Wednesday, December 23, 2009

ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ



ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΦΑΙΝOΜΕΝΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝAΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ

========

Ο οικουμενιστής Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος σε δηλώσεις του, στο Πρακτορείο “Ρομφαία”, μεταξύ άλλων τόνισε: «Η Εκκλησία της Κύπρου φιλοξενεί στην Πάφο τον διάλογο Ορθοδόξων και Ρ/Καθολικών. Είναι σημαντικό να τονίσω ότι ορθόδοξοι αντιπρόσωποι από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες είναι παρόντες. Μόνο η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία απουσιάζει. Είναι γνωστό ότι σ΄ αυτή τη συνάντηση συζητείται σχέδιο κειμένου για το ρόλο του Επισκόπου Ρώμης κατά την πρώτη χιλιετία. Να αναφέρω ότι είναι ένα δύσκολο θέμα και για μάς, αλλά και για τους ίδιους τους Ρ/Καθολικούς. Για εμάς βέβαια έχει περισσότερη ευαισθησία το θέμα, γιατί η μελέτη των πηγών και οι ερμηνείες που μπορεί να δώσει ο καθένας, μπορεί να καταλήξουν σε διαφορετική προσέγγιση και κατεύθυνση. Αυτή τη δυσκολία ήδη την αντιμετωπίσαμε κατά τις πρώτες ημέρες της συζήτησης του κειμένου που έχουμε ενώπιον μας, και για τον λόγο αυτό φαίνεται ότι δεν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί το σχέδιο κειμένου για να δοθεί πλέον ως επίσημο κείμενο. Άρα θα χρειαστεί και δεύτερη συνάντηση».

ΚΕΡΔΗΘΗΚΕ Η ΜΑΧΗ ΟΧΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ

____________________

“Ο έστιν μεθερμημευόμενο: Κερδίσαμε, με τη χάρη του Αγίου Θεού και το αγωνιστικό φρόνημα αγαπητών πατέρων και αδελφών τη μάχη κατά του Οικουμενισμού στη συνάντηση της Κύπρου. Αλλά προσοχή! Ας μην ξαποστάσουμε ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Το οικουμενιστικά δίκρανα είναι απλωμένα παντού. Οι Οικουμενιστές θα ξαναχτυπήσουν. Σε πιο βολικό για τους ίδιους τόπο και χρόνο. Ανύστακτοι, λοιπόν, στο μετερίζι.


ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ

________________

Οι Οικουμενιστές “ούτε Θεό πιστεύουν”, κατά τη λαική έκφραση, “ούτε Χριστό, ούτε Παναγία!” Αν πίστευαν δεν θα μας παρότρυναν να γίνουμε Ουνίτες για να προχωρήσει ο Διάλογος. Ούτε ότι οι Παπικοί και οι Προτεστάντες δεν έχουν καταδικαστεί ως αιρετικοί.Ούτε ότι οι Ιεροί Κανόνες επιτρέπουν συμπροσευχές με αιρετικούς και αλλόθρησκους. Ούτε ότι πρέπει να συμμετέχουμε στο παγκόσμιο συμβούλιο των αιρέσεων γνωστό ως ΠΣΕ. Ούτε ότι ο αιρεσιάρχης της Ρώμης είναι επίσκοπος της πρεσβυτέρας Ρώμης. Ούτε ότι αν διαφωνούμε μαζί τους πρέπει να γίνουμε σχισματικοί. Ούτε θα κτυπούσαν με καννιβαλική λύσσα λαικούς και μοναχούς, επειδή προσεύχονταν σε εκκλησία.


Γοργόν όσον - όσον η νύξ της οικουμενιστικής λαίλαπας αναχαιτίζεται και η αυγή της λαμπράς ημέρας ροδίζει.

No comments:

Post a Comment