Wednesday, July 1, 2020

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====
Παναγιώτατε! 

Συμμεριζόμαστε στο έπακρον τις ανησυχίες σας. Σας συμπαραστεκόμαστε στους υπεράνθρωπους αγώνες σας για να επιβιώσει το Πατριαρχείο και για να μη μαγαριστεί το παλλάδιο της Ορθοδοξίας, η Αγία Σοφία. 

Κατανοούμε, επίσης, ότι εξαιτίας των δυσκολιών που αντιμετωπίζετε, είστε υποχρεωμένος να μιλάτε με διπλωματική γλώσσα, αφού το Πατριαρχείο, τα σεβάσματα του Γένους και η ομογένεια βρίσκονται κυριολεκτικά στο στόμα του λύκου.

Αλλά, Παναγιώτατε, σας παρακαλούμε θερμά, μην ξεχνάτε ότι ο πιο μεγάλος συμπαραστάτης και προστάτης του Οικουμενικού Θρόνου και των “ελεύθερων πολιορκημένων” της Βασιλεύουσας είναι ο Άγιος Θεός και η Υπεραγία Θεοτόκος.

Πώς είναι, όμως, δυνατόν να ελπίζετε στην εξ ύψους βοήθεια, όταν καθημερινά εσείς και οι συνεργάτες σας παραβιάζετε τους Όρους της πίστεως και καταπατείτε ασύστολα τους Ιερούς Κανόνες που απαγορεύουν τις συμπροσευχές και τις κοινές ποιμαντικές παραστάσεις με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους στις οποίες επιδίδεστε επί καθημερινής βάσεως;

Χρειάζεται, άραγε, να σας υπενθυμίσουμε ότι η Βασιλίδα των πόλεων έπεσε μετά το προδοτικό μιαρό ενωτικό συλλείτουργο στην Αγία Σοφία;

No comments:

Post a Comment