Wednesday, December 12, 2012

ΤΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΝΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥΝ


ΤΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΝΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάζουμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ:

“Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής αναφέρει ότι θα λειτουργήσει ο θεσμός του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε τρία σημεία στη Μητροπολιτική της Περιφέρεια (Τσέρι, Επισκοπειό και Κλήρου) για την κάλυψη των βασικών αναγκών των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Η προσπάθεια αυτή γίνεται σε συνεργασία με τους Δήμους και τις κοινότητες της Μητροπολιτικής Περιφέρειας. Σύντομα θα λειτουργήσει και τέταρτο σημείο σε συνεργασία με το Δήμο Λακατάμιας.

Για την καλύτερη οργάνωση των Κοινωνικών Παντοπωλείων, αλλά και την κάλυψη όσων έχουν πραγματική ανάγκη ακολουθούμε μία συγκεκριμένη διαδικασία: υποβολή αιτήσεως με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, αξιολόγησή τους από την κοινωνική υπηρεσία του Κ.Υ.Κ.Α.Τ. και καταρτισμός καταλόγου με τους δικαιούχους, οι οποίοι θα προμηθεύονται τρόφιμα ανά δεκαπενθήμερο.”

Πολύ ωραίες και άξιες κάθε επαίνου - εκ μέσης καρδίας - οι ειδήσεις από την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού.

Η Εκκλησία πρωτοστατεί στο κοινωνικό έργο. Είναι αδιανόητο να δηλώσει απούσα στο προσκλητήριο για την κάλυψη των αναγκών του ποιμνίου της.

Και η Μητρόπολη Ταμασού και η  Αρχιεπισκοπή και προσωπικά ο Μακαριότατος δείχνουν αξιέπαινο και ειλικρινές ενδιαφέρον για να μην υπάρξει κανένας πεινασμένος συνάνθρωπός μας.

Θα παρακαλέσουμε όμως τον Σεβασμιότατο Ταμασού και τους ομογάλακτους του Μητροπολίτες Κηρυνείας και Κύκκου, εκτός από την κοινωνική και πολιτιστική ευαισθησία, να έχουν επίσης και θεολογική ευαισθησία.

Ας το θεωρήσουν προσωπικό  όνειδος ένας έκαστος εξ αυτών το γεγονός ότι η κυριολεκτικά αντιεπιστημονική και οπωσδήποτε αντορθόδοξη εργασία του γνωστού για τις αβαρίες του σε θέματα πίστεως Καθηγητή του Κανονικού Δικαίου της Θεολογικής Σχολής της Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρου Γιάγκου, πέρασε "αβρόχοις ποσίν" από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου και έτσι η αντιευαγγελική και αντικανονική πρακτική του Αγίου Λεμεσού -  που αντικαθιστά τους άντρες ιεροψάλτες με γυναικείους χορούς - απέκτησε συνοδικό κύρος.

Είναι μεγάλη ντροπή για την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου ότι επικυρώθηκε σχεδόν ομόφωνα αυτή η αντιπαραδοσιακή πρακτική.

Εσείς, Σεβασμιότατε Ταμασού, αν δεν κάνω λάθος έχετε διδακτορικό ή τουλαχιστον μεταπτυχιακές σπουδές στη θεολογία. Αν δεν απατώμαι το ίδιο και ο Αγιος Κυρηνείας. 

Αν μη τι άλλο δεν αντιληφθήκατε ότι η εργασία του κ. Θεόδωρου Γιάγκου είναι επιστημονικά απαράδεκτη; 

Ετσι γράφονται οι κανονικές γνωμοδοτήσεις; 

Με την υιοθέτηση της αρχής της λήψεως του ζητουμένου και με την αποσιώπηση βασικών πηγών και έγκριτης βιβλιογραφίας;

Σας παρακαλούμε θερμά στο μέλλον να είστε πολύ πιο ευαίσθητοι σε παρόμοια θέματα.

No comments:

Post a Comment