Sunday, October 4, 2015

ΕΦΟΣΟΝ Η ΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ π. ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ, ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΧΑΡΙΤΟΣ, ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ‘’ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ’’, ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ



ΕΦΟΣΟΝ Η ΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ π. ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ, ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΧΑΡΙΤΟΣ, ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ‘’ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ’’, ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ

(Η Ποιμαίνουσα Εκκλησία σιωπά και η αίρεση του ‘’απλανώς’’ διδάξαντος θα συνεχίσει να κάνει μετόχους της, τους ανυποψίαστους επισκέπτες του διαδικτύου)

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
=====

Δυστυχώς με τη σιωπή της Ποιμαίνουσας Εκκλησίας, η αιρετική θέση περί της Θείας Χάριτος, του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού, συνεχίζει να προβάλλεται και φυσικά χωρίς κανιά ανασκευή. Αντί να προβάλλεται στην ιστοσελίδα που επιγράφεται (ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ) Vatopedi.gr, η Ορθόδοξη Πατερική διδασκαλία περί Θείας Χάριτος, προβάλλεται η πλανεμένη θέση του π.  Ιωσήφ Βατοπαιδινού.

Τι κερδίζουν;  Πάμπολλοι Χριστιανοί γίνονται μέτοχοι της  αιρετικής κακοδοξίας περί της Θείας Χάριτος, του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού και ο μοναχός που έκανε τη μέρα νύκτα σε πάμπολλους Χριστιανούς της Κύπρου, με τα αδιακρίτως «προλεχθέντα» του για λυσσαλέα  πληγή από τους Τούρκους, προβάλλεται ως ‘’απλανώς’’ διδάξας.

Καμιά  έγνοια γι’ αυτούς που έγιναν μέτοχοι της βλάσφημης κακοδοξίας του, χωρίς ποτέ κανείς να ανασκευάσει τη θεολογική αυτή πλάνη.  Φυσικά δε θίγεται η αίγλη του μοναχού αυτού, του ‘’απλανώς’’ διδάξαντος όπως τον έχουν καλέσει και έτσι συνεχίζουν ανενόχλητοι την προβολή της. 

Αν  περιέλθουν ‘’όρη και βουνούς’’, στα πλέον απομακρυσμένα χωριά όπου συναντάς την κατά κόσμο ‘’αγραμματοσύνη’’, δεν θα ακούσουν από τους απλούς ανθρώπους του Ορθοδόξου λαού μας, τέτοια βλάσφημη κακοδοξία περί της Θείας Χάριτος.

Κανείς από τους απλούς ανθρώπους του Ορθοδόξου λαού μας, δεν θα μειώσει τη Θεία Χάρη, θεωρώντας την ως κατώτερη από το νου.  Ο ταπεινός Ορθόδοξος λαός μας, γνωρίζει με την Ορθόδοξη ζωή του, αυτό που λέγει ο Άγιος Μακάριος ο Αιγύπτιος ότι δηλαδή  «η Θεία Χάρη, είναι η δύναμις του Αγίου Πνεύματος» και ως εκ τούτου ανώτερη του κτιστού ανθρώπινου νου.

Τότε θα αντιληφούν ότι τα λόγια του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού, που είπε συνιστών εαυτόν, ότι «ο  ίδιος ο Θεός Λόγος μας έβαλε μέσα εις τον δρόμο της Πατερικής ορολογίας.  Δεν αρνούμαι τίποτα, μας έδωσε την ικανότητα να γράψομε με λεπτομέρεια όλη την Πατερική ορολογία… », ποσώς δεν τον καθιστούν ‘’απλανώς διδάξαντα’’.

No comments:

Post a Comment