Sunday, August 2, 2020

ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΡΑΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ


ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΡΑΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο Ελληνικός λαός -σχεδόν στο σύνολό του- εκτίμησε ιδιαίτερα την αντιμετώπιση της μαζικής εισβολής μουσουλμάνων λαθρομεταναστών στον Έβρο, από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, καθώς επίσης τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία του κορωνοιού. Και δικαίως.

Οι μεγάλες αυτές επιτυχίες του κ. πρωθυπουργού, όμως, ουδόλως αναιρούν ορισμένες άλλες λανθασμένες επιλογές του.

Για παράδειγμα η επιλογή της κ. Κατερίνας Σακεραλλοπούλου για την προεδρία της Δημοκρατίας και της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου για την προεδρία της επιτροπής για τους εορτασμούς της επανάστασης του 1821.

Στην φωτογραφία που προτάσσεται της ανάρτησης, στο πάνω τμήμα της, βλέπουμε την Ελληνική σημαία, όταν Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ήταν ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος. 

Στο κάτω τμήμα της φωτογραφίας, κατά τους φετινούς εορτασμούς για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, επί προεδρίας της κ. Σακεραλλοπούλου, βλέπουμε ότι απουσιάζει ολότελα το εθνικό σύμβολο.

Ποιος εκπλήττεται γι’ αυτήν την απρέπεια και εθνική μειοδοσία;

Όχι πάντως εμείς.

Απλά δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από μέλος του “Ρήγα Φεραίου”, δηλαδή της νεολαίας του ΚΚΕ (εσωτερικού).

Και δεν φτάνει ότι η κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι κομμουνίστρια είναι μια μετριότητα που δεν πείθει λόγω της ανεπάρκειάς της. 

Απλά δεν έχει, ούτε εξ αποστάσεως, τα προσόντα για το υψηλό αξίωμα που επελέγη.

Είναι εντελώς ακατανόητη σε μας η κάκιστη επιλογή του κ. πρωθυπουργού, όπως είναι εξίσου ακατανόητος ο διορισμός της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου στην προεδρία της επιτροπής για τους εορτασμούς της επανάστασης του 1821.

Γράφτηκε στον ηλεκτρονικό τύπο ότι η “Νέα Δημοκρατία” οφείλει πολλά στον σύζυγο της κ. Αγγελοπούλου και γι’ αυτό διόρισε την αντιπαθέστατη Γιάννα στην προεδρία της επιτροπής.

Αν αληθεύει η είδηση καθόλου δεν τιμά τον κ. Μητσοτάκη ότι, με τέτοια κριτήρια, διορίζει σε νευραλγικής σημασίας θέσεις αξιωματούχους.

Και δεν φτάνει ο ατυχής διορισμός της κ. Αγγελοπούλου η επιτροπή πλαισιώθηκε -ανάμεσα σε αξιόλογους Ακαδημαϊκούς- και από Τουρκόδουλους εθνομειοδότες όπως είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος κ. Αριστείδης Χατζής. 

No comments:

Post a Comment