ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΘΡΟΝΟ
=========
Δύο συνεντεύξεις του Μητροπολίτη Ιταλίας Γεννάδιου και του Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας Αμφιλόχιου μας έδωσαν αφορμή για κάποιες σκέψεις για την ανόρθωση του δεινώς τρωθέντος από την οικουμενιστική λαίλαπα κύρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την κατά Θεόν διαποίμανση του λαού του Θεού.
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΤΑΛΙΑΣ
_________________________
Από συνέντευξη του Μητροπολίτη Ιταλίας κ. Γεννάδιου, στο πρακτορείο Ρομφαία”, παραθέτουμε χαρακτηριστικό απόσπαμα: “Ημουν συμμαθητής του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Όπως θυμούμαι, κατά την παράδοση, έπρεπε να πάρουμε την ευχή του τότε Οικουμενικού Πατριάρχη, του Αθηναγόρα –μεγάλου Πατριάρχου και προφήτου. Να σημειώσω πως ό,τι γίνεται σήμερα για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των Χριστιανών (Ορθοδόξων και μη Ορθοδόξων) οφείλεται στην μεγάλη αυτή μορφή που λεγόταν Αθηναγόρας. Με το όνομά του, γνωρίστηκε και αναγνωρίστηκε η Ορθόδοξος πίστη στη Δύση, και μετά η Ορθοδοξία. Ο Αθηναγόρας ήταν πράγματι φωτισμένος ιεράρχης και άνθρωπος. Η προσφορά του ήταν πολύ μεγάλη στην Ορθοδοξία”.
“Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ... ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ”
______________________
Ωστε πρώτα έγινε γνωστός ο Αθηναγόρας και στη συνέχεια και εξαιτίας του έγινε γνωστή η Ορθοδοξία, στη Δύση, κατά τον Μητροπολίτη Ιταλίας! Ακόμη χειρότερα: Ο Αθηναγόρας δεν ήταν απλά μεγάλος Πατριάρχης, διατείνεται ο Σεβασμιότατος, αλλά και προφήτης!!! Τι είδους προφήτης ήταν; Προφήτευσε κάτι που επαληθεύθηκε στη συνέχεια; Οχι βέβαια! Προφήτης με την έννοια ότι ήταν απεσταλμένος του Θεού; Και πώς τον εξέλεξε προφήτη ο Θεός: Οπως τον Μωυσή, τον Ηλία ή τον Ελισσαίο; Και γιατί τον εξέλεξε προφήτη; Για να καυχάται ότι δίνει τη Θεία Κοινωνία στους Παπικούς; Για να άρει αντικανονικά τα αναθέματα κατά των Παπικών; Για να εναγκαλίζεται τον Πάπα; Για να διατυπώνει “γυμνή τη κεφαλή” αιρέσεις; Για να εγκαινιάσει και να γιγαντώσει τη δεύτερη φάση της οικουμενιστικής λαίλαπας; Οι δηλώσεις του Σεβασμιότατου πρέπει να λάβουν “ένδικον μισθαποδοσία”. Το Πατριαρχείο, με προαγωγή σε πάλαι ποτέ διαλάμψασα επισκοπή, ας τον ανακαλέσει στο Φανάρι και ας του αναθέσει τη διοργάνωση των εν πλω και άλλων περιβαλλοντολογικών συνεδρίων του Παναγιότατου.
