Tuesday, October 15, 2013

“ΑΔΚΙΑΣΕΡΟΣ ΠΑΠΑΣ ΘΑΒΚΕΙ ΤΖΑΙ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ”



“ΑΔΚΙΑΣΕΡΟΣ ΠΑΠΑΣ ΘΑΒΚΕΙ ΤΖΑΙ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Διαβάσαμε στο Amen.gr:

“Τις ολόθυμες ευχές του στους μουσουλμάνους το θρήσκευμα Έλληνες πολίτες της Θράκης με την ευκαιρία της μεγάλης μουσουλμανικής γιορτής του Κουρμπάν Μπαϊράμ εξέφρασε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης: «Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος με την ευκαιρία του Κουρμπάν Μπαϊράμ, εύχεται στους μουσουλμάνους συμπολίτες μας Χρόνια Πολλά, γεμάτα υγεία και δύναμη ώστε να συνεχίζουμε όλοι μας στη Θράκη τα καλά, ειρηνικά και εποικοδομητικά μας έργα ανεπηρέαστοι».

Λέγει μια Κυπριακή παροιμία: “Αδκιασερός παπάς θάβκει τζαι τους ζωντανούς.” (Δηλαδή “Αργόσχολος ιερέας θάβει και τους ζωντανούς”).!!!

Αυτή την παροιμία θυμήθηκα όταν διάβασα την είδηση του ρεπορτάζ. 

Δεν έχεις δουλειά, δεσπότη μου, και άρχισες να αναρτάς συγχαρητήριες ανακοινώσεις προς τους μουσουλμάνους για τις γιορτές τους;

Μετά τα “Ιερά Κοράνια” θα έχουμε τα ανίερα συγχαρητήρια προς τους μουσουλμάνους;

Πότε συμμετέχει σε ειδωλολατρικές γιορτές, πότε στέλλει συγχαρητήρια στους μουσουλμάνους για τις γιορτές τους, πότε υποστηρίζει την απο-ορθοδοξοποίηση του ομολογιακού κατηχητικού μαθήματος των Θρησκευτικών, πότε ζητά την κατάργηση του ράσου, πότε δίνει ευλογία σε προτεσταντική σέκτα να μοιράζει Βίβλους στο ποίμνιό του και πότε βάζει κοριτσάκια να μπαίνουν στο ιερό για να ανάψουν την ολυμπιακή φλόγα, ο Σεβ. Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθιμος. 

Κρίμα! Πρόκειται για ιεράρχη με πολλές ικανότητες που αμαυρώνει την ποιμαντική του διακονία και χαραμίζει τα χαρίσματα με τα οποία τον προίκισε ο Αγιος Θεός.

No comments:

Post a Comment