Thursday, October 24, 2013

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΟΣ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ



Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΟΣ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Διαβάσαμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Δόγμα” το ακόλουθο συγκινητικό ρεπορτάζ του κ. Ανδρέα Λουδάρου: 

“Γέμισαν παιδιά οι δρόμοι από τους οποίους πέρασε η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο σήμερα το πρωί στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης.

Κρατώντας στα χέρια ελληνικές σημαίες και σύμβολα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, παιδιά από σχολεία που βρίσκονταν στην διαδρομή του Πατριάρχη βγήκαν στο δρόμο για να τον χαιρετίσουν.

Παρά το γεγονός πως στο εξαιρετικά βαρύ πρόγραμμα του Πατριάρχη δεν προβλεπόταν κάτι τέτοιο, η αυτοκινητοπομπή σταμάτησε δύο φορές προκειμένου ο Πατριάρχης να βγει από το αυτοκίνητο και να χαιρετήσει τα παιδιά.

Σε όσα πρόλαβε, μοίρασε αναμνηστικό δώρο κομποσχοίνι.”

Πάντοτε ο Πατριάρχης του Γένους μας θα γίνεται αντικείμενο αγάπης και σεβασμού από όλους μας.

Μας συγκινεί ιδιαίτερα ότι τα παιδιά του σχολείου ένιωσαν την ανάγκη να πάρουν την πρωτοβουλία να ευλογηθούν από τον Παναγιότατο.

Οσες διαφωνίες και αν καταθέτουμε για τα οικουμενιστικά ανοίγματα του Φαναρίου, ουδέποτε ξεχνούμε ούτε πού βρίσκεται το Πατριαρχείο, ούτε ποιον έχει πάνω στο κεφάλι του, ούτε τι εκπροσωπεί ο θεσμός του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ορθόδοξη Εκκλησία και για το Ελληνικό έθνος.

Εκφράζουμε την πιο ειλικρινή μας χαρά επειδή ο Παναγιότατος γίνεται αποδέκτης αυτής της πηγαίας αγάπης και του ανυπόκριτου σεβασμού του Ορθόδοξου λαού μας.

No comments:

Post a Comment