Ο Π. ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ
________________________
Στη Μητρόπολη Ιταλίας η Σύνοδος του Πατριαρχείου ας εκλέξει τον Αρχιμανδρίτη Σαράντη Σαράντο για να την ποιμάνει θεοφιλώς! Ας του ανατεθεί επίσης η προεδρία της επιτροπής στο διάλογο με τους Παπικούς, με την άμεση αντικατάσταση του Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη, του εισηγητή της “Βαπτισματικής” θεολογίας σε ορθόδοξο έδαφος και του κατεξοχήν υπεύθυνου για την υπογραφή των αιρετικών εκκλησιολογικών κειμένων της Ραβέννας και της Ελούντας. Ετσι με ένα σμπάρο, το Πατριαρχείο, θα πετύχει έξι τρυγόνια: 1.) Καταρχήν θα απαλλάξει την Εκκλησία από ένα οπαδό του “Προφηταπόστολου” Αθηναγόρα, 2.) Θα αποκαθηλώσει από την προεδρία της επιτροπής για το διάλογο με τους Παπικούς τον Περγάμου Ιωάννη για τις κακοδοξίες που διατυπώνει, 3.) Θα αναθέσει τη διαποίμανση της Μητρόπολη Ιταλίας σε άξια χέρια, 4.) Θα αποκαταστήσει το σοβαρότατα τρωθέν εξαιτίας των οικουμενιστικών ακροβατισμών κύρος του Πατριαρχείου, 5.) Θα στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους Παπικούς για την πορεία του διαλόγου, ιδιαίτερα αν η Μητρόπολη Ιταλίας μετονομαστεί Μητρόπολη Ρώμης και πάσης Ιταλίας, και, 6) Θα εναποθέσει την ευθύνη του διαλόγου με τους Παπικούς στα χέρια κληρικού με σπάνια κατάρτιση, άμεμπτο ήθος, ορθόδοξο φρόνημα και αληθινής πίστης στο Θεό.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΥ
_________________________
Δήλωσε σε συνέντευξή του ο Σεβασμιότατος Νέας Ζηλανδίας κ. Αμφιλόχιος: “Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας περιλαμβάνει τη Νέα Ζηλανδία, και τα νησιά του Νότιου Ειρηνικού μέχρι και τα νησιά Φίτζι, Τόνγκα και Σαμόα με τα δικά τους νησιωτικά συμπλέγματα. Ιδρύθηκε το 1970 από την Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας –στην οποία υπήγετο μέχρι τότε. Είναι μια χώρα που αναπτύσσεται σιγά-σιγά. Οι άνθρωποι εκεί είναι καλοί και ζούμε μονοιασμένοι. Είμαστε 5.000 Έλληνες και περίπου 10.000 σλαβικής καταγωγής (Ρώσοι, Σέρβοι, Βούλγαροι κ.λπ.). Εχουμε ξεκινήσει να επεκτεινόμαστε και στο ντόπιο στοιχείο, τους καθαρά Νεοζηλανδούς που είναι είτε Αγγλοσαξονικής προελεύσεως είτε ιθαγενείς Μαορί. Διαγράφεται ευοίωνο το μέλλον για την Ορθοδοξία. Πολλοί γηγενείς εκφράζουν την επιθυμία να ασπαστούν τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό που τους εμπνέει σεβασμό και εμπιστοσύνη. Ήδη βαφτίσαμε και αρκετούς γηγενείς από τα νησιά Φίτζι τα οποία βρίσκονται στο νοτιο - ανατολικό τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού”.
ΕΥΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
_________________________
Ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Αμφιλόχιος πρόσφερε τις υπηρεσίες του στο έργο της Εξωτερικής Ιεραποστολής Αφρικής στην Κένυα και στο Ζαϊρ. Πρόκειται για ταπεινό, δραστήριο και έμπειρο στα ιεραποστολικά θέματα ιεράρχη. Ως εκ τούτου η εκλογή του στην ιεραποστολική Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας άρχισε ήδη να αποδίδει ευεργετικούς καρπούς με τη μεταστροφή στην Ορθοδοξία πολλών γηγενών ιθαγενών Μαορί αλλά και των γειτονικών προς τη Νέα Ζηλανδία κατοίκων των νησιών Φίτζι. Επιπλέον! Ο Σεβασμιότατος προέρχεται από το μοναχισμό. Εχει ασκητικό ορθόδοξο ήθος και έτσι μπολιάζει τους νεοφώτιστους στο ορθόδοξο πνεύμα. Η παρουσία του στη Νέα Ζηλανδία είναι ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στην απομακρυσμένη αυτή χώρα με τις μεγάλες προοπτικές για την Ορθοδοξία.
ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
____________________________
Η προώθησή του, όμως, σε ακόμη πιο νευραλγικό πόστο, θα εξασφάλισε πολλαπλά οφέλη στην Εκκλησία. Είναι καιρός το Πατριαρχείο να ανακαλέσει (με προαγωγή σε πάλαι ποτέ διαλάμψασα επισκοπή) τον Αυστραλίας Στυλιανό στην Κωνσταντινούπολη. Η παρουσία του στην Αυστραλία είναι όχι απλά τροχοπέδη αλλά βαρίδι ασήκωτο. Η συμβολή του κ. Στυλιανού ως επίσημου ποιητή της πατριαρχικής αυλής θα ήταν η καλύτερη επένδυση στα τάλαντά του. Φανταστείτε τι οικολογικούς ύμνους και τι περιβαλλοντολογικές ωδές θα μπορούσε να συνθέσει απερίσπαστος από τα διοικητικά καθήκοντα! Παράλληλα λόγω του δυναμισμού του θα μπορούσε να εκπροσωπεί το Πατριαρχείο στις Τουρκικές αρχές. Αντί να προπηλακίζει τον Παναγιότατο και να ξεσπά στο ποίμνιο, τους ιερείς, τους βοηθούς επισκόπους, τις πρεσβευτικές, πολιτικές και πολιτειακές αρχές της Γενέτειρας και γενικά κατά πάντων και πασών θα ήταν καλύτερα να ξεσπά εναντίον των Τούρκων. Με ότι αυτό συνεπάγεται. Στην Αυστραλία χαραμίζονται κυριολεκτικά οι μεγάλες του αρετές και το ποιητικό του τάλαντο. Ο Μητροπολίτης Προικονήσου Ιωσήφ έχει όλα τα προσόντα να διαδεχθεί τον κ. Στυλιανό αλλά αυτή τη στιγμή η παρουσία του στο Φανάρι είναι από πολλές απόψεις ζωτικής σημασίας. Τόσο ο κ. Στυλιανός όσο και ο κ. Γεννάδιος καλό είναι να τεθούν υπό την άμεση εποπτεία του Αγίου Προικονήσου για να ελέγχονται και να καθοδηγούνται στα νέα τους καθήκοντα. Αρα ο Νέας Ζηλανδίας Αμφιλόχιος είναι το πιο ενδεδειγμένο πρόσωπο για την Αυστραλία: Σέβεται το Πατριαρχείο, έχει συναινετικό φρόνημα, ασκητικό μοναστικό ήθος και ιεραποστολική φλόγα. Επομένως μπορεί να βοηθήσει σε πολλά: Στη Μητροπολιτοποίηση της Αυστραλίας, στην επούλωση του υφισταμένου σχίσματος, στη δημιουργία μοναστηριών, στις ομαλές σχέσεις της ομογένειας με την Ελληνική πολιτεία, στην εξάπλωση της Ορθοδοξίας στην Ωκεανία και στην κατακόρυφη αύξηση του κύρους του Οικουμενικού Θρόνου.
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει κάνει μερικές επιτυχείς εκλογές επισκόπων που απεδείχθησαν ευλογία για το έργο της Εκκλησίας: Αλβανίας Αναστάσιος, Αμερικής Δημήτριος, Κορέας Σωτήριος, Κορέας Αμβρόσιος και Νέας Ζηλανδίας Αμφιλόχιος. Ας κάνει εύστοχες εκλογές στην πολύπαθη και αχανή Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και στην Ιταλία για τη δόξα του Χριστού και της Εκκλησίας και την αύξηση του κύρους του Οικουμενικού Θρόνου!.
No comments:
Post a Comment