Wednesday, December 4, 2019

ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ! ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ;


ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ! ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Μας γράφουν από το Κογκό:

“Κλείσιμο μιας δεύτερης ενορίας στο Κονγκό (Ορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας).

Για να αποφευχθούν οι διαταραχές της δημόσιας τάξης και της δημόσιας ασφάλειας, οι αρχές της πόλης Nkayi στο Κονγκό Μπραζαβίλ διέταξαν το προσωρινό κλείσιμο της ενορίας της Αγίας Μεταμόρφωσης.

Για περίπου δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση αυτού του έργου, αυτή η νέα Ορθόδοξη ενορία αποτέλεσε αντικείμενο καβγάδων και εντάσεων. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Επίσκοπος Παντελεήμονας ΑΡΑΘΥΜΟΣ έκανε ρατσιστικές παρατηρήσεις στον πατέρα Δημήτριο OTOMBA μπροστά στους πιστούς, αποκαλώντας τον πίθηκο και βρώμικο νέγρο. 

Οι θυμωμένοι πιστοί αρνήθηκαν να δεχθούν τον επίσκοπο στην ενορία στο εξής, και έτσι μια καταγγελία κατατέθηκε στο δικαστήριο κατά του επισκόπου. Δυστυχώς αυτός αρνήθηκε να εμφανιστεί ενώπιον των αρχών, και αυτό παρά τις αρκετές κλητεύσεις, προτίμησε τιμωρήσει τον ιερέα της ενορίας και απείλησε να αφορίσει όλους τους πιστούς αυτής της ενορίας που θα υπακούσουν στον ιερέα της ενορίας.”

Μακαριώτατε Αλεξανδρείας! Πού θα πάει αυτό το κακό; Το ιεραποστολικό κλιμάκιο στην Μπραζαβίλ μαράνθηκε, οι ναοί κλείνουν, το σκάνδαλο απλώνεται, οι ψυχές σκανδαλίζονται.

Κι εσείς Μακαριώτατε; Γιατί δεν λαμβάνετε ριζικά μέτρα για να λυθεί κατά Θεόν το πρόβλημα;

Γιατί διστάζετε να απομακρύνετε από τον χώρο της ιεραποστολής τον προβληματικό επίσκοπο;

Δεν αντιλαμβάνεστε την ευθύνη σας έναντι του Αγίου Θεού και την ζημιά που προκαλείται στις ψυχές των Αφρικανών που προσέρχονται στην Ορθοδοξία;

Αλλοίμονον αν οι ιεραπόστολοι πήγαιναν για να σκανδαλίσουν αντί να στηρίξουν και να εμπνεύσουν τους νεόφυτους.

1 comment:

  1. Ρωτάς κύριε Παναγιώτη :

    "Δεν αντιλαμβάνεστε την ευθύνη σας έναντι του Αγίου Θεού και την ζημιά που προκαλείται στις ψυχές των Αφρικανών που προσέρχονται στην Ορθοδοξία;"

    Σου έχω νέα... Οι άνθρωποι αυτοί δεν πιστεύουν σε ΤΙΠΟΤΑ. Για την ακρίβεια έχουν πολλούς "θεούς", ανάλογα το νόμισμα που μπαίνει στους λογαριασμούς τους.

    ReplyDelete