Wednesday, December 11, 2013

ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΠΑΠΙΚΟΣ "ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ" ΝΙΚΟΛΑΟΣ



ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΠΑΠΙΚΟΣ "ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ" ΝΑΞΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Τελικά όχι μόνον τον Σεβ. Μητροπολίτη Γόρτυνος κ. Ιερεμία φοβάται ο Παπικός "Αρχιεπίσκοπος" Νάξου κ. Νικόλαος, αλλά ακόμη και τους σχολιογράφους των αναρτήσεων του, γι’ αυτό, αντί να απαντήσει στα καταπελτώδη και απολύτως κατοχυρωμένα ιστορικά και δογματικά σχόλια των αναγνωστών της “Ρομφαίας”, τρέπεται σε άτακτη φυγή και αρνείται τον διάλογο με τη δικαιολογία ότι του κακοφάνηκε επειδή χρησιμοποίησαν ανάρμοστη γλώσσα απέναντί του.

Εκλαμπρότατε! Αστε τα αυτά να χαρείτε. Κανείς δεν αγοράζει τις ψευτοδικαιολογίες σας.

Τα σχόλια ήταν ευγενέστατα και πλήρως κατοχυρωμένα. 

Και αν κάποιο σχόλιο ανώνυμου σχολιογράφου είπε παραπανίσια κουβέντα αυτός δεν είναι λόγος για να το βάλετε στα πόδια προσποιούμενος ότι σας κακοφάνηκε.

Αλλά εδώ που τα λέμε τι να πείτε;

Σάμπως έχει -μπορεί να έχει- επιχειρήματα ένας Παπικός όταν συζητά με ένα ορθόδοξο;

Αφού όμως η εκλαμπρότητά σας ενδιαφέρεται τόσο πολύ για ήθος και για τρόπους καλής συμπεριφοράς γιατί δεν σας ακούσαμε να διαμαρτύρεστε για τη συμπεριφορά του Ιησουίτη Πάπα Φραγκίσκου ο οποίος ταπείνωσε ποικιλότροπα και τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την Εκκλησία της Ρωσίας και δη τον Πατριάρχη Κύριλλο και τον Σεβασμιότατο Βολοκολάμσκ;

Για όσους τυχόν τα ξέχασαν υπενθυμίζουμε ότι ο “Αγιος Πατέρας” δεν προσφώνησε καν τον Οικουμενικό Πατριάρχη όταν πήγε στη Ρώμη για την ενθρόνισή του και τον άφησε να περιμένει μισή ώρα στα κρύα του λουτρού για να εμφανιστεί.

Το δε δώρο που του πήγε ο Σεβασμιότατος Βολοκολάμσκ εκ μέρους του Πατριάρχη Κύριλλου και της Εκκλησίας της Ρωσίας για την ενθρόνισή του, το πήγε κάτω από τους προβολείς των τηλεοπτικών κάμερα δώρο στον Πάπα Βενέδικτο δύο ή τρεις μέρες αργότερα.

Εχετε ξανακούσει, εκλαμπρότατε, να προσβάλει κάποιος ένα φίλο του για το δώρο που του πήγε στη γιορτή του δωρίζοντας το μπροστά στους φακούς της κάμερας της τηλεόρασης σε τρίτο πρόσωπο;

Αφού, λοιπόν, θέλετε να μιλούμε για αγένεια και καλούς τρόπους συμπεριφοράς αρχίστε από τον θεατρίνο αιρεσιάρχη της Ρώμης και αφήστε τα κολπάκια για να αποφύγετε να απαντήσετε στα συντριπτικά επιχειρήματα με τα οποία σας κατατρόπωσαν οι Αγιοι Πειραιώς και Γόρτυνος και οι σχολιογράφοι της ανάρτησης της επιστολής σας στη “Ρομφαία”.

No comments:

Post a Comment