Monday, October 19, 2020

Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ, ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΟ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΟ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ


Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού

=====

 

Στις 12 τρέχοντος τελέστηκε ορθόδοξος εσπερινός στον παπικό ναό Σεν Στεφέν στο λόφο Σεντ Ζενεβιέν (Πάνθεο) στο Παρίσι. Στον εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και παρέστησαν οι δύο βοηθοί επίσκοποί του. Μαζί με το Μητροπολίτη συλλειτούργησαν ένας ιερέας κι ένας διάκονος με άπασαν την ιερατικήν αυτών στολήν.


Παρευρέθηκαν επίσης ο Παπικός «αρχιεπίσκοπος» της γαλλικής πρωτεύουσας εκλαμπρότατος κ. Μισέλ Ωπετίτ με όλα του τα άμφια και δύο Παπικοί «επίσκοποι», όπως και φραγκοκαλογριές. 

Με άλλους λόγους ο οικουμενιστικός οίστρος δεν πτοείται ούτε από πανδημίες, μήτε πλήττεται από κορωνοϊούς, αλλά συνεχίζει τον αχαλίνωτό του καλπασμό. Δεν διστάζει  να βροντοφωνάζει «φωνή μεγάλη» ότι η πτώση του είναι ασταμάτητη άνευ όρων και ορίων. Ούτε Θεόν φοβείται, μήτε ανθρώπους εντρέπεται. 


Τι γυρεύουν ορθόδοξοι κληρικοί σε ναό των αιρετικών; Μήπως δεν υπάρχουν ορθόδοξες εκκλησίες στο Παρίσι; Ποίος λόγος τους εξαναγκάζει να συναγελάζονται, με κάθε ευκαιρία, με τον κακόδοξο εσμό των Παπικών και όχι μόνο; Μα φυσικά η ανάγκη να εμπεδώσουν σε όλους τους χρόνους και όλες τις εγκλίσεις το λαϊκό οικουμενισμό! Αυτό είναι το χρέος τους! Γι’ αυτό κοιμούνται και μ’ αυτό ξυπνούν!

 

Δεν έχουν ακούσει ποτέ, οι καημένοι, τι διακελεύουν οι ιεροί κανόνες; Μήπως έχουν κολλήσει τις σελίδες του Πηδαλίου, όπου αναφέρεται σαφώς και απεριφράστως: «Επίσκοπος ή πρεσβύτερος ή διάκονος αιρετικοίς συνευξάμενος μόνον αφοριζέσθω, ει δε επέτρεψεν αυτοίς ως κληρικοίς ενεργήσαι τι ,καθαιρείσθω»; (Κανών αγίων αποστόλων με΄). Ή τα πιο κάτω: «Ότι ου δει αιρετικοίς ή σχισματικοίς συνεύχεσθαι»; (Κανών Λαοδικείας λγ΄). 


Αν όλα αυτά δεν τα εννοούν ποσώς, ή συμπεριφέρονται σαν τους συντρόφους του Οδυσσέα στο νησί των Σειρήνων, τους υπενθυμίζουμε: «Φοβερόν το εμπεσείν εις χείρας Θεού ζώντος».

No comments:

Post a Comment