ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΑ ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ "ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ"
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==================
Μας εστάλη με ηλεκτρονικό μήνυμα εκτενές υπόμνημα της "Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος" από το οποίο παραθέτουμε τα συμπεράσματα:
“Επομένως, η Ελλάδα:
πάσχει από υπογεννητικότητα με αποτέλεσμα να γερνά συνέχεια,
χάνει ενεργό πληθυσμό, που λόγω της αυξανόμενης ανεργίας μεταναστεύει,
δεν μπορεί να διατηρήσει τις Αγροτικές Περιοχές με αποτέλεσμα να ερημώνει η ύπαιθρος, και να αδειάζουν οι αγροτικές περιοχές, όπως αποδεικνύεται στην επόμενη παράγραφο,
και όλ’ αυτά αποτελούν καταλύτες επιταχύνσεως της οικονομικής ύφεσης.
Στην Ελλάδα πλέον δεν υπάρχουν πλέον δημογραφικά κίνητρα, αλλά αντικίνητρα για την απόκτηση παιδιών!
Αφού:
καταργήθηκαν όλες οι ευεργετικές διατάξεις που συντελούσαν στη γέννηση παιδιών,
δεν προστατεύεται η πολύτεκνη οικογένεια όπως επιτάσσει το Σύνταγμα,
φορολογούνται άγρια οι οικογένειες όσο περισσότερα παιδιά έχουν,
η μετανάστευση του μορφωμένου Ελληνικού πληθυσμού αυξάνεται
και η λαθρομετανάστευση καλπάζει.
Αλήθεια! Υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να πιστεύει ότι θα διατηρηθεί για πολύ η κοινωνική συνοχή και η εθνική κυριαρχία με αυτή την κατάσταση;”
Πολύ ορθά όσα αναφέρει η "Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος" για την τραγική κατάσταση που περιήλθε η αγαπημένη μας πατρίδα εξαιτίας του δημογραφικού, το οποίο πολύ εύστοχα ο Αγιος Αλεξανδραπούλεως κ. Ανθιμος χαρακτήρισε ως το υπό αριθμό ένα πρόβλημα της Ελλάδας.
Η Πολιτεία πρέπει να στηρίξει με κάθε μέσο τους πολύτεκνους αλλά εδώ πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.
Για ποιο λόγο ήταν τόσο λίγοι οι πολύτεκνοι τις προηγούμενες δεκαετίες που υπήρχαν πάρα πολλά κίνητρα για να βοηθηθούν οι πολύτεκνες και υπερπολύτεκνες οικογένειες;
Αρα ναι μεν συμφωνούμε απόλυτα ότι η πολιτική του Κράτους έναντι των πολυτέκνων είναι αντιδεοντολογική και συνεργεί στην περαιτέρω μείωση των πολυτέκνων οικογενειών, αλλά η αλήθεια είναι ότι και πριν ληφθούν τα μέτρα κατά των πολυτέκνων η κατάσταση δεν ήταν καθόλου ρόδινη.
Γι’ αυτό είναι που λέμε ότι η κρίση που αντιμετωπίζουμε είναι πρώτιστα πνευματική και ηθική και ΟΧΙ οικονομική και πολιτική.
Αρα δεν είναι τι θα κάνουν οι πολιτικοί και τα κόμματα και οι νόμοι που θα αντιμετωπίσει το δημογραφικό πρόβλημα, αλλά πρωτίστως πόσοι άνθρωποι πιστεύουν στο Θεό και δεν θα αποφεύγουν την τεκνογονία είτε με τις εκτρώσεις, είτε με άλλες μεθόδους που εμποδίζουν την σύλληψη.
No comments:
Post a Comment