Monday, April 18, 2016

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με πολλή θλίψη καταγράφουμε κάποιες κατά συρροήν οικουμενιστικές ασχημίες που συνέβησαν τον τελευταίο καιρό στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Μανχάταν.

Συγκεκριμένα την Δ΄Κυριακή των νηστειών, του Αγίου Iωάννη της Κλίμακος, ήλθε λαικός ομιλητής ο οποίος σε κήρυγμά του στο ναό αντί να αναφερθεί τον Άγιο Ιωάννη της Κλίμακος ή σε οποιονδήποτε άλλο Άγιο της Εκκλησίας αναφέρθηκε στη Μητέρα Τερέζα - “Αγία” για τους Παπικούς. Την ημέρα που η Εκκλησία προβάλλει τον Άγιον Ιωάννη της Κλίμακος και το έργο του σαν υπόδειγμα στους πιστούς ορθόδοξος ομιλητής θεώρησε σκόπιμο τον μεν Άγιο Ιωάννη ούτε καν να αναφέρει χωρίς να διστάσει να αναφερθεί στη Μητέρα Τερέζα μια παπική “Αγία”.

Την επομένη Κυριακή -την ε΄ Κυριακή των Νηστειών- στον ίδιο ναό μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην κοινοτική αίθουσα προσεκλήθημεν για να παρακολουθήσουμε Σαρακοστιανή ομιλία. Προς λίαν δυσάρεστή μας έκπληξη ακούσαμε τον π. Δημήτριο Κορδάρη -εφημέριο του ναού- να μας λέγει ότι η ομιλήτρια είναι παπική η οποία -φυσικώ τω λόγω- στην ομιλία της έκανε συχνά αναφορές για τις συνήθειες και τις δοξασίες του Παπισμού.

Στον ίδιο ναό από καιρό οι πιστοί γίνονται μάρτυρες μιας άλλης οικουμενιστικής αήθειας. Συγκεκριμένα το κάδρο με τη φωτογραφία του Πάπα Παύλου Στ΄ βρίσκεται ανάμεσα στα εικονίσματα που προσκυνούν οι πιστοί. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν συμμερίζονται όλοι τις απόψεις μου για τον μ. Πατριάρχη Αθηναγόρα. Αναμένω όμως όλοι να συμφωνήσουμε ότι η φωτογραφία ενός Πάπα δεν πρέπει να βρίσκεται ανάμεσα στις εικόνες ενός ναού.

Οι ανωτέρω παρατηρήσεις γράφτηκαν με πολύ σεβασμό για τον εφημέριο της κοινότητας π. Δημήτριο Κορδάρη. Στόχος του άρθρου είναι η μεν φωτογραφία του Πάπα να απομακρυνθεί από τα εικονίσματα και να αποτραπεί στο μέλλον πρόσκληση για ομιλίες σε αιρετικούς ή σε ορθόδοξους οι οποίοι αντί να προβάλουν τους Αγίους της Εκκλησίας μας προβάλλουν αιρετικούς “Αγίους”.

1 comment:

  1. ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑ.ΣΩΣΤΑ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ.

    ReplyDelete