Monday, October 5, 2015

ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΕΜΕΣΟΥ



ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΕΜΕΣΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Επεσήμανα ότι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄ αντί να αυτοαποκαλείται  “Πατριάρχης της αγάπης” θα έπρεπε να ονομάζεται “Πατριάρχης της φαιδρότητας και των οικουμενιστικών ασχημιών που χειροτονεί Αράθυμους”.

Και η απάντηση ήρθε αμέσως ύστερα όταν εν τη πανθαυμάστω αυτού ταπεινώσει ο Μακαριότατος Αλεξανδρείας αυτοσυστήθηκε ως “Πατριάρχης της αγάπης και της προσευχής”.

Εντελώς φιλικά του συνιστούμε να προσέξει να αποφύγει την προσθήκη τίτλων που φανερώνουν την αρετή του γιατί θα έλθει -έστω και αν δεν το επιδιώκει- σε σύγκρουση με τον Σεβ. Λεμεσού, ο οποίος θα θεωρήσει ότι μπαίνει στα δικά του χωράφια της αρετής. Ως γνωστόν ο Σεβ. Λεμεσού διαφημίζεται από τους οπαδούς του ως θεατής του ακτίστου φωτός(!!!), ως άνθρωπος αρετής που αισθάνεται ευωδίες, στη Μητρόπολη του οποίου δακρύζουν οι εικόνες, κινούνται τα καντήλια και δεν συμμαζευόμαστε.

Αν πάλιν ο Άγιος Αλεξανδρείας ακούσει τη συμβουλή μας να κρατήσει τον τίτλο ο “Πατριάρχης της φαιδρότητας και των οικουμενιστικών ασχημιών που χειροτονεί Αράθυμους” δεν θα προκαλεί φθόνο με την αρετή των τίτλων του.

Άλλωστε για να έχουν πέραση οι θεομπαιξίες, Μακαριότατε Αλεξανδρείας, πρέπει να ξέρει ο θεομπαίκτης να τις λανσάρει έξυπνα. Ο Πανιερότατος Λεμεσού είναι αριστοτέχνης της θεομπαιξίας, ενώ ο Πατριάρχης της φαιδρότητας προκαλεί σε όλους γέλια με την αυτοδιαφήμιση των αρετών του όπως ακριβώς κάνει η θεομπαίκτρα της Αστορίας που μιλά για την ευωδία του Γέροντος Εφραίμ.


**********************************************************



ΔΕΚΑΗΜΕΡΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

=====

Λόγω δεκαήμερης απουσίας μου από τη Νέα Υόρκη διακόπτω τις αναρτήσεις. 
Θα επανέλθω -συν Θεώ- στις 15 Οκτωβρίου.

Π.Μ.Τ.

No comments:

Post a Comment