Tuesday, December 17, 2013

Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΩΝ ΦΡΑΓΚΟΠΑΠΑΔΩΝ



Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΩΝ ΦΡΑΓΚΟΠΑΠΑΔΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==================

Διαβάσαμε στο Amen.gr:

“Ο Πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε την σύσταση μιας ειδικής επιτροπής, η οποία θα βελτιώσει τα μέτρα προστασίας των παιδιών από την σεξουαλική κακοποίηση εντός της Εκκλησίας, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος της Βοστόνης, καρδινάλιος Σον Πάτρικ Ο Μάλεϊ.

"Έως τώρα είχαμε επικεντρωθεί πάρα πολύ στις νομικές πτυχές αυτού του θέματος, αλλά η ποιμενική πτυχή είναι πάρα πολύ σημαντική. Ο Άγιος Πατέρας ανησυχεί γι' αυτό", δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ο Μάλεϊ, αναφερόμενος στον Πάπα Φραγκίσκο.

Η επιτροπή αυτή ειδικών θα "μελετήσει αυτά τα ζητήματα και θα κάνει συγκεκριμένες εισηγήσεις" στον Πάπα και το Βατικανό, πρόσθεσε.

Ο Ο Μάλεϊ έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα μιας σειράς κεκλεισμένων των θυρών συναντήσεων μεταξύ του Ποντίφικα και μιας ειδικής επιτροπής οκτώ καρδιναλίων, οι οποίοι συζητούν σχετικά με προβλήματα στη διοίκηση του Βατικανού.

Η επιτροπή αυτή, η οποία συστάθηκε έναν μήνα μετά την εκλογή του Πάπα, υπογράμμισε την αποφασιστικότητά της να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις στην διοίκηση του Βατικανού και να ρυθμίσει σκάνδαλα όπως το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς.”

Αλλη θεατρική παράσταση του Ιησουίτη Πάπα.

Ανησυχεί, ισχυρίζεται ο “Αγιος Πατέρας” για την κακοποίηση των παιδιών από τους φραγκοπαπάδες και την μονομερή επικέντρωση της προσοχής του Βατικανού στη νομική πλευρά του θέματος. 

Για να αντιμετωπίσει, λοιπόν, το πρόβλημα και από ποιμαντικής σκοπιάς, διορίζει επιτροπή για να μελετήσει το θέμα. 

Δηλαδή μια επιτροπή εξετάζει το θέμα και δεύτερη δημιουργείται για να το ξαναεξετάσει από άλλη σκοπιά. 

Αυτό που μένει είναι να συσταθεί φορέας που θα αξιολογήσει τα πορίσματα των δύο επιτροπών τα οποία -εικάζουμε- θα είναι έτοιμα σε τρία με τέσσερα χρόνια, οπότε και θα ανοίξει ο δρόμος για να συσταθεί Γραφείο στην Κουρία που θα εξετάζει το θέμα. 

Τώρα θα χρειαστούν φυσικά 5 ή 6 χρόνια να βρεθούν τα κατάλληλα πρόσωπα για επανδρώσουν το Γραφείο και η κοροιδία θα συνεχίζεται χωρίς τελειωμό.

Θέλει ο "Αγιότατος" να γλυτώσει τα παιδάκια από τα νύχια των παιδεραστών φραγκοπαπάδων;

Ας δώσει εντολή όπου παρουσιάζονται τέτοια εγκλήματα να αντιμετωπίζοναι με άμεση καθαίρεση όσων ενέχονται. Τα υπόλοιπα που κάνει λέγονται σκέτη κοροιδία.

No comments:

Post a Comment