Monday, June 1, 2020

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ! ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΡΜΑ ΟΛΟΥΣ -ΚΑΙ ΔΗ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΟΠΙΣΤΟΥΣ- ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Θαύμα Θείας κοινωνίας. Ο π. Στέφανος κοινωνούσε τους λεπρούς στο Νοσοκομείο Λοιμωδών Δυτικής Αττικής, πληροφορούμαστε από το ιστολόγιο balanthsberoia.

Το θαύμα της Θείας Κοινωνίας ώστε να μην κολλάει κανείς καμμιά ασθένεια είναι σταθερό εδώ και 2000 χρόνια μόνο στους ορθόδοξους. Ποτέ στους αιρετικούς. 

Ο π. Στέφανος, πολύτεκνος ιερέας, που κοινωνούσε τους λεπρούς στο Νοσοκομείο Λοιμωδων Δυτικής Αττικής Αγία Βαρβάρα Αιγάλεω, όπου υπηρετεί εδώ και 48 χρόνια, διακονούσε ανάμεσα στους λεπρούς και τους κοινωνούσε χωρίς να πάθει το παραμικρό.

Στην ίδια εκκλησία που κοινωνούσαν οι λεπροί κοινωνούσε και τα κατά σάρκα παιδιά του, όπως και ορισμένους γιατρούς του Νοσοκομείου λοιμωδών και ουδέποτε έπαθε ο ίδιος τίποτα ή τα παιδιά του ή οι γιατροί του νοσοκομείου ή οποιοσδήποτε άλλος από το εκκλησίασμα.

Ο π. Στέφανος και οι δεκάδες ιερείς που υπηρετούν στα νοσοκομεία μας και κοινωνούν ανθρώπους, με όλες τις παθήσεις και με λοιμώδη νοσήματα, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η Θεία Κοινωνία είναι πηγή αγιασμού και ποτέ φορέας μικροβίων.

Τα πιο πάνω γράφτηκαν για τους καλόπιστους ανθρώπους που τους πειράζει ο πειρασμός της ολιγοπιστίας. 

Όχι για τους κακόπιστους και τους ασεβείς, οι οποίοι, με την πανδημία του κορωνοιού, βρήκαν την ευκαιρία να ξεράσουν απίστευτες βλασφημίες εναντίον της Θ. Κοινωνίας και του Θεού.

Προσωπικά ουδόλως ανησυχώ επειδή οι άθεοι βρήκαν την ευκαιρία να δείξουν την εχθρότητά τους προς τον Χριστό.

Δεν ήταν ποτέ διαφορετικοί και τώρα άλλαξαν. Πάντα το ίδιο βλάσφημοι ήταν και τώρα η ασέβειά τους αποκαλύφθηκε σε όλη της την φρίκη.

Μόνον για ένα ανησυχώ: Ότι άνθρωποι της Εκκλησίας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοιού φανέρωσαν το έλλειμμα πίστεως που τους διακρίνει. 

Ορισμένοι μάλιστα από αυτούς -όπως τον αχαρακτήριστο και καθαιρετέο π. Χαράλαμπο Κοπανάκη-, είπαν άρρητα ρήματα για την Θεία Κοινωνία, που δείχνει ότι κακώς χειροτονηθήκαν και ακόμη χειρότερα  εξακολουθούν να βρίσκονται στις τάξεις του Ιερού Κλήρου.

No comments:

Post a Comment