Friday, September 22, 2017

ΟΙ ΔΕΛΦΙΝΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ, Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ



ΟΙ ΔΕΛΦΙΝΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ, Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Χθες μιλήσαμε για τους δελφίνους του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου και αναφέραμε ότι οι Σεβ. Σύρου, Μεσσηνίας, Θεσσαλονίκης, Καισαριανής, Νέας Ιωνίας και Δημητριάδος προωθούν τις Αρχιεπισκοπικές τους φιλοδοξίες με την ομάδα των ιεραρχών που τους υποστηρίζει. Φιλοδοξίες να εκλεγούν έχουν πολλοί άλλοι ιεράρχες(Φθιώτιδος, Αλεξανδρουπόλεως, Μεσογαίας κτλ.), αλλά είναι άγνωστο ποιο ρεύμα έχουν υπέρ τους στο εκλεκτορικό σώμα.

Από τα πιο πάνω ονόματα -παραδόξως- λείπει το όνομα του Σεβ. Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευστάθιου, παρόλον ότι ήταν ο κύριος ανθυποψήφιος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. 

Ο Σεβασμιώτατος Σπάρτης ήταν ο κυριώτερος αντίπαλος του τότε Θηβών Ιερώνυμου, αλλά δεν είχε δική του ομάδα στην Ιεραρχία. Τότε πώς ήταν ανθυποψήφιος του νυν Αρχιεπισκόπου; Πολλοί ιεράρχες που έβλεπαν ποιο κακο θα γινόταν στην Εκκλησία της Ελλάδος με την εκλογή του Ιερωνύμου προσέφυγαν στο Σεβασμιώτατο Σπάρτης και τον πρόβαλαν σαν υποψήφιο.

Αλλά και όταν απέτυχε να εκλεγεί ο Σεβ. Σπάρτης απεσύρθη στη Μητρόπολή του χωρίς να ασκεί καμία απολύτως αντιπολίτευση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και χωρίς να προσπαθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο να διατηρήσει τους εκλέκτορές του ιεράρχες σαν ομάδα στην ιεραρχία.

Συγκρίνετε τώρα τη στάση που τήρησε ο τότε Μητροπολίτης Θηβών Ιερώνυμος απέναντι στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο με τη στάση του Σεβ. Σπάρτης για να αντιληφθείτε τη διαφορά.

Ο τότε Θηβών Ιερώνυμος έψησε το ψάρι στα χείλη του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Για να τον υποσκάψει μάλιστα συμμάχησε με το Πατριαρχείο, την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και όλους τους ιεράρχες που δεν συμπαθούσαν για τον ένα ή τον άλλο λόγο τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

Ο Σεβ. Σπάρτης είναι παραδοσιακός ιεράρχης, με ακμαίο εκκλησιαστικό φρόνημα, ακατηγόρητος εν παντί, άνθρωπος άδολου χριστιανικού ήθους, με φόβο Θεού.

Δυστυχώς, διά τας αμαρτίας ημών, δεν έγινε δυνατόν να εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος με αποτέλεσμα να ζούμε τα σημερινά χάλια.

Ένα παράπονο έχουμε, μόνον, από τον αδιάβλητο Μητροπολίτη Σπάρτης: Γνωρίζουμε ότι είναι αντιοικουμενιστής. Δυστυχώς, όμως, δεν βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή του αγώνα εναντίον του Οικουμενισμού. Παρακαλούμε τον Χριστό να τον φωτίσει να αναλάβει ηγετικό ρόλο στον αντιοικουμενιστικό αγώνα ιδιαίτερα τώρα που οι Οικουμενιστές ξεσάλωσαν μετά τη Σύνοδο της Κρήτης.

No comments:

Post a Comment