Thursday, December 12, 2019

ΣΕΒ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ή ΣΥΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΕΟΝΤΩΣ!


Η ΑΗΘΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Την αήθη και 100% αθεόλογητη επίθεση εναντίον του Σεβ. Πειραιώς, από ιστολόγιο που εκφράζει τις θέσεις των περί τον π. Θεόδωρο Ζήση, επειδή συλλειτούργησε με ένα απολύτως κανονικό Μητροπολίτη της Εκκλησίας της Ελλάδος -τουτέστιν τον Σεβ. Λαγκαδά Ιωάννη- θεωρούμε ανάξια απλού σχολιασμού.

Θα αναφέρουμε μόνον ότι η επίθεση αυτή αποδεικνύει ότι οι περί τον π. Θεόδωρο Ζήση Αποτειχισθέντες

1.) Έχουν χάσει τελείως τον μπούσουλα,

2.) Οδεύουν ολοταχώς προς Σχίσμα, και

3.) Παρέχουν στους Ρώσσους το θεολογικό υπόβαθρο για να δημιουργήσουν Πανορθόδοξο Σχίσμα.

Θα δώσουν λόγο στον Θεό γι' αυτό.

Το μόνο που ελπίζουμε είναι ότι ο Σεβ. Πειραιώς δεν θα κιοτέψει και ότι θα συνεχίσει αταλάντευτος να πολιτεύεται ορθοδόξως, επειδή δεν ξέρουμε και τι πιέσεις τυχόν θα δεχτεί από τον αγαπητό, σεβαστό, σεπτό και προσφιλή Γέροντα των Εξαρχείων.

Ενδεδειγμένο είναι να τους αγνοήσει ΟΛΟΥΣ παντελώς. 

Μια άλλη λύση, ίσως, είναι να τους δώσει γερή σφαλιάρα, με εμπεριστατωμένη κανονική μελέτη, και να τους εξηγήσει ότι 

1.) Άλλο Σχίσμα και άλλο Αποτείχιση, και ότι 

2.) Ο ιβ΄Κανών της Αντιόχειας αναφέρεται σε Συνοδικά καταδικασθέντες και όχι σε όσους "κατ' ουσίαν" (δικός τους ο όρος) εκοινώνησαν με την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Έχουν χάσει τελείως τον μπούσουλα.

Ξεκίνησαν ωραία να κάνουν Αποτείχιση, μετά την συνοδική κατοχύρωση του Οικουμενισμού στην Κρήτη, και τώρα έχουν λυσσάξει κυριολεκτικά να δημιουργηθεί Πανορθόδοξο Σχίσμα για να τακτοποιηθούν επειδή δεν αντέχουν άλλο την Αποτείχιση.

Στο μεταξύ υποβάθμισαν τον αντιοικουμενιστικό αγώνα, σε βαθμό κακουργήματος, και τον εκτροχίασαν σε Ουκρανολογία και παράλληλα παρέχουν δυνατό θεολογικό υπόβαθρο στους βαμμένους Οικουμενιστές, εθνοφυλετιστές και "Τριτορωμικούς" Ρώσσους για να κάνουν Πανορθόδοξο Σχίσμα.

Πατέρες μου! Υπάρχει Θεός και Ημέρα της Κρίσεως!

Φανταστείτε τι είναι άξιοι να κάνουν οι Ρωσσολάγνοι, αν συμπεριφέρονται έτσι προς τον αντιοικουμενιστή και ομόφρονά τους για το Ουκρανικό Σεβ. Πειραιώς.! 

2 comments:

  1. Ο Πειραιως παιζει ενα περιεργο ρολο απο τη μια καταθετη μυνηση για το τζαμι και απ την αλλη οταν ερχετε η μερα εκδικασης δεν παριστατε καπως ετσι λειτουργη σε ολα τα δυσκολα θεματα της εκκλησιας

    ReplyDelete
  2. Ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς κ. Σεραφείμ είναι πολύ καλός νομικός και για να μην παραστεί στην δίκη σημαίνει ότι αυτό έπρεπε να πράξει από νομικής άποψης.

    ReplyDelete