα της συνοδικής επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Θεμάτων η οποία σε πολιτικούς όρους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το «υπουργείο Εξωτερικών» της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η καταγωγή του από την Κατερίνη είναι ένα από τα ατού του αρχιμανδρίτη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια υπηρέτησε στις Βρυξέλλες στην αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ θεωρείται άνθρωπος με προσβάσεις σε ανώτερα κλιμάκια του Βατικανού αλλά και τον άλλων χριστιανικών ομολογιών της Ευρώπης.

Μέχρι στιγμής δεν είναι ορατό το ποια ομάδα στηρίζει τον π. Ιγνάτιο Σωτηριάδη, ωστόσο είναι ένα πρόσωπο το όνομα του οποίου δεν λείπει από τις συζητήσεις μεταξύ Ιεραρχών για την επόμενη ημέρα.”

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναλύσω τον λόγο του σκεπτικισμού μου για κληρικούς οι οποίοι έχουν προσβάσεις στο Βατικανό και σ' άλλες σφηκοφωλιές αιρετικών.

Αυτό που θέλουμε να μάθουμε από τον κ. Λουδάρο -ή όποιον άλλο έχει επαρκή πληροφόρηση για το θέμα- είναι το εξής:

Ο Πανοσιολογιότατος π. Ιγνάτιος έχει γνωριμίες, απλά και μόνον ως εκ της θέσεως του με τους αιρετικούς ή είναι Οικουμενιστής κληρικός, ο οποίος δεν έχει δυσκολία να υπογράφει κακόδοξα κείμενα με το Βατικανό ή και με άλλες αιρετικές ομάδες, ούτε αναστολές να συμπροσεύχεται με αιρετικούς και αλλόθρησκους;

Μπορεί να χύσει λίγο φως σ’ αυτά τα αγωνιώδη ερωτήματά μας ο κ. Λουδάρος;

Οι υπάρχοντες Οικουμενιστές Μητροπολίτες κάνουν ήδη τεράστια ζημιά. 

Προσευχόμαστε θερμά ότι δεν θα προστεθεί ακόμη ένας στην ομάδα τους.

Νομίζω ότι δεν έχει συνειδητοποιηθεί από τους πλείστους το μέγεθος του κινδύνου που διατρέχουμε από τον Ιησουίτη Πάπα Φραγκίσκο. 

Γι' αυτό παίρνουμε πολύ ελαφρά ειδήσεις όπως αυτές που καταγράφει στο ρεπορτάζ της η κυρία Θεοδώρα Αβαγιανού.

Ειλικρινά δεν θα έπρεπε.

Αναμένουμε, λοιπόν, να μας διαφωτίσει κάποιος για τα φρονήματα του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιου Σωτηριάδη για τον Οικουμενισμό.

No comments:

Post a Comment