Tuesday, December 3, 2013

ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΚΟΥ “ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ” ΝΑΞΟΥ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ



ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΚΟΥ “ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ” ΝΑΞΟΥ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Τελευταία άνοιξε πολύ το στοματάκι του ο εκλαμπρότατος Παπικός "Αρχιεπίσκοπος" Νάξου κ. Νικόλαος. 

Αρρητα ρήματα εξέρχονται από το απύλωτο στόμα του τα οποία, είτε το συνειδητοποιεί είτε όχι, εμπλουτίζουν το οπλοστάσιο όσων πολεμούν τον Οικουμενισμό.

Επειδή η επιστολή του εκλαμπρότατου απευθύνεται στον πεπαιδευμένο και παραδοσιακό Ομολογητή Μητροπολίτη Γόρτυνος κ. Ιερεμία, είμαστε βέβαιοι ότι θα λάβει την ενδεδειγμένη απάντηση. 

Εμείς θα περιοριστούμε να επισημάνουμε ορισμένα από τα πολλά προβλήματα που έθεσε με την επιστολή του ο εκλαμπρότατος. 

Εγραψε -μεταξύ άλλων- ο Παπικός “Αρχιεπίσκοπος”:

“Θα ήθελα να σας πω ότι δεν είμαι ένας «Παπικός» Αρχιεπίσκοπος, όπως εσείς δεν είστε «Πατριαρχικός» Μητροπολίτης. Είμαι ένας απλός Αρχιεπίσκοπος της Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας. 

Εσείς δεν τολμάτε να με αποκαλείτε αδελφό για κάποιους δικούς λόγους. Λέω δικούς σας διότι ευτυχώς δεν συμφωνούν μαζί πολλοί!

Ακούστε λοιπόν τι έλεγε η ΑΘΠ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Αθηναγόρας, του οποίου την προσωπικότητα όλοι γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε: «εγώ προτιμώ τον διάλογο της αγάπης. Να αγαπηθούμε! Και τι γίνεται σήμερα; Πνεύμα μέγα αγάπης εξαπλώνεται υπέρ τους Χριστιανούς Ανατολής και Δύσεως. Ήδη αγαπώμεθα. Ο Πάπας το είπε: απέκτησα έναν αδελφόν και του λέγω σ’ αγαπώ! Το είπα και εγώ: Απέκτησα έναν αδελφό και του είπα σ’ αγαπώ!» 

Από πού να αρχίσει κανείς να επισημαίνει τα μαργατιτάρια του εκλαμπρότατου “Αρχιεπισκόπου” Νάξου κ. Νικόλαου;

Από την πεποίθησή του ότι ο αοίδιμος Πατριάρχης Αθηναγόρας τυγχάνει καθολικής αναγνώρισης;

Από την αυθάδειά του να νομίζει ότι είναι "Αρχιεπίσκοπος" ενώ δεν είναι καν βαπτισμένος;

Από την πλάνη να πιστεύει ότι επειδή λέγει κάτι ο Αθηναγόρας θεωρείται ορθό και όχι αντιθέτως; 

Δεν αντιλαμβάνεται ότι όσα είπε ο μ. Αθηναγόρας είναι καταρχήν τουλάχιστον ύποπτα δοθέντος του οικουμενιστικού φρονήματος που τον διέκρινε;

Δεν συνειδητοποιεί ότι η επίκληση των λόγων του Αθηναγόρα προς επίρρωση των ισχυρισμών του βαραίνει ακόμη περισσότερο την καταδικαστική απόφαση της ορθόδοξης συνείδησης σε βάρος του μακαριστού Πατριάρχη;

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο μ. Αθηναγόρας, όχι μόνον δεν εξέφρασε την ορθόδοξη διδασκαλία, αλλά και παρέβη ξεκάθαρα τους πιο βασικούς όρους της πίστεως, μια παράβαση που τον καθιστά ένοχο στα μάτια του Θεού και των ανθρώπων.

Γράφει και πάλιν ο αιρετικός “Αρχιεπίσκοπος” Νάξου Νικόλαος:

“Η Ενότητα των Χριστιανών δεν θα γίνει όταν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί καλούν τους Καθολικούς Χριστιανούς να γίνουν Ορθόδοξοι ή όταν οι Καθολικοί Χριστιανοί καλούν τους Ορθοδόξους να γίνουν Καθολικοί. Αν σκεπτόμαστε έτσι, τότε φοβάμαι πως η ενότητα των Εκκλησιών θα πραγματοποιηθεί τις παραμονές της Δευτέρας Παρουσίας. Για να υπάρξει ενότητα των Εκκλησιών οφείλουμε Καθολικοί και Ορθόδοξοι, Ορθόδοξοι και Καθολικοί να κάνουμε αμοιβαία βήματα για να συναντηθούμε εν Χριστώ.”

Ακου να δεις εκλαμπρότατε. 

Τα θέματα της πίστεως δεν έχουν σχέση με παζάρια και πάρε-δώσε συναλλαγές. Η ενότητα των χριστιανών -και λέμε των χριστιανών επειδή η ενότητα της Εκκλησίας είναι δεδομένη- θα επιτευχθεί ΜΟΝΟΝ αν όσοι παρέβησαν τους όρους της πίστεως αποκηρύξουν τις πλάνες τους και επιστρέψουν εν μετανοία στην Εκκλησία για να βαπτιστούν και να γίνουν Ορθόδοξοι.

“Ιδού στάδιον δόξης λαμπρόν” για την υμετέραν εκλαμπρότητα. 

Αφήστε τις αγαπολογίες και τις αμπελοθεολογίες και προσέλθετε εν μετανοία στην Εκκλησία για να βαπτιστείτε επειδή “το βάπτισμα των Λατίνων είναι μίασμα”, όπως μας διαβεβαιώνει ο μεγαλύτερος Πατέρας και Διδάσκαλος της Εκκλησίας τους τελευταίους αιώνες Οσιος Νικόδημος ο Αγιορείτης. 

Αντί να νουθετεί τους ορθόδοξους ιεράρχες ο εκλαμπρότατος "Αρχιεπίσκοπος" Νάξου κ. Νικόλαος θα ήταν πολύ πιο ενδεδειγμένο να ασχοληθεί με τα κατορθώματα του Ιησουίτη Πάπα Φραγκίσκου που μετέτρεψε το Βατικανό σε εταιρεία θεάτρου με πρωταγωνιστή τον ίδιο.

No comments:

Post a Comment