Thursday, July 2, 2020

ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ


ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Δήλωσε, στο "Ράδιο πρώτο", ο υπουργός Παιδείας της Κύπρου κ. Πρόδρομος Προδρόμου:

“Κάποιοι από το πρωί μέχρι το βράδυ κτυπούν την εκκλησία. Αυτό θυμίζει Μεσαίωνα. Δικαίωμα τους αλλά να μην έχουν την απαίτηση να ασχολούμαστε με τα ευρήματά τους”.

Ο κ. Υπουργός υπεραμύνθηκε της ελευθερίας της έκφρασης, αλλά εξήγησε ότι το Υπουργείο έχει ως προτεραιότητα την επιτέλεση του έργου του.

Εύγε στον κ. Υπουργό.

Οι ΑΚΕΛικοί πρέπει να αντιληφθούν ότι ο Υπουργός Παιδείας δεν μπορεί να ασχολείται με τα καμώματα και την ατζέντα και την υποβολιμαία προπαγάνδα οιουδήποτε.

ΤΟ ΑΚΕΛ, αυτή η σφηκοφωλιά των ανθελλήνων, των Νεοκυπρίων και των αθέων, βρήκε αφορμή, με την επιστολή της μαθήτριας, να πλασάρει τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από τον αποχρωματισμό της παιδείας μας από την ορθόδοξη πίστη και τα ιδανικά της πατρίδας μας.

Στην συνέχεια, η αντίδραση ορισμένων θεολόγων και άλλων, προκάλεσε μια φρενίτιδα αντιθρησκευτικού μένους, με πρόσχημα την ελευθερία της έκφρασης.

Το Υπουργείο πιεζόταν, από τους κάθε λογής αριστερούς και προοδευτικάριους, να στηρίξει την μαθήτρια ή για να ακριβολογούμε όσους κατοικούν στην οδό Εζεκία Παπαιωάννου, αλλά ο κ. Υπουργός δεν έσπευδε να συμμορφωθεί με την φασιστική νοοτροπία τους.

Τελικά ο κ. Υπουργός μίλησε στο "Ράδιο πρώτο" και έβαλε τα πράγματα στην θέση τους.

Αλλοίμονον αν επιτρέψουμε στο ΑΚΕΛ να έχει ουσιαστικό λόγο στην παιδεία του τόπου.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η παιδεία δεν είναι πολυπολιτισμική, αλλά κοινοτική. Δηλαδή η Ελληνική κοινότητα εκπαιδεύει τα Ελληνόπουλα της Κύπρου για να ανδρωθούν ως Έλληνες χριστιανοί Ορθόδοξοι.

Ούτε ο πολυπολιτισμός και ο συγκρητισμός αναφέρεται στο Σύνταγμα, ούτε πράσινα ή μάλλον κόκκινα άλογα.

Τα λοιπά εκ του πονηρού.

Και η μαθήτρια και το ΑΚΕΛ έχουν ασφαλώς δικαίωμα γνώμης, αλλά αυτό δεν υποχρεώνει τους υπόλοιπους να αποδέχονται ως ορθή την άποψή τους, αφού δεν προσκομίζουν ούτε ένα επιχείρημα που να ευσταθεί.

Και σε κάθε περίπτωση, ας το χωνέψουν για να τελειώνουμε. Ουδείς θα αποδεχτεί να αφελληνιστεί και να αποορθοδοξοποιηθεί η παιδεία μας.

Και πάλιν εύγε στον κ. Υπουργό.

No comments:

Post a Comment