Tuesday, October 22, 2013

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ




ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Αν είχαμε έστω και ελάχιστες αμφιβολίες ότι οι “σκληρές” δηλώσεις του Παναγιότατου για την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου δεν έγιναν για να δείξουν αυστηρότητα έναντι της Μονής, αλλά για να καλύψουν την ένοχη σιωπή του Οικουμενικού Πατριάρχη και των εν τω Φαναρίω διαμενόντων ιεραρχών του Θρόνου, τόσον η ανακοίνωση της Μονής όσον και το νέο δημοσίευμα του ιστολογίου “Ιδιωτική οδός” αποδεικνύουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε θεατρική παράσταση που στόχο έχει να κλείσει τα στόματα όσων απορούν για τη σιωπή του Πατριαρχείου μπροστά στην απροκάλυπτη θεομπαιξία του δήθεν χαμόγελου από την αιωνιότητα του αρχιθεομπαίκτη μ. Ιωσήφ Βατοπαιδινού.

Αναφέρει η Ανακοίνωση της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου:

“Μετά την ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Έκτακτη Διπλή Ιερά Σύναξη στις Καρυές που έγινε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου με την παρούσα ανακοίνωση διαβεβαιώνει την πίστη και την αγάπη της στην Μητέρα Εκκλησία, αλλά και την αφοσίωσή της προς το σεπτό πρόσωπο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.”

Και σχολιάζει το ιστολόγιο “Ιδιωτική οδός” σε κείμενο που υπογράφει με τα αρχικά του ονοματεπώνυμου του ο κ. Ανδριόπουλος:

“Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ "ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΙ" ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ

Μετά την ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Έκτακτη Διπλή Ιερά Σύναξη στις Καρυές που έγινε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου με την παρούσα ανακοίνωση διαβεβαιώνει την πίστη και την αγάπη της στην Μητέρα Εκκλησία, αλλά και την αφοσίωσή της προς το σεπτό πρόσωπο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Αυτό αναφέρει σε σημερινή δήλωσή της η Ι. Μονή Βατοπαιδίου, "αδειάζοντας" - έστω επιφανειακά - όσους ήθελαν τους αγιορείτες "πικραμένους" από τις δηλώσεις του Πατριάρχου σχετικά με την παραπομπή σε δίκη (για κακουργηματικές πράξεις) του ηγουμένου της Βατοπαιδίου Εφραίμ και του μοναχού Αρσένιου.

Κάποιοι αγιορείτες μπορεί να είπαν κάτι από δω κι από κει, αλλά ουδείς ετόλμησε να ψελλίσει κάτι δημοσίως. Τα δημόσια κείμενα - του Πατριάρχου και της Μονής Βατοπαιδίου - μιλάνε από μόνα τους.

Όσον αφορά τις αιτιάσεις κάποιων αγιορειτών για τις "συμπροσευχές" και τα τοιαύτα, είναι χρήσιμο, με την ευκαιρία, να επισημάνουμε το εξής: Και ιεράρχες ακόμα της Εκκλησίας της Ελλάδος μέμφονται τον Πατριάρχη για τις "οικουμενιστικές" του κινήσεις και ζητούν εν αλαλαγμώ την "καταδίκη της παναιρέσεως του οικουμενισμού".

Το ερώτημα τίθεται αυτόματα: Ποια ορθόδοξη αυτοκέφαλη εκκλησία μιλάει επισήμως για την "παναίρεση του οικουμενισμού" και ζητάει την καταδίκη της; ΚΑΜΙΑ! Γιατί απλούστατα δεν υπάρχει τέτοια αίρεση, παρά μόνο στη φαντασία κάποιων γραφικών, ενίοτε δε και νοσηρών. Τελεία και παύλα.”

Δηλαδή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης παριστάνει τον νεφεληγερήτη Δία που ρίχνει τους άκαπνους κεραυνούς του -γράφε βαρελόττα του- κατά της πιθανής μελλοντικής καταδίκης του π. Εφραίμ για κακουργήματα -για τα οποία, ειρήσθω εν παρόδω, ο π. Εφραίμ δεν έχει καταδικαστεί έστω και πρωτοδίκως!!!- την ώρα που σιωπά ένοχα για να καλύψει την προσωπική του ενοχή, αλλά και των εν τω Φαναρίω ιεραρχών, για την απροκάλυπτη θεομπαιξία ολκής του μ. Ιωσήφ Βατοπαιδινού.

Κατά τα άλλα το σχόλιο, που υπέγραψε ο κ. Ανδριόπουλος, αναφέρεται στον αντι- οικουμενισμό και σε πράσινα άλογα αλλά φυσικά ούτε λέξη για την ταμπακιέρα.

“Αληθώς! Εις οίους καιρούς τετήρηκεν ημάς ο καλός Θεός”. 

No comments:

Post a Comment