Wednesday, December 30, 2009

ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ


ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ

===============

Χαίρομαι ειλικρινά επειδή οι Οικουμενιστές μας συκοφαντούν. Είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι βαδίζουμε την οδό του Κυρίου. Αν είχαν ουσιαστικά επιχειρήματα εναντίον μας θα τα χρησιμοποιούσαν. Δεν έχουν και γι’ αυτό καταφεύγουν στη συκοφαντία.


ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΟΛΟΥΣ

___________________

Λέγει ο κ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος, με άρθρο του στην ιστοσελίδα του “Ιδιωτική Οδός” ότι τον “δικαίωσα” με άρθρο μου που είχε την ευγένεια να φιλοξενήσει η ιστοσελίδα “Θρησκευτικά.” Αλλά δεν λέγει σε τι συμφώνησα μαζί του. Ισχυρίζεται ΔΗΘΕΝ ότι οι παραδοσιακοί πιστοί είναι εναντίον των διαλόγων. Ουδέν τούτου αναληθέστερον. Ο διάλογος με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους και τους σχισματικούς είναι επιβεβλημένον καθήκον των Ορθόδοξων Χριστιανών επειδή οφείλουμε “απολογίαν παντί τω αιτούντι”.


“ΛΑΙΚΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ”

______________

Συκοφαντούμεθα αδίστακτα ότι δεν θέλουμε το διάλογο ενώ το μόνον που είπαμε (και στεντορεία τη φωνή επαναμβάνουμε), είναι ότι οι διάλογοι είναι απολύτως θεμιτοί (καλύτερα επιβεβλημένοι) αρκεί να διεξάγονται μέσα στα ορθόδοξα κανονικά και δογματικά πλαίσια. Οταν αυτό συμβαίνει τότε οι Ορθόδοξοι εκπρόσωποι ομολογούν Χριστόν και συντελούν στον ευαγγελισμό του Κόσμου. Γι’ αυτό όταν ενεργούν κατά Θεόν είναι άξιοι κάθε επαίνου. Εκείνο που απορρίπτουμε κατηγορηματικά είναι οι συμπροσευχές με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους επειδή αντιβαίνουν προς το γράμμα και το πνεύμα των ιερών κανόνων, αμβλύνουν το ορθόδοξο αισθητήριο των πιστών και προάγουν το λεγόμενο “λαικό οικουμενισμό”. Ακόμη χειρότερα: Ανησυχούμε επειδή οι διάλογοι, όπως σήμερα διεξάγονται, εδράζονται σε συγκρητιστική βάση. Οι Ορθόδοξοι αντιπρόσωποι δεν ομολογούν σε αυτούς, ως όφειλαν, τη μοναδικότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας αλλά παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι μιας από τις πολλές (δήθεν) “Εκκλησίες” ή ακόμη χειρότερα μια από τις θρησκείες. Οχι η εξ Αποκαλύψεως αλήθεια και το Σώμα του Χριστού.


ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟ

______________________

Οσο για τη συμφωνία μου με τον κ. Ανδριόπουλο περιορίζεται αποκλειστικά σε δύο μόνο τομείς: Οτι όντως είμαι ένας άγνωστος και ασήμαντος άνθρωπος. Τον συγχαίρω για την ευθυκρισία του (στο συγκεκριμένο θέμα). Το διαβεβαιώ ότι πολύ καλά κάνει και δεν επιθυμεί να με γνωρίσει επειδή δεν με διακρίνει κάτι για το οποίο αξίζει κάποιος να μπει στον κόπο. Συμφωνώ επίσης μαζί του σε ένα άλλο σημείο: Οτι, δυστυχώς, οι Ρώσοι είναι εξίσου Οικουμενιστές με τους Φαναριώτες.


ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟ

___________________

Από εκεί και πέρα καμιά “δικαίωση” του κ. Ανδριόπουλου δεν έκανα. Το αντίθετο. Τον χαρακτήρισα ορκισμένο οικουμενιστή με ελαστική ορθόδοξη συνείδηση ο οποίος με προπέτασμα την ανάγκη διαλόγου της Εκκλησίας με τον κόσμο επιδιώκει, όπως και οι υπόλοιποι Οικουμενιστές, να ανταλλάξει τα “πρωτοτόκια” της Ορθοδοξίας “αντί πινακίου φακής”. Επιδιώκει, δηλαδή, μια ένωση ουνιτικής χροιάς με τους Παπικούς σε πρώτη φάση, με τους Προτεστάντες σε δεύτερη φάση και με τις άλλες θρησκείες στο τελικό στάδιο. Αυτό ακριβώς το πνεύμα του συγκρητισμού απορρίπτουμε επειδή αρνείται τη μοναδικότητα της αλήθειας που εκπροσωπεί η Ορθόδοξη Εκκλησία. Η ΜΟΝΗ αληθινή Εκκλησία όπως ομολογούμε στο Σύμβολο της Πίστεως.

No comments:

Post a Comment