Tuesday, December 10, 2019

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΜΕΛΙΤΩΝΑ ΧΑΤΖΗ


ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΜΕΛΙΤΩΝΑ ΧΑΤΖΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Φως Φαναριού”:

“Ἀνακοινοῦται ὅτι ἐπί τῇ λίαν προσεχῶς συμπληρουμένῃ τριακονταετίᾳ ἀπό τῆς κοιμήσεως τοῦ μεγάλου ἱεράρχου τῆς Μητρός Ἐκκλησίας ἀειμνήστου Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κυροῦ Μελίτωνος, τήν πρωΐαν τοῦ Σαββάτου, 14ης τ. μ. Δεκεμβρίου, ἡ Α. Θ. Παναγιότης, ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαῖος θά τελέσῃ μνημόσυνον ὑπέρ ἀναπαύσεως τῆς ψυχῆς αὐτοῦ ἐν τῷ ἱερῷ Κοιμητηριακῶ Ναῷ Ἁγίου Ἰγνατίου τῆς Ἐπαρχίας Χαλκηδόνος.
            
Τό ἀπόγευμα τῆς ἰδίας ἡμέρας καί ἀπό ὥρας 3.00 θά πραγματοποιηθῇ ἐν τοῖς Πατριαρχείοις πνευματικόν μνημόσυνον διά τόν μακαριστόν διακεκριμένον Ἱεράρχην τοῦ Θρόνου, μέ ὁμιλητάς τήν Α. Θ. Παναγιότητα καί τούς Σεβ. Μητροπολίτας Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Ἀθανάσιον, Γέροντα Περγάμου κ. Ἰωάννην καί Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνα.”

Μνημόσυνα, τρισάγια, ελεημοσύνες για την ψυχή του Μελίτωνα Χατζή οπωσδήποτε.

Αλλά να χαρακτηρίζεται "μεγάλος Ιεράρχης" ένας συνειδητός Νεορθόδοξος και συγκρητιστής που δεν σεβάστηκε τίποτα είναι πολύ προκλητικό.

Ο Χαλκηδόνος Μελίτων ήταν το δεξί χέρι του Αθηναγόρα, ενώ το αριστερό του ήταν ο αλήστου μνήμης Ιάκωβος Κουκούζης, που κατάστρεψε -από τα θεμέλια- την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Όσοι τιμούν τον μ. Μελίτωνα καλόν είναι να γνωρίζουν ότι βαραίνουν υπέρμετρα την λίαν βεβαρυμένη ψυχή του -και την δική τους βεβαίως ψυχή- με τις εκδηλώσεις εκτίμησης και θαυμασμού που διοργανώνουν για να προβάλουν ένα αιρετικό και ένα οπαδό του πιο απαίσιου συγκρητισμού.

Βεβαίως δεν μας διαλανθάνει ότι ο μεταστάς Χαλκηδόνος υπήρξε ο πνευματικός πατέρας του Παναγιωτάτου και άλλων Ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου. 

Ως εκ τούτου, όταν τον τιμούν, ευλογούν ουσιαστικά τα γένεια τους.

Αν θέλουν πραγματικά να τιμήσουν τον μ. Μελίτωνα, με τρόπο που θα ελαφρύνει την ψυχή του, η λύση είναι απλή.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ας συγκαλέσει Πανορθόδοξη Σύνοδο με μοναδικό θέμα την καταδίκη της παναίρεσης του Οικουμενισμού τον οποίο ευόρκως και με αποφευκτέα συνέπεια υπηρέτησε μέχρι το τέλος της ζωής του ο Μελίτωνας.

Όπως ακριβώς κάνει και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

2 comments:

  1. https://apologhtika.blogspot.com/2019/12/blog-post_11.html

    ReplyDelete
  2. Πράγματι, ο μακαριστός μητροπολίτης Χαλκηδονος Μελιτων, αποτέλεσε τον στυλοβάτη της εμπέδωσης του πανθρησκειακου συγκρητιστικου οικουμενισμου στην Ορθόδοξη Εκκλησία.....
    Ο Θεός ας ελεήσει την ψυχή του και την δική μας.
    Αν ο Θεός ευδοκησει, και συγκλιθει στο μέλλον μια πανορθοδοξος σύνοδος. Πρέπει να υπάρξουν οι ορθόδοξες προϋποθέσεις και τα ιεροκανονικα κριτήρια, όλων των προηγούμενων ορθοδοξων συνοδων.
    Δηλαδή, η επικράτηση του ορθόδοξου φρονηματος, πολύ προσευχή, φόβο Θεού, επόμενοι τοις ιχνεσι των αγίων πατέρων ώστε η Χάρις του Παναγίου πνεύματος να φωτίσει τους αρχιερείς μας.
    Ο οικουμενισμος, ως πανθρησκειακος συγκρητισμος, οι πλάνες της νεορθοδοξιας(υπονομευση του ιερού ησυχασμου, διάκριση των όρων θρησκείας-εκκλησίας(εκπροτεσταντισμος της ορθοδοξίας, επιρροή από το κίνημα του Karl Barth) , αμνηστευση των σαρκικων αμαρτηματων,ο νεονικολαιτισμος, βασισμένη στην ψευδοθεολογικη ρητορική του "ερωτομανους" λογίου, κ. Χρήστου Γιανναρά, η ακριτη εισχώρηση της γερμανικής μεταφυσικής φιλοσοφίας σε αναλογία με την Ορθόδοξη διδασκαλια, (περσοναλισμος, βολονταρισμος, ιδεαλισμος, λιμπεραλισμος), όσο αφορά την τριαδολογια και την περί προσώπου διδασκαλία,
    οι διάφοροι νεωτερισμοι, ποικίλες εκκοσμικευσεις διαφόρων αποχρώσεων καθώς και ο ακαρπος διάλογος μετά των αιρετικών, πρέπει να καταδικαστουν.
    Εν κατακλείδι, να αποστείλουν μυνημα της εν Χριστώ Ελπίδος, προς ορθόδοξους, αιρετικούς, αλλοθρησκους και σε κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως.
    Φωνή βοωσα, για μετάνοια και επιστροφή στην αληθινή και σώζουσα θρησκεια, την ορθόδοξο Χριστιανική εκκλησία, το σώμα του σταυρωθεντος και ανάσταντος Χριστου
    Μόνο τότε θα εκφράσουν τον νου Του Χριστού, όπως εβιωνε και ο προσφάτως κοιμηθείς πατηρ Εφραίμ ο Αριζονιτης

    ReplyDelete