Monday, October 5, 2015

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟ ΦΡΑΓΚΟΠΑΠΑ



Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟ ΦΡΑΓΚΟΠΑΠΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Κατάνυξις”:

“Θύελλα αντιδράσεων στο Βατικανό, προκάλεσε η παραδοχή του υψηλόβαθμου κληρικού Κ. Τσαράμσα ότι είναι ομοφυλόφιλος. Κάλεσε την εκκλησία να σταματήσει να εθελοτυφλεί. Ο 43χρονος Πολωνός υψηλόβαθμος κληρικός και θεολόγος Κριστόφ Τσαράμσα, μέλος της Επιτροπής για το Δόγμα της Πίστεως (πρώην Ιεράς Εξέτασης, τους περασμένος αιώνες), δεύτερος γραμματέας της Διεθνούς Θεολογικής Επιτροπής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και καθηγητής στο καθολικό πανεπιστήμιο Γκρεγκοριάνα, αποφάσισε να αποκαλύψει ότι είναι «ένας ομοφυλόφιλος και ευτυχής ιερέας», με συνέντευξή του στην εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα.”

Ποια υπήρξε τώρα η αντίδραση του Βατικανού; Παύθηκε ο Τσαράσμα από καθηγητής της θεολογίας και από τη θέση του στην επιτροπή Δόγμα της πίστεως.

Μένει κανείς εμβρόντητος! Ώστε αυτές είναι οι συνέπειες που θα αντιμετωπίσει ή θα ακολουθήσουν κι άλλες; 

Τι εννοώ; Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να πει ο εκπρόσωπος του Βατικανού Φρεντερίκο Λομπάρντι είναι ότι ο εν λόγω φραγκόπαπας οδηγείται σε δικαστήριο για καθαίρεση. Δηλαδή είναι ανάξιος να είναι καθηγητής θεολογίας και μέλος της επιτροπής για το Δόγμα της πίστεως -και είναι ασφαλώς- αλλά είναι άξιος να είναι ιερέας;!!!

Αυτό είναι το Βατικανό και με αυτούς σπεύδουμε άκριτα να ενωθούμε.

No comments:

Post a Comment