ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΨΟΦΟΔΕΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ;
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=================
Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Εν Κρυπτώ” σε ανάρτηση που επιγράφει “Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ”:
“Στην φωτογραφία αυτής της εβδομάδας πρωταγωνιστούν ο Αχμέτ και ο..Μπαρμπα-Γιώργος! Mια επανεμφάνιση με ισχυρό συμβολικό χαρακτήρα είχαμε κατά την διάρκεια της προχθεσινής συνάντησης Αβραμόπουλου-Νταβούτογλου στο Υπουργείο Εξωτερικών. Μιλάμε φυσικά για τον εξαιρετικό πίνακα του Βασιλείου Χατζή, ο οποίος απεικονίζει το θρυλικό Αβέρωφ να κανονιοβολεί τον καταδιωκόμενο τουρκικό στόλο. Μία από τις πανέμορφες πολεμικές θαλασσογραφίες που φιλοτέχνησε ο Χατζής την εποχή των Βαλκανικών Πολέμων (1912–1913), κατά παραγγελία της ελληνικής κυβέρνησης.
Ο συγκεκριμένος πίνακας είχε απομακρυνθεί με εντολή του τότε ΥΠΕΞ ΓΑΠ, κατά την διάρκεια επίσκεψης του Ισμαήλ Τζέμ, την εποχή που η πομφόλυγα της "ελληνοτουρκικής φιλίας" (και οι σπόνσορες της) απολάμβανε ευρείας υποστήριξης από τον διαπλεκόμενο Τύπο. Μετά από λίγα χρόνια ο αχαρακτήριστος ΓΑΠ επιφύλαξε την ίδια τύχη και στον πίνακα «H Eλλάς ευγνωμονούσα» του Θεοδώρου Βρυζάκη, ο οποίος κοσμούσε το Μέγαρο Μαξίμου.
Η επανεμφάνιση του συγκεκριμένου πίνακα προκάλεσε πικρόχολα σχόλια από τα ΜΜΕ της γείτονος, τα οποία είχαν προφανώς εθιστεί στην ψοφοδεή συμπεριφορά ορισμένων Υπουργών από το Εξωτερικό. Να σημειώσουμε ότι η τουρκική "Χουριέτ" είχε...καταγγείλει τον περασμένο Ιούλιο την επανεμφάνιση του Μπαρμπα-Γιώργη στους τοίχους του ΥΠΕΞ, όταν ο νέος - τότε - ΥΠΕΞ Αβραμόπουλος έδωσε εντολή για ανάρτηση του στην αρχική του θέση. Χαρακτηριστική του θράσους των συντακτών της εφημερίδας ήταν η εξής συγκεκαλυμμένη απειλή με την οποία έκλεινε το άρθρο της Χουριέτ: «άραγε θα βρίσκεται εκεί ο πίνακας αυτός τον Σεπτέμβριο, που θα επισκεφθεί ο Αχμέτ Νταβούτογλου τον Έλληνα ομόλογό του;». Προς τιμή τους, οι αρμόδιοι την έγραψαν εκεί που δεν πιάνει μελάνη. Καιρός ήταν."
Διαβάζουμε επίσης στο ιστολόγιο “Τρομακτικό” ανάρτηση που επιγράφεται “Επίδομα 1.000 ευρώ σε πολύτεκνες οικογένειες”:
“Για την απόφαση της κυβέρνησης να δίδονται, πλέον, σε πολύτεκνες οικογένειες - που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα σε ορεινές... μειονεκτικές, νησιωτικές και ακριτικές περιοχές - τα χρήματα με τα οποία επιχορηγούνταν από τον ΕΛΓΑ οι ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, ενημέρωσε τον πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), Βασίλη Θεοτοκάτο, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση.
Όπως είπε, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο κ. Χαρακόπουλος, υπολογίζεται ότι περίπου 5.000 οικογένειες θα μπορούν από την επόμενη χρονιά να λάβουν επίδομα της τάξεως των 1.000 ευρώ και πρόσθεσε πως σήμερα ζήτησε τη συνδρομή της Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων για την κατάρτιση της λίστας των δικαιούχων του επιδόματος.
