Thursday, December 31, 2009

ΕΠΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΕΙΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


ΕΠΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΕΙΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

=======

Οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι στη συνάντηση της μικτής επιτροπής Παπικών και Ορθοδόξων, στην Κύπρο, θα συμβούν τραγικές εξελίξεις για την Ορθοδοξία. Το Πατριαρχείο επισπεύδει απονενοημένες ενέργειες που οδηγούν σε ουνιτική ένωση με τους Παπικούς.

Η νέα ηγεσία των ΗΠΑ έχει διαφοροποιήσει δραματικά τη στάση της έναντι του Πατριαρχείου. Ο Ομπάμα ήθελε να δει τον Πατριάρχη με τους υπόλοιπους θρησκευτικούς ηγέτες της Κωνσταντινούπολης και όχι κατ’ ιδίαν ως Οικουμενικό Πατριάρχη.

Τελικά υπεχώρησε, με έκδηλη δυσφορία, να τον δει, στο ξενοδοχείο που διέμενε, για δέκα μόλις λεπτά, μόνον όταν ο Πατριάρχης αρνήθηκε να δει τον Αμερικανό Πρόεδρο σε κοινή συνάντηση με τους υπόλοιπους θρησκευτικούς ηγέτες. Οποία κραυγαλέα διαφορά με όλους τους προκατόχους του οι οποίοι μετέβαιναν στο Φανάρι για να επισκεφθούν τον Παναγιότατο. Επίσης ο Ομπάμα, κατά την επίσκεψή του στη Ρωσία, είχε συνάντηση μισής ώρας με τον Πατριάρχη Ρωσίας.

Παράλληλα ο Ερντογάν ευχαρίστησε τον Ρώσο πατριάρχη για την επίσκεψή του στην Άγκυρα και του υποσχέθηκε ότι θα μεριμνήσει προσωπικά για την εξασφάλιση εκκλησιών για τους Ρώσους που διαμένουν στην Τουρκία! Και αυτά ενώ προσποιείται ότι δεν του έχει υποβληθεί αίτημα για να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης! Με αυτά τα ασφυκτικά δεδομένα η ένωση με τον Πάπα φαντάζει στα μάτια του Πατριάρχη ως η μοναδική σανίδα σωτηρίας.


Ο ΠΑΠΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

_______________________________

Πέραν του εκκωφαντικού, μέχρι διασπάσεως των ακουστικών τυμπάνων κώδωνα, που μας έκρουσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, με το μήνυμα που έστειλε στη συνάντηση της Θεσσαλονίκης, με το οποίο μας ζήτησε να γίνουμε Ουνίτες, υπάρχουν και άλλα στοιχεία που μας βάλουν σε σοβαρές σκέψεις για το τι τεκταίνεται στα παρασκήνια. Εχει ανακοινωθεί ότι ο Πάπας Βενέδικτος τον προσεχή Ιούνιο θα επισκεφθεί την Κύπρο.

Ας σημειωθεί ότι, στο πρόσφατο παρελθόν, οι Πάπες δεν αποδέχοντο πρόσκληση να επισκεφθούν την Κύπρο για να μη διαταραχθούν οι σχέσεις του Βατικανού με την Τουρκία. Τι άλλαξε τώρα; Ο Πάπας δεν τόλμησε να βάλει το σταυρό του όταν επεσκέφθηκε την Αγία Σοφία, για να μην ενοχλήσει τους Τούρκους! Πώς τώρα φαίνεται πρόθυμος να αποτολμήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο;

Δεν θα προκαλέσει την πλήρη δυσφορία της Τουρκίας την ώρα μάλιστα που διεξάγονται συνομιλίες για λύση του Κυπριακού; Τον συμφέρει χωρίς ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ λόγο να προκαλέσει την Αγκυρα τόσο ανοιχτά; Η συγκατάθεσή της είναι απαραίτητη για να συμπεριληφθούν στην Ελληνική ζώνη τα Μαρωνίτικα χωριά, όπως έγινε με το σχέδιο Ανάν.


ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΜΕΛΙΤΩΝΑ

_______________________

Το θέμα των εργασιών της μικτής επιτροπής ορθοδόξων και Παπικών τον προσεχή Οκτώβριο είναι ο ρόλος του Πάπα της Ρώμης την πρώτη χιλιετία! Με άλλα λόγια είναι η πιο βολική χρονική στιγμή για να προωθηθεί φόρμουλα “πενταρχίας” υπό τον Πάπα, που θα οδηγήσει σε ουνιτική ένωση!

Ας σημειωθεί ότι ο ιθύνων νους των οικουμενιστικών παρατράγουδων, Χαλκηδόνος Μελίτωνας (Γέροντας του Πατριάρχη Βαρθολομαίου), διακήρυσσε ότι η ένωση μπορεί να γίνει εφικτή αν οι Παπικοί επανερμηνεύσουν το “παπικό πρωτείο” με τρόπο αποδεκτό σε ένα σύστημα “πενταρχίας”. Ας είμαστε, λοιπόν, σε πλήρη επιφυλακή.


ΤΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΕΘΕΙ

____________________________________

Το πιο σοβαρό είναι ότι τα θεμέλια της αποστασίας έχουν τεθεί. Οι όποιοι συνωμοτικοί σχεδιασμοί για τον Οκτώβριο μπορεί να ανατραπούν. Η στάση του Πατριαρχείου Ρωσίας θα διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο. Μεγαλύτερο, ίσως, ρόλο θα διαδραματίσει η δυναμική στάση πολλών παραδοσιακών επισκόπων κληρικών, μοναχών και λαικών.

Το σίγουρο, δυστυχώς, είναι ότι, στη συνάντηση της Ραβέννας (όπως απέδειξε με την αξιόλογη παρέμβασή του ο Καθηγούμενος της Γρηγορίου Αρχιμανδρίτης Γεώργιος) και στη συνάντηση της Ελούντας (όπως απέδειξε με την εξαίρετη αρθογραφία του ο π. Σαράντης Σαράντος), έχουν τεθεί τα θεολογικά θεμέλια της ουνιτικής ένωσης. Αρα, ακόμη και αν τελικά οι Οικουμενιστές δεν κατορθώσουν να περάσουν τα συνωμοτικά τους σχέδια τον Οκτώβριο, ο κίνδυνος θα επικρέμαται ως δαμόκλειος σπάθη.


ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ

__________________________

Τα πιο πάνω δεδομένα μπορούν να ανατραπούν τελεσίδικα μόνον αν οι Σύνοδοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών καταδικάσουν τις προδοτικές για την Ορθοδοξία συμφωνίες, όσα αντορθόδοξα κοινά κείμενα έχουν υπογραφτεί καθώς και όσες αιρέσεις (“βαπτισματική θεολογία”, “θεωρία των κλάδων”, “θεωρία της περιεκτικότητας”, “λαικός οικουμενισμός”) αποτελούν τα θεμέλια του οικουμενισμού.

Παράλληλα πρέπει να ασκηθούν συστηματικές πιέσεις προς την ιεραρχία των Ορθόδοξων Εκκλησιών για άμεση αποχώρηση από το παγκόσμιο συμβούλιο των αιρέσεων γνωστό ως Π.Σ.Ε.. Η Εκκλησία της Γεωργίας λ.χ. απεχώρησε από το Π.Σ.Ε. κατόπιν πιέσεων του ποιμνίου προς τους ιεράρχες της Εκκλησίας τους.


No comments:

Post a Comment