Monday, December 3, 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ "ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΟΣ"




ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ "ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΟΣ"

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Ιδιωτική οδός” επιστολή που υπογράφει ο κ. Π. Ανδριόπουλος τα ακόλουθα:

“Απευθυνόμενος προς τον Κ. Νούση – στην από 29ης Νοεμβρίου επιστολή σας προς την ελαχιστότητά μου – γράφετε: «τόν παρακαλοῦμε νά μᾶς διευκρινήσει ἐάν νομίζει ὅτι ὁ Ἱ. Ἀθανάσιος ἤ ὁ Ἁγ. Γρηγόριος ὁ Θεολόγος θά προσέφεραν ποτέ τήν Θάλεια τοῦ Ἀρείου ὡς δῶρο ἤ ἐάν μπορεῖ σήμερα ἕνας Ἐπίσκοπος νά προσφέρει ὡς δῶρο τήν Σκοπιά τῆς ἑταιρείας τῶν Μαρτύρων τοῦ Ἰεχωβᾶ γιατί καί ἡ Θάλεια καί τό Κοράνιο τῆς ψευδοθρησκείας τοῦ Ἰσλάμ καί ἡ Σκοπιά τῶν ψευδομαρτύρων τόν Τριαδικό Θεό ἀρνοῦνται καί τή θεότητα τοῦ Υἱοῦ καί Λόγου ἐπειδή κοινός ὑποβολεύς εἶναι ὁ ἀρχαῖος καί ἀχρεῖος πτερνιστής πού μισεῖ θανάσιμα τήν σωτηριώδη ἐνανθρώπιση τοῦ Θεοῦ-Λόγου. Ὡσαύτως θά τόν παρακαλοῦσαμε νά μᾶς πεῖ ἐάν ὁ Ὅσιος Ἰωάννης ὁ Δαμασκηνός θά ἐσκέπτετο ποτέ νά συμμετάσχει σέ ἑορταστική ἐκδήλωση γιά τήν ληστρική σύνοδο τῆς Ἱερείας».

Είναι προφανές ότι αναφέρεσθε στον Οικουμενικό Πατριάρχη, επειδή έδωσε Κοράνιο ως δώρο σε μουσουλμάνο, και επειδή συμμετείχε στους εορτασμούς του Βατικανού για τα 50 χρόνια από την Β΄ Βατικανή Σύνοδο. 

Για το θέμα του Κορανίου μέμφεσθε, συνακόλουθα, και τους άλλους Πατριάρχες της Ανατολής (Αλεξανδρείας Θεόδωρο και Ιεροσολύμων Θεόφιλο) που προέβησαν σε ανάλογες εκδηλώσεις. Επίσης, δεν νομίζω ότι συμφωνείτε με την ενέργεια του Πατριάρχου Αλεξανδρείας να δώσει ως δώρο στον νέο Πατριάρχη των Κοπτών (δηλ. των αιρετικών μονοφυσιτών) μια αρχιερατική μίτρα. Κατακρίθηκε ήδη η κίνηση αυτή στο διαδίκτυο από τους ομόφρονές σας.

Δεσπότη μου, 
Νομίζετε ότι οδηγεί κάπου την Εκκλησία μας αυτή η ανελέητη κριτική προς τους Προκαθημένους των Πατριαρχείων που ευρίσκονται – χάριτι Θεού – στις από αιώνων έδρες τους αλλά σε ειδικές, αντίξοες συνθήκες και αγωνίζονται με κάθε τρόπο για την διατήρηση και την αύξηση της Ορθοδοξίας στις κανονικές δικαιοδοσίες τους; 
Επιτρέψτε μου να σας πω, ως απλός πιστός, πως με το να αφήνετε υπονοούμενα για την ορθοδοξότητά τους, μόνο επιζήμιο θόρυβο προκαλείτε.”

Αφού ο συντάκτης της επιστολής που υπογράφει ο κ. Ανδριόπουλος αναφέρεται και στους ομόφρονες του Σεβ. Πειραιώς κ. Σεραφείμ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις συγκρητιστικές ενέργειες που προβαίνουν, θα μας επιτραπεί να παρέμβουμε στο διάλογο και να απαντήσουμε στο ερώτημα που υπεβλήθη στον Σεβασμιότατο όσον μας αφορά με τη βεβαιότητα ότι και ο Σεβασμιότατος θα συγυρίσει δεόντως τον οικουμενιστή συντάκτη της επιστολής.

Ρωτά λοιπόν ο συντάκτης της επιστολής: 

Νομίζετε ότι οδηγεί κάπου την Εκκλησία μας αυτή η ανελέητη κριτική προς τους Προκαθημένους των Πατριαρχείων;”

Ασφαλώς και οδηγεί! 

Θέλετε απόδειξη του ισχυρισμού μας;

Ο Παναγιότατος διέπραξε δύο φορές το ολίσθημα της επίδοσης του “Ιερού Κορανίου” σε μουσουλάνους. Οταν επεσκέφθη τις ΗΠΑ και κατά την πρώτη του επίσκεψη στην Παναγία του Σουμελά. Εκτοτε ο Παναγιότατος δεν επανέλαβε το ίδιο σφάλμα παρόλον ότι επεσκέφθη κατ’ επανάληψη την Παναγία του Σουμελά.

Αρα; 

Ο Παναγιότατος έλαβε υπόψη την αντίδραση των πιστών για την αήθη ενέργεια.

Αλλά και αν την επαναλάβει στο μέλλον θα συναντήσει ακόμη μεγαλύτερη κατακραυγή.

Οι αντιδράσεις για τις οικουμενιστικές ενέργειες που προβαίνουν διάφοροι ιεράρχες - και όχι μόνον -, δεν πρέπει να σταματήσουν αλλά να ενταθούν στο έπακρο σε όλα τα επίπεδα, μέχρις ότου αντιληφθούν οι Οικουμενιστές ότι οι ενέργειες τους δεν έχουν την επιδοκιμασία του ποιμνίου τους.

Αλλά αν ημών των λαικών μελών της Εκκλησίας η αντίδραση στις οικουμενιστικές ενέργειες είναι επιβεβλημένη πόσο μάλλον είναι επιβεβλημένη για τους επισκόπους της Εκκλησίας! 

Γι’ αυτό αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε με ποιο τρόπο ο Αγιος Πειραιώς θα συγυρίσει τον συντάκτη της επιστολής που υπογράφει ο κ. Ανδριόπουλος, αλλά και τον εν πολλαίς κακοδοξίαις περιπεσόντα κ. Νούση, ο οποίος - με την δευτερολογία του - απέδειξε, όχι μόνον ότι είναι άσχετος με το κανονικό δίκαιο, αλλά και πλήρως υποδουλωμένος στη Γιανναρική κακόδοξη θεολογία που εκφράζει το αντινομικό πνεύμα του "φιλελεύθερου" (liberal) Προτεσταντισμού.


Τα ίδια - όπως επισημάναμε κατ' επανάληψη  - ακριβώς πράττει ο αγαπητός κ. Νούσης με την κακοδοξία για την αποφυγή της τεκνογονίας, που διδάσκουν οι Νεορθόδοξοι και ο Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός και βάζουν σε εφαρμογή ο Σεβ. Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, οι Βατοπαιδινοί και τα πνευματικά τους τέκνα. 

No comments:

Post a Comment