«Την ώρα που η ελληνική κοινωνία υποβάλλεται σε θυσίες, σε επώδυνα, πλην όμως, αναγκαία μέτρα, για να παραμείνει η χώρα όρθια, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της στήριξης των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων που μοχθούν στον πρωτογενή τομέα, όπως είναι οι πολύτεκνοι αγρότες και κτηνοτρόφοι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρακόπουλος."
Διαβάσαμε επίσης στο πρόσφατο παρελθόν στο ιστολόγιο "Antinews" ανάρτηση που επιγράφεται επεστράφη ο πίνακας “Η Ελλάς ευγνωμονούσα”:
“Ο πίνακας “Η Ελλάς ευγνωμονούσα” του Θ. Βρυζάκη (έργο του 1858) κοσμεί πάλι από σήμερα το γραφείο του Πρωθυπουργού της Ελλάδος. Όπως είναι γνωστό ο πίνακας δεν άρεσε στον Γιώργο Παπανδρέου που τον αντικατέστησε με αποτέλεσμα να προκληθεί σάλος.
Η απομάκρυνση του πίνακα από το γραφείο του πρωθυπουργού έγινε αντιληπτή τον Οκτώβριο του 2010 στις φωτογραφίες από μια διακαναλική συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου
Ο Αντώνης Σαμαράς μόλις μπήκε στο γραφείο του στο Μαξίμου, πριν την εγχείρηση στο μάτι διέταξε να επιστρέψει ο πίνακας από την Εθνική Πινακοθήκη όπου βρισκόταν μετά την …αποκαθήλωση από τον ΓΑΠ."
Διαβάζουμε επίσης στο ιστολόγιο “Θρησκευτικά” ανάρτηση που επιγράφεται “Αναστολή ανέγερσης τεμένους στην Αθήνα λόγω οικονομικής κρίσης”:
"Αναστέλλεται λόγω κρίσης η ανέγερση μουσουλμανικού Τεμένους στην Αθήνα, αναφέρει σε επιστολή του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας αρμόδιος για τα Θρησκευτικά ζητήματα Γιώργος Καλαντζή πρός την Μουσουλμανική Ενωση της Ελλάδας.
Την επιστολή δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Vatan η οποία γράφει ότι η ελληνική κυβέρνηση έθεσε σε εκκρεμότητα το σχέδιο του τεμένους που ήθελε να κατασκευάσει στην Αθήνα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ο κ. Καλαντζής φέρεται να επισημαίνει ότι «η ελληνική κυβέρνηση αργά ή γρήγορα θα κατασκευάσει ένα τέμενος στην Αθήνα.
Όμως υπό τις σημερινές συνθήκες δεν είναι εφικτό να αντιμετωπίσουμε το κόστος αυτής της κατασκευής».
Ολα τα πιο πάνω γεγονότα σημαίνουν άραγε την αλλαγή της ψοφοδεούς πολιτικής έναντι της Τουρκίας, που ακολούθησαν όλες λίγο - πολύ μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις με αποκορύφωση την εθνοφοβική πολιτική του ΓΑΠ;
Αντελήφθη η Ελληνική κυβέρνηση την ανάγκη στηρίξει τους πολύτεκνους και τις παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας;
Συνειδητοποίησε ότι η υποχωρητικοτητα έναντι των Τούρκων, όχι μόνον δεν διασφαλίζει τα Ελληνικά δίκαια, αλλά επαυξάνει την επιθετικότητα των προαιώνιων εχθρών της πίστης και του Γένους μας;
Συνειδητοποίησε ότι ΔΕΝ πρέπει να ολοκληρώσει την ανέγερση τεμένους πριν η Τουρκία ανοίξει τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και πριν αποκαταστήσει όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ρωμηών που καταπατούνται ασύστολα;
Αντελήφθη ότι οι Τούρκοι έχουν σε πολύ προχωρημένο στάδιο σχέδια Κοσσοβοποίησης της Θράκης;
Θα κλείσει επιτέλους το Τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής;
Ευχόμαστε - εκ μέσης καρδίας - να γίνουν πραγματικότητα όλα τα πιο πάνω, αλλά μόνον τότε θα πειστούμε ότι η κυβέρνηση έχει αλλάξει οριστικά πολιτική αν ανακηρύξει την Ελληνική ΑΟΖ για να στριμώξει την Τουρκία, να ενισχύσει τον άξονα Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ και να διασφαλίσει τα Ελληνικά συμφέροντα.
No comments:
Post a Comment