Monday, September 18, 2017

ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΡΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;



ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΡΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η κυρία Ελένη Λωρίτου, γνωστή στους αναγνώστες του ιστολογίου μας από τα περισπούδαστα άρθρα και σχόλια που μας στέλλει τακτικά, καταχώρησε το ακόλουθο σχόλιο στην ανάρτηση http://panayiotistelevantos.blogspot.com/2017/09/blog-post_32.html “Έργα και ημέραι του μεταπατερικού Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιου”:

“H υποψηφιότητα του πρωτοσυγκέλου του Δημητριάδος Δαμασκηνού Κιαμέτη δεν είναι απλώς μία φήμη, αλλά υποστηρίζεται από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο και φυσικά από άλλους τουλάχιστον 13 επισκόπους -έτσι δεν είναι κ. Τελεβάντο;- για να μπεί ως υποψηφιότητα. Φυσικά για να γίνει επίσκοπος ο εν λόγω πρέπει να πάρει πολλές ψήφους τις οποίες και προσδοκά να πάρει. Άρα, κ. Τελεβάντο, δικαιούται κανείς να πει ότι Οικουμενιστές επίσκοποι δεν είναι μόνο 3 αλλά και πάρα πολλοί άλλοι και ας μην λένε κάτι το οικουμενιστικό, όμως κινούνται ως να ελέγχονται από τον Οικουμενισμό. Μήπως, κ. Τελεβάντο, πρέπει να το παραδεχτούμε επί τέλους ότι η Εκκλησία έχει ανερυθριάστως παραδοθεί στον Οικουμενισμό και στην μασωνία; Βλέπουμε με πόση αλαζονεία κινούνται οι Οικουμενιστές. Ο Δημητριάδος είχε την αναισθησία να πάει και στο σπίτι του Λούλη. Και ενώ ο Λούλης και οι δημοσιογράφοι τους φτύνουν αυτοί προχωρούν σαν να μην συμβαίνει τίποτα, προάγονται και επιβραβεύονται …….. 

Καταρχήν διαφωνώ κάθετα με την κυρία Λωρίτου ότι οι Οικουμενιστές ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι μόνον τρεις. 

Η βοώσα αλήθεια κράζει μεγάλη τη φωνή ότι Οικουμενιστές είναι οι ακόλουθοι οκτώ αρχιερείς:

1.) Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος μαγείρεψε την απόφαση της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Σύνοδο της Κρήτης και ο οποίος είναι πανέτοιμος να κατασπαράξει τους αποτειχισθέντες -και πρώτον και καλύτερο φυσικά τον π. Θεόδωρο Ζήση- αν τολμήσουν να κάνουν και την παραμικρή αντικανονική ενέργεια.

2.) Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος Σαββάτος, που διαίρεσε την Εκκλησία σε συνεδρία της Ιεραρχίας και είναι -κατά τα εύσημα που του απέδωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης- το δεξί χέρι του Ζηζιούλα στους διαλόγους.

3.) Ο παγκοσμιοσυμβουλίτης Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, 
α.) που έλαβε μέρος στη Γενική Συνέλευση του ΠΣΕ στο Πόρτο Αλέγκρε και στο Πουσάν, 
β.) που διαδραμάτισε ουσιαστικό ρόλο για την αθέτηση της απόφασης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Σύνοδο της Κρήτης, και που 
γ.) μεθόδευσε την έλευση του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο.

4.) Ο μεταπατερικός νεωτεριστής, Οικουμενιστής και Νεοβαρλααμίτης Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος,

5.) Ο Μητροπολίτης Αργολίδος, που αρθογραφεί τακτικά για να εκφράσει -και μάλιστα με πολύ δηκτικό τρόπο- τα οικουμενιστικά του φρονήματα και που παρεβρέθηκε στην παρουσίαση βιβλίου για τον Πάπα Φραγκίσκο.

6.) Ο νεωτεριστής Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, που τέλεσε εσπερινό με καρδινάλιους στη Μητρόπολή του και εξανάγκασε με απειλές τους κληρικούς του να συμμετάσχουν σε αυτόν.

7.) Ο νεωτεριστής Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος που 
α.) στηρίζει αναφανδόν τις αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης, 
β.) τη σύσταση Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης και
γ.) επιτρέπει νεοπαγανιστικά φαινόμενα στη Μητρόπολή του, και

8.) Ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος ο οποίος ποιμαίνει σαν ουνίτης τη Μητρόπολή του. Αν και αυτός ο καυμένος φυσικά -αν δεν θέλουμε να κοροιδεύουμε τον εαυτό μας- ουκ οίδε ούτε α λέγει ούτε περί ων διαβεβαιείται. (Έφιππη ποιμαντική, χειμερινά θαλάσσια μπάνια, ένα δισεκατομμύριο φωτογραφίες, χειρισμός αεροπλάνων, μια ποιμαντορική ράβδος και μίτρα για κάθε μέρα του χρόνου, ροζ κουρτίνες, χειρισμός γερανών στο Νεώριο της Σύρου και δεν συμμαζευόμαστε. Με μία λέξη Πολυκανδριώτης). Αλλά τέλος πάντων ας τον συγκαταριθμήσουμε και αυτόν με τους Οικουμενιστές.

Πέραν των πιο πάνω Μητροπολιτών δεν μπορεί να κατηγορηθεί βάσιμα σαν Οικουμενιστής ουδείς άλλος ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Άρα καθόλου δεν αποδέχομαι τη θέση της κυρίας Λωρίτου ότι οι Οικουμενιστές Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι μόνον τρείς, αφού για τους πιο πάνω επτά -ή με τον Σεβ. Σύρου- οκτώ Ιεράρχες, έχουμε ατράνταχτα στοιχεία για τις οικουμενιστικές επιδόσεις τους.

Θα συνεχίσουμε -συν Θεώ- αύριο.

3 comments:

  1. ο Σερρών θεολογος ο οποίος έχει κάνει την εισηγηση για την αποδοχή της συνόδου της κρητης στην ιερά σύνοδο; και έχει βάλει και μουσικά όργανα -τουλάχιστον μια φορά (και εν αγνοία του όπως ισχυρίζεται ίδιος)-στην μητρόπολη του; δεν μπορεί να θεωρηθεί οικουμενιστης;(«ο σιωπών δοκεί συναινείν;»)

    ReplyDelete
  2. Για τους αρχιερείς που υπέγραψαν τις αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης θα μιλήσουμε απόψε.

    ReplyDelete
  3. Δέν ξέρω κ.Τελεβάντο αν ειναι στις προθέσεις σας , καλό θά ήταν νά μας παραθέσετε τό ποιοί ήταν νά πάνε αλλά δέν πήγαν , ποιοί τελικά πήγαν , ποιοί υπέγραψαν καί ποιοί όχι , εννοείται στην σόνοδο της Κρήτης , γιά νά συγκρατούμε μερικά πράγματα ως ιστορία

    ReplyDelete