Thursday, October 1, 2015

Ο “ΝΕΩΚΟΡΟΣ” ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΙΝΟΥΣ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΘΡΟΝΩΝ



Ο “ΝΕΩΚΟΡΟΣ” ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΙΝΟΥΣ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΘΡΟΝΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο αγαπητός μας “Νεωκόρος” εμφανίστηκε με νέο άρθρο στη “Ρομφαία” που επιγράφει Αρχιερατικός τσελεμεντές, Κεφάλαιο Πρώτο: Περί εκλογικών μαγειρεμάτων” με το οποίο επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι ο Αρχιμ. Δημήτριος Αργυρός και ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Νάσης είναι οι επικρατέστεροι υποψήφιοι για τους κενούς θρόνους Κεφαλληνίας και Τρίκκης αντίστοιχα.

Και ο “Νεωκόρος” μας και πολλοί άλλοι δυσανασχετούν επειδή οι δύο αυτοί υποψήφιοι φέρονται να έχουν την Αρχιεπισκοπική εύνοια.

Αλλά δεν κατανοώ για ποιο λόγο επειδή και οι δύο κληρικοί είναι ακατηγόρητου βίου και ο π. Δημήτριος Αργυρός κληρικός με αξιόλογη θεολογική συγκρότηση.

Αν όντως ο Αρχιεπίσκοπος τους ευνοεί και εργάζεται για την ανάδειξή τους δεν αντιλαμβάνομαι προς τι οι μεμψιμοιρίες.

Μακάρι πάντοτε ο Μακαριότατος να ευνοεί και να προωθεί άξιους και ακατηγόρητους κληρικούς προς αρχιερατεία.

Να αναφέρουμε μάλιστα αυτά που επιμελώς οι πολλοί αποκρύβουν.

Για τη Μητρόπολη Κεφαλληνίας, εκτός από τον Αρχιμ. Δημήτριο Αργυρό και τον επίσκοπο Κερνίτσης Χρύσανθο, ορισμένοι κληρικοί που ενδιαφέρονται να εκλεγούν, δεν έπρεπε επ’ ουδενί λόγω να στέκονται μπροστά στο άγιο θυσιαστήριο.

Αν όντως ο Αρχιεπίσκοπος ενδιαφέρεται να προωθήσει τον Αρχιμ. Δημήτριο Αργυρό και όχι αυτούς τω Θεώ η δόξα και τω Αρχιεπισκόπω η τιμή.

Τι θέλουμε δηλαδή; Ο Μακαριότατος να προωθεί κληρικούς που κανονικά θα έπρεπε να είναι καθηρημένοι;

Μακάρι να είναι αλήθεια ότι ο Αρχιεπίσκοπος προωθεί τους π. Δημήτριο Αργυρό για τη Μητρόπολη Κεφαλληνίας και τον π. Χρυσόστομο Νάση για τη Μητρόπολη Τρίκκης. Αλλά είναι αλήθεια; Κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πριν την ημέρα των εκλογών.

No comments:

Post a Comment