Thursday, October 1, 2020

ΓΙΑΤΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦ ΤΟΝ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟ ΦΑΥΛΟ, ΘΕΟΜΠΑΙΚΤΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΔΟΞΟ;

ΓΙΑΤΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦ ΤΟΝ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟ ΦΑΥΛΟ, ΘΕΟΜΠΑΙΚΤΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΔΟΞΟ;


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Σε πρόσφατη ανάρτηση του ιστολογίου καταχωρήθηκε το πιο κάτω σχόλιο:


Θωμαή Στεφανοπούλου: “Γιατί αποκαλείτε κακόδοξο, φαύλο και θεομπαίκτη τον γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό; Τον γέροντα που εκοιμήθη χαμογελώντας και λάμποντας από ουράνιο φώς;”


Στην ετικέτα του ιστολογίου μου “Ιωσήφ Βατοπαιδινός”, αγαπητή κ. Στεφανοπούλου, θα βρείτε την απάντηση στο ερώτημά σας γιατί χαρακτηρίζω τον διαβόητο μακαριστό Μοναχό π. Ιωσήφ Βατοπαιδινό κακόδοξο, φαύλο και Θεομπαίκτη. 

Έγραψα εκατοντάδες άρθρα για το θέμα με τα οποία αναλύω σε βάθος όλα αυτά τα θέματα. 


Το ίδιο προπαντός έκανε ο θεολόγος κ. Βασίλης Χαραλάμπους, που είχε την υπομονή να ακούσει με πολλή προσοχή τις κασέτες του πλανεμένου μοναχού και ανέδειξε, με ισχυρά θεολογικά επιχειρήματα, τo κακόδοξo της διδασκαλίας του.


Αφού, όμως, με ρωτάτε, για να απαντήσω το ερώτημά σας, αναφέρω συνοπτικά ότι ο π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός δίδαξε -μεταξύ άλλων- ότι: 

α.) Η έκτρωση, μέχρι τον τρίτο μήνα της κυήσεως, είναι επιτρεπτή, 


β.) Ο ανθρώπινος νους είναι ανώτερος από την χάρη του Θεού, 


γ.) υιοθετεί την κακοδοξία του Άνσελμου Κανταρβουργίας ότι δήθεν η σταυρική θυσία του Κυρίου έγινε για την ικανοποίηση της Θείας Δικαιοσύνης κτλ..


Οι πιο πάνω κακοδοξίες βρίσκονται σε ηχητικά ή βίντεο για την πιστοποίηση της αλήθειας. 


Για τους πιο πάνω λόγους ανέφερα ότι ο π. Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός είναι κακόδοξος. 

2.) Με ρωτάτε, επίσης, γιατί τον αποκαλώ φαύλο. Επειδή η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου έχει πολλές επώνυμες μαρτυρίες-καταγγελίες ανθρώπων -ακόμη και παιδιών- με τις οποίες πιστοποιείται ότι τους παρενόχλησε σεξουαλικά ο π. Ιωσήφ.


Να μου επιτρέψετε να σας αναφέρω, κ. τσεφανοπούλου, ότι σιχαίνομαι κυριολεκτικά να ασχολούμαι με την προσωπική ζωή και τα σκάνδαλα των συνανθρώπων μου. Πολλώ μάλλον αποφεύγω επιμελώς να ασχολούμαι με τα σκάνδαλα κληρικών ή μοναχών και ακόμη περισσότερο των κεκοιμημένων. 

Υποχρεωθήκαμε, όμως, να αναφερθούμε στην φαυλότητα του π. Ιωσήφ, επειδή τα πνευματικά του παιδιά -και δη ο Πανιερώτατος Λεμεσού κ. Αθανάσιος και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ- μηχανεύονται κάθε μεθοδεία και κάθε αθέμιτο μέσο, για να πετύχουν την Αγιοκατάταξη του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού. 


Οπότε νοιώσαμε την ευθύνη μας απέναντι στον Θεό να καταθέσουμε την μαρτυρία μας ώστε να μη διασυρθεί η Εκκλησία με την Αγιοκατάταξη μοναχού της χριστιανικής ασυνέπειας του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού.

3.) Με ρωτάτε, ακόμη, γιατί τον χαρακτηρίζω Θεομπαίκτη. Εκτός του ότι υποκρινόταν ότι έβλεπε οράματα και άλλα σημεία -όπως κάνουν τα πνευματικά του παιδιά, Λεμεσού Αθανάσιος και Εφραίμ Βατοπαιδινός, σε βαθμό κακουργήματος-, ο π. Ιωσήφ έδωσε εντολή να τον φουσκώσουν, μετά την κοίμησή του, για να παρουσιαστεί ως Άγιος.!!! 


Το ότι δεν τον παρουσίασαν αμέσως ως φουσκωμένο αποδεικνύει το μέγεθος της απάτης που επιχείρησαν. 


Στην αρχή του έβγαλαν φωτογραφία πριν το φούσκωμα και ύστερα, με την παρέλευση μιας ώρας περίπου, του έκαναν επεξεργασία και τον παρουσίασαν ως χαμογελαστό.!!!


Γιατί, άραγε, χρειάστηκε μια ολόκληρη ώρα για να γίνει το θαύμα;!!! 

Επομένως είναι σαφής ο λόγος για τον οποίο χαρακτηρίζω τον π. Ιωσήφ Θεομπαίκτη. 


Αναλυτική απάντηση στο ερώτημά σας μπορείτε να βρείτε, όμως, κ. Στεφανοπούλου, αν διεξέλθετε τις αναρτήσεις της ετικέτας “Ιωσήφ Βατοπαιδινός” του ιστολογίου μου.


Αν, και μετά την ανάγνωση των σχετικών άρθρων, εξακουλουθείτε να έχετε απορίες για το ποιον του π. Ιωσήφ του Βατοπαιδινού είμαι στην διάθεσή σας.

No comments:

Post a Comment